16 Април, 2018 14:20 3 921 23

Сирийци и иракчани на бунт срещу САЩ

  • сирия-
  • бунт-
  • сащ

Демонстрации срещу ударите срещу Сирия

Сирийци и иракчани на бунт срещу САЩ - 1
Снимка: БТА/AP

Стотици сирийци се събраха на демонстрация в Дамск, съобщи РИА Новости.

Демонстриращите се обявиха в подкрепа на сирийските въоръжени сили. Сирийските власти вече обявиха, че са свалили повечето от ракетите изстреляни от западните държави в събота.

Демонстрацията се проведе на площад „Омаяд“. Демонстриращите развяваха флага на Сирия и скандираха лозунги в полза на военните.

Хиляди иракчани пък излязоха на протест срещу въздушните удари на САЩ и техните съюзници. Те призоваха да се спре с ударите срещу Сирия. Някои от тях запалиха и фала на САЩ.

Иракчаните свързват ударите срещу Сирия с тези срещу тяхната собствена страна. Те призоваха за мирно разрешение на въпроса. Демонстрациите се проведоха в няколко града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    7 77 Отговор
    РИА Новости - смях в залата:)... рашките направо са жалки

    Коментиран от #4, #6, #14, #16, #19

  • 2 Све

    74 2 Отговор
    Културното ниво, което светът беше достигнал между 1980 до 1992 г. е безвъзвратно загубено
    Простотията се разширява, но което е лошо
    Прости хора управляват Европа и Америка
  • 3 реалист

    71 3 Отговор
    Нормална реакция на сирийците,последните 5-6 години разсипаха една от перлите на Близкия изток.
  • 4 КЪТ ТИ РЕЗНАТ ПИЩОКА ТАЛИБАНИТЕ

    27 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    ТОГАЗ НИЙ ША СА СМЕЙМ ПОСЛЕДНИ СЛАДКООО..
  • 5 Румяна Костова

    63 5 Отговор
    И носеха портрета на Асад.Ти да видиш глупав народ,брей!Той ги трови,а те го издигат на пиедестал, него и армията му.Да ни обяснят тримата умници, Тръмп,Мей и Макрон как стават тези работи!

    Коментиран от #9

  • 6 Троловете се събудиха от 2до4

    35 6 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Пак тролиш амиракнски троле, предай на твоя мистър президент, че е смешник.

    Коментиран от #10

  • 7 Санкция

    23 6 Отговор
    Осъзнали са, че е по-добре диктатура, отколкото война и глад.
  • 8 гост

    33 5 Отговор
    Изродите от САЩ , ще трябва заедно с Асад да сменят целият народ на Сирия. Тези хора там май не разбират, какво се има предвид , когато им се говори за "демокрация" и "евроатлантически ценности". Те демокрацията още я тълкуват в старият и вариант , като народовластие . Няма такова нещо ..
  • 9 наблюдател

    10 32 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    Ти на колко си и кога точно си живял? Защото и аз бях принуден да нося портрети на сатрапа Тодор Живков, който изпрати баща ми без съд и присъда в концентрационен лагер, където едва не загина. Милиш ли, че съм го искал?
    Защо мислиш, че в демократичните страни няма манифестации на сирийски бежанци? А те са над 3 милиона. Питай тях какво мислят за Асад.
    Но що ли пиша постове на трол, чийто промит мозък повтаря опорни точки....?

    Коментиран от #11, #22

  • 10 Върколак

    8 27 Отговор

    До коментар #6 от "Троловете се събудиха от 2до4":

    Пич, американски тролове няма! Това е термин създаден специално за платени безродници, защитаващи безумията на Путин. Има и ферма за тролове в Ст. Петербург. След като всички лъжи на руския режим излязоха на яве, а обещанията им се провалиха, те активираха на 2000% мрежата от тролове като теб. Но дано ти плащат извънредни.
  • 11 Дядо Роско

    23 3 Отговор

    До коментар #9 от "наблюдател":

    Воайоре , не подвеждай хората ! Аз съм живял през онова време ! Никой не ме е принуждавал да нося подобни портрети ! Носехте ги само подлизурките и членове на БКП ! Ти от кои беше ? Изглежда от първите !
  • 12 Kcaniba

    21 3 Отговор
    фащ - световният терорист!!!
    Окупирали половин Европа и половин свят!!!!
  • 13 Ало

    3 21 Отговор
    80% от населението на Америка са с обрязани пишки това е отгледна точна на хигиена и който не разбира да прочете в уикипедия също така се губи 30-45% чувствителност на пениса което говори че Християнин който прави секс 2часа а Човек който обрязан правят повече... защо разводите при християните са нормално случващо се нещо а при мюсюлманите не защо мюсюлманите имат повече от една жена защото могат да ги задоволяват от любов и пари а вие с комунистическото си мислене само с вибратор може да си помогнете защото не ставате за нищо освен да плюете всяка статия в сайта

    Коментиран от #15, #17

  • 14 Onq s konq

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Като си сложил име реалист задаваш ли си въпроса реално ли разсъждаваш , ти и другите като тебе не мислите ли че е смешно да изказвате мнения продиктувани от някаква неприязън към едните или другите без да си давате сметка че изглеждате много тъпо и смешно , опитайте се да прочетете някоя и друга книга , научете се да мислите като се съобразявате с фактологията а , не с празните приказки на един или друг политик или журналист , опитайте се сами да правите изводи за събитията и не бъдете един от стадото глупци и папагали . Пробвай ще ти хареса да казваш истината и да не прояваваш чуждопоклонничество към никой .
  • 15 Трол

    12 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ало":

    Мюсли, на америте им се реже само гемчето! Не се прави на спец, кумеца ми е доктор там.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 кеф

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ало":

    Банален ставаш, купи си вибратори, за тебе и жените си и се успокой! Някой в сайта беше писал! Едното е бутало със сегменти, другото без сегменти! Щом не не жеш да си сложиш сегменти, сложи си вибратор!
  • 18 Реалист

    1 10 Отговор
    За твое съжаление си мнооооого далеч от оригинала - не "кради" никове ушанка.

    Второ - никъде не обсъждам в поста американци, така че обвиненията ти са безпочвени.

    Трето - не харесвам всеки един натрапващ се да диктува как да живея в България. За мое съжаление най-активна е кгб-ката команда и затова и посрещам с присмех посточнните им и смешни опити за "влияние"...

    Айде марш обратно при решетников да ти спусне тезиси отново
  • 19 Хохи

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Те са жалки, а ти СИ МНОГО ИЗМРЪЗНАЛ
  • 20 jambazina

    14 0 Отговор
    Ех, демокрация и ценности ги заливат от небето, те пак недоволни.
  • 21 Владо Вр

    4 0 Отговор
    САЩ - демокрация е това, което кажем ние! Ако не ни слушкате, демократично ще ви бомбардираме, докато почнете да слушкате! Ясно ли е роби? А?? АААА???
  • 22 Партизанин

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "наблюдател":

    Наблюдател, следващия път, като се обърне палачинката, всичко това ще бъде поправено, няма да има милост за никого, няма да има и "почти загинали" !
    Ще стане така, че деца и внуци на разни "почти загинали" да не могат да пишат подобни сълзливи излияния...

    Навремето, моя дядо, като не е харесвал властта, е грабнал шмайзера и е излязъл в Балкана. А ти преклонено и наведен, със светнал поглед, си носел портрета на Бай Тошо....
    Схващаш ли разликата ?!
  • 23 Гостът

    1 0 Отговор
    Е какви протести срещу САЩ те се "грижат" за сирийските граждани.Бомбят уж химически складове.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания