16 Април, 2018 13:13 2 383 7

Звезди поискаха нов референдум за Брекзит

  • брекзит-
  • патрик стюарт

По-рано и управляващите консерватори, и лейбъристката опозиция изключваха възможността за повторно гласуване

Звезди поискаха нов референдум за Брекзит - 1
Снимки: БТА/АР

Популярни британски актьори, бизнесмени и политици, включително действащи депутати, започнаха кампания за нов референдум за Брекзит след приключването на преговорите между Лондон и Брюксел, предаде ВВС.

Днес се състоя първата акция от кампанията - в лондонския район Камдън, в северната част на британската столица. Тя събра около 1200 души.

Актьорът Патрик Стюарт заяви, че ако народът гласува против договореностите за Брекзит, Великобритания трябва просто да остане в ЕС. По думите му, условията при излизане от общността са се оказали съвсем различно от картината, представена от привържениците на Брекзит по време на агитационната кампания.

По-рано и управляващите консерватори, и лейбъристката опозиция изключваха възможността за повторен референдум.

Звезди поискаха нов референдум за Брекзит

Кампанията "Народно гласуване" настоява последната дума за това дали Великобритания да напусне или да остане в ЕС, да бъде на гласоподавателите, а не на депутатите.

На допитването, проведено през юни 2016 година 51.9% от участвалите във вота британци гласуваха за излизане от общността, а 48.1 на сто се обявиха против.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 не ги щъ

    18 8 Отговор
    Не, да се махат, да си живеят на острова и да не се месят в делата на Европа. Освен това са троянски кон на САЩ в ЕС!
  • 2 Morgoth

    10 3 Отговор
    Логично е да се гласува за нещо на което вече са известни параметрите. Да се каже излизаме при тези условия или оставаме при другите. Референдума просто за излизане беше грешен, беше грешно и времето за него - точно когато Европа беше в най-крайно лява точка в политиката си. Нещата сериозно се промениха и евентуално оставане на Великобритания би трябвало да е напълно възможно, а и нещата за които хората протестираха чрез този вот може да се окажат вече в миналото така и така.
  • 3 Гост

    10 3 Отговор
    Тогава да направят и референдум, искат ли членките на ЕС Англия обратно
  • 4 КОМУ СА НУЖНИ

    9 5 Отговор
    Да се махат от евро съюза тези отрепки.
  • 5 хххх

    7 5 Отговор
    Мястото на гнусните англичани не е в Европа
  • 6 Подводница

    6 4 Отговор
    Не бееееееее,не правете нов референдум.Така сме си добре без вас.Не ви ща грозните извратени мутри.Стойте си на гнъсното островче и се самоизяждайте.От вас никой кяр не е видял.Искренно се надявам да се махате час по скоро от ЕС.
  • 7 патриотъ

    1 0 Отговор
    Искаме,не искаме-тия подиграват ли се с Европа?!Вън от Евросъюза и стигате с вашите гнусни и подли номера и дано се разпаднете и вътрешно на съставните си части!
Новини по държави: