Last news in Fakti

16 Април, 2018 19:00 1 865 34

Турция иска демокрация, а не извънредно положение

  • турция-
  • протест-
  • демокрация

Демонстрация в Истанбул

Турция иска демокрация, а не извънредно положение - 1
Снимка: БТА/AP

Стотици излязоха на протест в Турция, обявявайки се срещу продължаването на извънредното положение в страната, съобщи „Хюриет“.

Демонстрацията е организирана от Народнорепубликанска партия. Идеята на демонстрацията беше да прерасне в седящ протест на площад „Таксим“ в Истанбул. Полицията обаче обгради мястото.

Протестът мина под надслов „Искаме демокрация, а не режим на извънредно положение“. Подобни демонстрации са се провели на територията на цялата страна.

Извънредното положение в Турция беше въведено след опита за преврат в страната през 2016 г. През този седмица трябва да бъде гласувано повторно негово удължаване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гн Хокинг

    7 8 Отговор
    Ние преди години протестирахме а виж до каде я докарахме вместо да сме като изтребител с вертикално излитане ние още двигатела не сме запали ли
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Подводница

    22 3 Отговор
    Ердата им дава демокрация ко толкова пискат.Да не съм го аз избирал тоя малоумник.Ние как търпим боката,така да си търпат султана.От 21 век отидоха в 19 и продължават да регресират.Скоро ще стигнат до мезозоя.
  • 4 Хасан

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "500 години турско робство":

    Това е демокрация...така е в Гърция..така е в Турция..протести,демонстрации.....виж как е в България ..мъртви души...няма гражданско общество ,няма възгласи...ако не ти дадат 20 лв никой за нищо не излиза да протестира..

    Коментиран от #9, #25

  • 5 Валя

    16 3 Отговор
    Въобще не знам как го търпят тоя,до вчера не знаех но разбрах каква е враждата между Рдоган и Гюлен,Рдоган искал да строи джамии а Гюлен училища и кое според вас е по-ползотворно и положително за хората...

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Хасан

    5 15 Отговор

    До коментар #2 от "500 години турско робство":

    Абе човек ..дядо ми не знае български ...прадядо ми не знае бългсрски ...прапрадядо ми не знае български ...демек ние сме или от управляващата класа в Османската империя...
  • 7 Подводница

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Валя":

    Е джамии мн ясно,то училищата отварят мирогледа
  • 8 Хасан

    3 9 Отговор

    До коментар #5 от "Валя":

    Ххаха...не си права...единия е политик...хората го избират и управлява ...ако вземе 49%..бай бай....а другия е лидер на религиозна секта...ние кемалистите сме против религиозните секти

    Коментиран от #13, #28

  • 9 500 години турско робство

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Като бяха дали изборите на БСП+ДПС излязохме всички по улиците и веднага подвиха опашки! Сега за нас е важното, че няма турци във властта. Важното е турски мекерета като местан, доган да ги няма във властта!
  • 10 Хасан

    2 6 Отговор
    Диди,Саламе къде сте ??да си почешем езиците ..малко рейтинг на сайта
  • 11 500 години турско робство

    12 4 Отговор
    Сайта е турски! Защитава турците! Трие ми коментарите! Аз напускам, това не се търпи, пишете си с турците!

    Коментиран от #14

  • 12 Как ли

    5 5 Отговор

    До коментар #2 от "500 години турско робство":

    Как ли на тебе не е дал турско самосъзнание, за 500 години как ли са те изтървали, явно си бил в космоса и си се завърнал след освобождението. За 45 години всички станахте комунисти, а за 500 години този турчин, който коли беси неможа само тебе да те потурчи
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хасан

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "500 години турско робство":

    Не е турски бе човек...мен знаел ли колко пъти ме забраняват ..не се вживявай толкова..пий си ракията като мене
  • 15 Хасан

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Подводница":

    Що обиждаш бе човек??кефиш ли се от това?комплекси ли си избиваш??

    Коментиран от #17

  • 16 Недумай

    7 2 Отговор
    Абе как ще протестират във туркуя,та нали са много добре.чета как са били много напред от нас.Нещо не се връзва .
  • 17 Подводница

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Не бе Хасане,но ти си доста активен и се набиваш на очи.Не блестиш с ум и разум.Българите са консервативни.и не харесват други освен българи ,а ти седиш да ни обясняваш колко са убави турците.Е иди проповядвай на юдеите колко са хубави християните.То това е нация,съставена от едни,за други място няма.Защо в твоето семейство не вземеш да храниш един евреин,един циганин,един виетнамец,един сомалиец,а?!

    Коментиран от #18

  • 18 Хасан

    7 8 Отговор

    До коментар #17 от "Подводница":

    Не те разбрах...ти си българин ,аз турчин ..имаме българско гражданство и сме равни пред закона...ти имаш симпатия към Русия ,аз към Турция..какво толкоз???!!
  • 19 Хасан

    5 11 Отговор
    И не забравяй благодарение на борбата на турското малцинство за права и свободи ,ти сега си свободен гражданин на Европа...ако не бяхме ние сега щеше като Корея или Сирия да цункаш чедото на бай ти Тошо...

    Коментиран от #26, #27

  • 20 ivan4o

    4 9 Отговор
    ако нямаше демокрация , нямаше да могат да протестират, както е у бг, 2009 тръгнаха българите да протестират, един бой им теглиха още ги е страх.

    Коментиран от #22

  • 21 Подводница

    8 4 Отговор
    Аааа,не подхващай тази тема,че играеш доста путкински.Не ми се пише да ти обяснявам.Че заради вашето малцинство сме на тоя хал.Ае помисли,ако въобще можеш.Жокер-Доган
  • 22 Помня

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "ivan4o":

    А на Гези и по една пакта им удариха на протестиращите! Тук поне само с бой се разминахме.

    Коментиран от #24

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ivan4o

    1 7 Отговор

    До коментар #22 от "Помня":

    ти на гезито хабер имаш ли си ко беше? пкк окопаха стария град новия град, като полицаи тръгнаха паспорт контрол да правят на гражданите, все едно си държавни лица. рекети глупости и те така . полицията там не би нормалните граждани ами тея от пкк. въри виж у диарбекир кво разправят кюрдите, вече ги бият тея от пкк!
  • 25 Да да

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Хасан":

    Срещу ДПС и Орешарски,Пеевски и др.субекти си имаше протести. Сега за какво да протестираме! Аз дъм доволен от Боко,ти ако не си - протестирай!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Валя

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Не знам какъв проповедник е но съвсем ясно пише че очевидно Гюлен е искал да продължи постигнатото от Ататюрк а Рдоган напълно го разрушава

    Коментиран от #32

  • 29 ислямофашист

    6 2 Отговор
    слава на ердоган, бой на терористите, уволнения и затвор!!
  • 30 Е като прочета

    1 0 Отговор
    Клишето “фашист” , ама що е фашизъм? Къде е възникнал фашизма? В ИТалия, за справка. Какво му е лошото, защото всяка държава, повтарям, всяка уважаваща себе си държава проповядва, нали така му се казва на патриотизма сега фашизъм!
  • 31 Иванов

    1 0 Отговор
    Значи не сте прави турчагите. Българското гражданско общество е поставено в цунг- цванг. От една страна е агентурата на дс, от друга нпо- тата и хамерското посолство. От трета един фюрер, който като се разправи със Сирия и Гърция и ще довтаса тук, визирам Ердо.
    Да приемем, че излъжем мафията и подсунем някой честен българин, християнин. Че те като му тръснат една сметка със 10 или 100 милиона и той моментално се е продал. Ако им откаже, ще го убият. А да правим услуги на Ердо, да ни спасява, тази няма да я бъде... Да ходя всеки ден и да скачам и викам по площадите, също. Китайците казват, че човек започва да се лекува, когато му омръзне да боледува. Това ще стане, когато децата на днешната дс мафия се завърнат от чужбина и вземат властта от своите родители. А затова е нужно още малко време.
  • 32 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Валя":

    Гюлен е лидер на религиозна секта създадена през 60 те за борба срешу комунизма..Това е идея на Кисинджър страните от съветския блок да се обградят с ислямистки движения ..Афганистан талибани,Малайзия,Иран,Турция,Балканите...да се спре комунизма
  • 33 Бай село

    0 0 Отговор
    Само така Г-н Ердоган бой и е.ан и никаква демокрация ако не искате да станете като българите..ние сме доволни че работим за 500 лв и че други в чужбина ни е.ат жените..недопускайте вашия работен народ да стане мухал като българския...в бг 10 процента милионери,,бившите бкп величия''..... 20 процента бачкатори ...3о процента пенсионери....30 процента ЦИГАНИ на помощи...10 процента на ясла в държавни структори..бийте дупе г-н Ердоган за да не биете дупище после..Не допускайте от държава износител на стоки да се превърнете в държава вносител..не ВИ трябва европа ще ви унищожат като бг...ще ВИ сринат икономиката..тези мекерета са платени дето излизат да стачкуват от запада и сащ...така подведоха и българите скачахме и вдигахме двата пръста а се оказа че се надянахме на средния на западняците..чист натурален БЪЛГАРИН съм но са радвам на здравото ви управление..БОГ да е с вас..
  • 34 Бай село

    0 0 Отговор
    Г-н Ердоган тия вашите дето искат демокрация пращайте ги в БГ..да дойдат да погладуват да поробуват тук малко, нашите политици да направят жените и щерките им проститутки ..да им дадат по някой бърз кредит ииии после бой и е.ан и на тях..пащайте ги..
Новини по държави: