Last news in Fakti

16 Април, 2018 17:25 4 548 30

Ударите в Сирия са незаконни

  • сирия-
  • доклад-
  • великобритания

Лейбъристите публикуваха специален доклад по случая

Ударите в Сирия са незаконни - 1
Снимка: БТА/AP

Лейбъристката партия във Великобритания публикува експертно мнение, в което се заключва, че ударите в Сирия са били незаконни, съобщи „Гардиън“.

Правният доклад беше публикуван от заместник – председателя на партията Том Уотсън. Бомбардировките срещу сирийски цели бяха извършени от САЩ, Великобритания и Франция.

Мнението е било изготвено от професора по международно публично право в Оксфордския университет Дапо Аканде.

Според доклада нито Хартата на ООН, нито обичайното международно право позволяват военни действия на базата на доктрината за хуманитарна интервенция. Припомня се, че има и малка подкрепа от други държави за подобни действия.

Смята се, че действията на Лондон не отговарят на Устава на ООН, което значи, че са в противоречие с международното право. По този начин се подкопава върховенството на Хартата на ООН.

Ина притеснения, че подобни действия могат да са пример и за други държави. За това и има призив за спазването на международното право. Докладът все още не е коментиран от британското правителството.

Решението за атаката беше взето без дебати в британския парламент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ярослав Станчев

    66 5 Отговор
    Имало тук-там останал някой ингилиз с акъл,все още.
  • 2 Справедлив

    66 4 Отговор
    Че то това цял свят го знае..и не само в Сирия..Ирак,Афганистан,Сърбия,Либия ...и т.н...
  • 3 реалист

    62 5 Отговор
    НАИСТИНА УДАРИТЕ СА НЕЗАКОННИ,КАКТО НЕЗАКОННИ БЯХА И В ЮГОСЛАВИЯ.

    Коментиран от #21

  • 4 BZ е било не новичок

    44 1 Отговор
    И сега какво ще правим? Ще се съдим ли? Змеят ще си подава оставка?
    Ще се извиним на Сирия - Сори, по погрешка ви гръмнахме?
    Какво точно ще се случи?

    Коментиран от #7

  • 5 наблюдател

    39 2 Отговор
    За янките-каубои и техните пинчери, в другите държави живеят индианци, които те могат да "отстрелват" когато пожелаят. Същото беше и с Ирак, Либия, Югославия и мн.дуги. Според Макрон, техните доказателства са единствено от Интернет. Светът не трябва да допуска подобни "изяви" на комплексирани политици, защото така лесно ще се стигне до края на човешката цивилизация.
  • 6 Въпрос

    39 1 Отговор
    Кореа,Виетнам,Ливан,Камбоджа,Заир,Ирак,Либия,Сирия,Иран,Сомалия,Сърбия,Судан.... без да броя държавите в централна Америка които също са доста!!!!!

    Ха познаите коя е тази държава която е водила воина със почти целият свят за да бъде това което е в момента?????
  • 7 куку руку ку

    22 1 Отговор

    До коментар #4 от "BZ е било не новичок":

    Тиранозавър Ти зМей да се е извинявал някога?
  • 8 Богомил София

    6 13 Отговор
    Тези хора от САЩ, Англия и Франция не са в Сирия за да си тръгнат от там,те ще останат десетилетия и няма сила която да ги изгони !
  • 9 Румяна Костова

    22 4 Отговор
    И според американските закони тези удари са незаконни.Трябва първо Конгресът да даде разрешение.Докога ще продължи това безумие?Всеки ден като чета новините си мисля,,Ето,това е дъното,няма вече накъде".Оказва се,че ямата е бездънна.ООН няма никакви функции вече.Само Китай и Русия призовават към здраво размишление.Във държавите,в които Америка има бази,войник може да убие гражданин на съответната страна само защото му се е сторило,че го заплашва с нещо,може и с крив поглед.Ифне носи никаква отговортост.Бомбандира се суверенна държава по доказателства от снимки и видео от анонимни личности.В Ирак поне имаше отговорни ,показали белия прах.А тука,иди търси в интернет кой е качил видеото.

    Коментиран от #27

  • 10 Рубладжийче

    3 30 Отговор
    Полезните идиоти са много и руската кочина добре ги стимулира и плаща.

    Коментиран от #15

  • 11 Владо Вр

    11 1 Отговор
    Айдеееее! И този ще го удари "новичок" по английски, или ще целуне някоя колона, като Даяна! Как така ще нарушава и предава евро-атлантическите ценности, и солидарност??? А???
  • 12 зулус

    8 2 Отговор
    В тоя устав на ООН няма ли клауза за изключване от организацията при СИСТЕМНО нарушаване на правилата???Ако няма сега е моментът да се приеме с участието на всички страни членки!!!
  • 13 Да уж

    15 0 Отговор
    Легендарният музикант от „Пинк Флойд“ Роджър Уотърс заяви по време на концерт в Барселона в петък, че счита „Белите каски“ за „фалшива организация“, която пропагандира в полза на „джихадисти и терористи“.

    Коментиран от #14, #16

  • 14 зулус

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "Да уж":

    И преди много години се изправи и им каза своето мнение за образователната им система.Моментът с вечерята ми е любим!
  • 15 Бат Вальо

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "Рубладжийче":

    Ей, сладур, що не вземеш да се съвземеш ... и намали малко дрогата ...
  • 16 Бат Вальо

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Да уж":

    Винаги съм казвал, че единственото хубаво нещо, дошло от англетата е рок музиката - дълбоко социална, безмилостно справедлива ...

    Коментиран от #17

  • 17 Голем смях

    2 7 Отговор

    До коментар #16 от "Бат Вальо":

    И буржуазната революция от 1640 г. и откриването на парната машина и създаването на САЩ и създаването на Австралия и създаването на Нова Зеландия и създаването на Канада и създаването на Хонг Конг и Сингапур. За учени ,литература и образование няма да говорим.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Бат Вальо

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Голем смях":

    Не си прочел поста ми внимателно, аз говоря за хубави/добри неща, а не за значими и спорни ...

    Коментиран от #22

  • 19 зулус

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Голем смях":

    Кое му е великото???Създаването на САЩ-чрез геноцид спрямо коренното население???Австралия е започнала като затвор за неудобни престъпници щото им се препълнили местните затвори!

    Коментиран от #23

  • 20 моко бъчвата

    4 2 Отговор
    Погледнато от закона на силния са напълно законни. Хахаххх...
  • 21 СТАРОТО

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "реалист":

    че то според вас излиза,че варелите с хлор хвърлени по заповед на президента на Сирия върху цивилното население са ЗАКОННИ

    Коментиран от #24

  • 22 Голем смях

    1 8 Отговор

    До коментар #18 от "Бат Вальо":

    Какво по-добро от това че са дали английския език на целия свят.Какво по-добро от създаването на САЩ-надеждата на хората за по-добър живот,стремеж за постигане на Американската мечта от милиони хора по света .И не на последно място великата игра ФУТБОЛ и четворката от Ливърпул-the beatles

    Коментиран от #25, #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 WTF

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "СТАРОТО":

    Ама ти сериозно ли?!

    Коментиран от #26

  • 25 Друго въпросче

    2 1 Отговор

    До коментар #22 от "Голем смях":

    Би ли разяснил на аудиторията и на мен, моля, какво е хубавото на капитализма?

    Коментиран от #29

  • 26 Да уж

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "WTF":

    Мисля, че да. И това е жалкото.
    Поколението на неуки.
  • 27 Да!

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Апропо, и на наша територия базите и персонала им е със същия статут.
  • 28 раптър

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Голем смях":

    Дълбоко увреден си , непоправимо. Или платен!Докато Боко се прави на дръж ми шапката и допуска външно нпо-финансиране, все ще има дирижирани преврати и метастази като теб.

    Коментиран от #30

  • 29 Голем смях

    0 1 Отговор

    До коментар #25 от "Друго въпросче":

    Както са казали,демокрацията ,респективно капитализма не е съвършена,но по-добро до момента няма нищо създадено.Родих се по времето на социализма и развитото социалистическо общество.На прага бяхме да прерасне в комунизъм .Но не всеки получаваше еквивалента на количеството и качеството на положения труд.Не случайно това общество издържа 30-40 години.Без свобода ,конкуренция и образование няма прогрес.Всичко това го има в развитите страни.А това води до достойно заплащане на труда и спокойни старини на възрастните хора.
  • 30 Голем смях

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "раптър":

    Значи според тебе да обичаш САЩ,Англия,западната култура,западната музика,футболът ,да учиш английски език е ....как беше..дълбоко увреждане.Или да съм платен.Не,Америка ме кефи безплатно.А явно стотици милиони хора по целия свят са увредени като мене.А ти...ти си болен и достоен за съжаление.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания