19 Април, 2018 08:38 17 647 42

Задава ли се война? Вижте какво каза Тръмп за Русия

  • война-
  • сирия-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • твърд-
  • руснаци-
  • убити-
  • сащ-
  • русия

Никой не е по-твърд с Русия от мен, заяви Тръмп

Задава ли се война? Вижте какво каза Тръмп за Русия - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че никой не е по-твърд от него спрямо руснаците. Той направи коментар за войната в Сирия по време на съвместна пресконференция с японския премиер Шиндзо Абе във Флорида.

Тръмп посочи, че на сирийска земя е имало „ожесточени сблъсъци“ между американски и руски войници, предаде „Дейли експрес“. Американският президент посочи, че може да наложи нови санкции на Кремъл. Русия е най-близкият съюзник на режима на Башар Асад в страната, която от 2011 година насам е в гражданска война.

Тръмп подчерта „твърдостта“, с която отговаря на нарастващата заплаха от Русия. „Никой не е по-твърд спрямо Русия от мен. За медиите обаче, каквото и да направя, не съм достатъчно твърд“, каза президентът. „Имахме много ожесточени боеве в Сирия наскоро, преди месец, с руските войници. Тъжно е, но много хора загинаха в тези сблъсъци“, заяви Тръмп.

Американският президент отхвърли твърденията на руските въоръжени сили, че техните системи успешно са свалили много от изстреляните към Сирия ракети в операцията на Щатите, Великобритания и Франция в събота. „Не уцелиха нито една ракета“, каза Тръмп. Наскоро директорът на ЦРУ Майк Помпео заяви, че „стотици руснаци“ са били убити на сирийска земя по време на сблъсъци с американските сили. Преди два месеца се появи информация, че много руски наемници от групата „Вагнер“ са загинали в сраженията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    116 18 Отговор
    Ама баш така е да знаете, само че що ли пък на мен не ми е известно?

    Коментиран от #30

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 петър

    47 105 Отговор
    преди месец беше помлян руския спецназ известен като частна армия вагнер.

    Коментиран от #19, #33

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    64 15 Отговор

    До коментар #5 от "Нито една ракета ххахаахаа":

    Ха ха това сигурно са фойерверките по повод 4 ти юли, ха ха!
  • 7 Kcaniba

    103 23 Отговор
    За десетки частници от Вагнер всички знаем !!
    Ма за свалени над 70 томахавки и за останолото явно саво Трампи не знае!!!
  • 8 ракетчик

    100 17 Отговор
    Трънби ще схване ситуацията когато първата ракета изравни Ню йорк.

    Коментиран от #16

  • 9 Тръмп

    21 91 Отговор
    Путин няма шанс за успех,докато съм Президент!:):):)Каквито и мизерии да измисля,ще бъде пляскан по дупарата!:):)

    Коментиран от #13

  • 10 Dhjfrthhg

    18 100 Отговор
    Айде руски отворковци тогава колко американци са избили руските джендъри

    Коментиран от #14

  • 11 Ярослав Станчев

    129 21 Отговор
    Това,че Путин му търпи простотиите на тоя дънер не значи,че не може да му запали задника.Просто и ясно руснака има огромно търпение,но в един момент и то ще свърши.За разлика от малоумниците на запад,Путин не иска да започне Третата световна война,но със сигурност ще я завърши-успешно.
  • 12 Читател

    86 11 Отговор
    Пълен клоун е тоя Тръмп... да му пускат вече инпиичмънт и да идва следващата марионетка
  • 13 Шляхтиц

    70 12 Отговор

    До коментар #9 от "Тръмп":

    Според моето скромно мнение това същество, именуващо се Доналд Тръмп, се нуждае от СЕРИОЗНО ЛЕЧЕНИЕ. Учени, изследвали статуса на зъбната кухина и зъбите на адолф хитлер, са установили редица биологични и физиологични заболявания на въпросния изрод. Като виждам по фотографиите ВИТИЛИГОТО, ПРИЧЕСКАТА И ЖЕСТОВЕТЕ на тръмп, без да имам понятие от медицина, заключавам, че това същество е МНОГО БОЛНО. Пиша това с тревогата и опасенията на един незнаен, незначителен ЧОВЕК, който очаква един БОЛЕН ИЗРОД да вкара света в САМОУНИЩОЖЕНИЕ!!!!!!!!!.
  • 14 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    42 6 Отговор

    До коментар #10 от "Dhjfrthhg":

    Ние не сме убийци, само ги боцкаме и ги пускаме срамът е голям пък и боцкан хамер нещастен няма.
  • 15 jfoxfk

    49 4 Отговор
    Тук е критикува неправилно американският президент ... Ами той говори "екс катедра" значи е непогрешим. Нали е най осведоменият човек на земята ... Нали си има медии и ЦРУ. НО! Аз се съмнявам, че го заблуждават ... И ето защо. През 90-те години при атаката на Ирак имаше едни красиви клипчета. Лети ракетата и уцелва точно дето сочи кръсчето. И след това се вижда поразената сграда - купчина строителни материали. Същото нещо показваха и след това през 2001 год, а и руснаците преди 2-3 години. А сега няма кръсче няма поражение дават ни две снимки без да можем да кажем кога е срутена сградата. Та войната е от 2011 год. Извод - средствата за наблюдение сега са на ниво, като през ВСВ. Или някой ЛЪЖЕ президента. Не мога да повярвам на първото. Американските средства за наблюдение са най-добрите в света ... И второ. На клипчето се вижда полуразрушена сграда със запазени голяма част от вертикалните стени, напълно запазени ограда и палма. По бегла справка използваните в 102 ракети експлозиви са 50 тона. В ТНТ еквивалент поне 4 пъти повече. дори 5 обекта да са атакувани това е поне ... 30 тона в ТНТ еквевалент. Е здрава ли ще е оградата? А палмата? При толкова експлозив дали ще има изобщо нещо друго освен една купчина строителни материали?
  • 16 жщг

    5 31 Отговор

    До коментар #8 от "ракетчик":

    Кога ще стане това ? Може би на сън и като се събудиш и си пак в кочината в Питър!!!

    Коментиран от #22

  • 17 мнение

    15 59 Отговор
    Кой крив, кой прав не зная, но след многото лъжи на Путин малко хора му вярват. И са нащрек. Да се приписват похватите на тоталитарните режими, служещи си с лъжи и преиначаване на истината, по отношение на Запада е нелепо. Колкото до Путин, външната му политика е много странна. Положението в Русия никак не е розово, особено след санкциите, които му наложиха. Вместо да се заеме с подобряване живота на хората и с мерки за миролюбива външна политика, Путин непрекъснато гледа извън пределите на това, което е останало от Русия. Занимава се с неща, които са в ущърб на живота на хората в Русия и не допринасят с нищо за авторитета му извън страната. Досега никой не е успял, опълчвайки се срещу световната общност. Въпросът е и в името на какво? Ако някога се залъгвахме с идеи за братство и равенство, сега останаха само интересите на олигархията и чакалите около нея.

    Коментиран от #25, #26, #27

  • 18 Тина

    55 6 Отговор
    Тръмпи занимаваисе с порно а не с Политика.Русия е много висока топка за теб.
  • 19 Борис

    23 6 Отговор

    До коментар #4 от "петър":

    БЕШЕ помлян ,Пере ти там ли беше когато ги помляха?
  • 20 САЩ Е НИЩО

    46 7 Отговор
    Както е извесно всички Руски князе са имали шутове.Но толко смешен и забавен като тръм надали е имало.Тоя си е натурално луд.
  • 21 Анонимен

    49 7 Отговор
    Каквато държавата такъв и президента.САЩ олицетворение на западната поквара и разврат.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Българин

    63 7 Отговор
    Америка е световния агресор, а не Русия. Америка унищожава суверенни държави, за да може като скакалец да изконсумира ресурсите им. Америка създаде Ислямска държава и загуби много пари от това,че Русия унищожи отрочето им. Американците са бесни от факта,че им провалиха плановете в Сирия и сега търсят под вола теле. Само не знам толкова ли са самовлюбени и заблудени,че не могат да осъзнаят каква е военната мощ на Русия и какво им се пише ако се закачат с руснаците. Да живее България и братята руси.
  • 24 Тръмп

    10 9 Отговор
    Търся някой да ми масажира и простатата и да ми напрай психологически преглед.
    Две в едно.Плащам само за масажа!
  • 25 jfoxfk

    33 9 Отговор

    До коментар #17 от "мнение":

    Мнението си е Ваше. За себе си сте прав. Да! Всички знаем, че положението на народа в Русия е като у нас. Но това не пречи на близо 70% от тях да гласуват за Путин. Значи те по-вашата логика са ... мазохисти?! Ми гледайте САЩ тогава - цитирам: "Специалният докладчик на ООН за крайната бедност Филип Oлстън заяви след посещението си в Съединените щати, че всеки осми американец е под прага на бедността. Американската мечта бързо се превръща в американска илюзия". Направете сметка 1/8 от 320 млн е 40 млн. /12,5%/. И ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - "КРАЙНАТА" БЕДНОСТ. Също цитат за Русия: "Близо 30% от руските семейства признават, че парите им стигат само за храна". Само че за Русия това е как се определят САМИТЕ граждани. ДО ГОЛЯМА СТЕПЕН ТОВА Е СУБЕКТИВЕН ОТГОВОР. Защото всеки иска повече. Като карате 20-годишно пежо ще кажете ли, че сте богат, когато комшията кара същото пежо, но на 1 година? Човешко е. И сега да питам: Като Америка има военен бюджет 700 млрд. толкова ли няма пари за бедните? При Русия той е 11 пъти по-малко. А в % -ти бедните на Русия /30%/ спрямо тези на САЩ /12,5%/са само 2,5 пъти повече ... Но подчертавам изследването на ООН дава само тези граждани, които са под чертата, ако направите анкета ще са много повече.
  • 26 Друго мнение

    19 11 Отговор

    До коментар #17 от "мнение":

    Принципно си прав, но дали Путин е този. който най-много се меси извън пределите на страната си?... Риторичен въпрос.
  • 27 jfoxfk

    39 9 Отговор

    До коментар #17 от "мнение":

    Допълнително: Бихге ли посочили кога и за какво Путин лъже? Щото целия свят разбра кой е главният лъжец на планетата. Само не знам как да наречем единицата мярка за лъжа. Може би един Мей ... или Тръмп
  • 28 анонимен

    10 35 Отговор
    Каква ти война то Русия е фалирала вече и за това другаря Путин само се чуди какви оръжия да произвежда, а с какви средства ще ги произвежда?
  • 29 ЦРУ

    9 19 Отговор
    БРАВО ! Все повече ни харесва този германо - ирландски американец ! А Америка е велика и защото има около 500 000 българи със двойно гражданства. който работят и живеят в Америка !
  • 30 аве фюрер

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ":

    Че кой се интересува от теб , че да трябва да ти е известно , не се взимай толкова на сериозничко ,вредно е за нервите ...
  • 31 патриотъ

    24 5 Отговор
    Психиатрията плаче за този индивид с перуката,пълна откачалка!Жалко за Америка,ще я унищожи,пък и света може да унищожи със своите глупости.Такива не трябва да се допускат да управляват даже сладкарница,а не голяма ядрена държава!
  • 32 ОБЕКТИВНО ВЯРНО

    7 1 Отговор
    Как го смля бай ЕРДО не казва.
  • 33 Батко ти

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "петър":

    Пий си хапчетата че пак бълнуваш
  • 34 Тодор

    15 4 Отговор
    На това се казва-Американска мечта!
  • 35 Гари

    23 5 Отговор
    Преди 77 години ,една откачалка като теб , подпали света. Неговия перчем беше зализан на дясно, а на този гелосания на ляво. Разликата между двамата е в перчемите, но не и в намеренията им. Единия руснаците го биха обратно до Берлин. Да видим този, със смело гелосания перчем, до къде ще го изпрати Путин.
    Има и една разлика между Хитлер и Тръмп. Хитлер е бил
    женомразец,а Тръмп винаги е бил с разтворен цип.
  • 36 смях

    6 4 Отговор
    чичо дончо нещо не си пия апчетата или списарушките му са изкуфели!!
  • 37 Манго Мангала

    7 4 Отговор
    Стабилния гении си плаче за психиатрия...,само ,че на американците такава откачалка им се полага... А и рискът от война щеше да е много по - голям , ако беше президент баба Ви Хилъри Клинтън...Тя съвсем не е по - читава...Така , че ако е имало някаква намеса в изборите..., за добро е...
  • 38 Абе

    4 0 Отговор
    Джамбазов, не се задава нищо. Стига създава статии с евтин популистически поглед.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Някой си невеж

    0 0 Отговор
    Харесвам и уважавам братушките , но Русия винаги ще избягва ядрена война със САЩ ,за никой не е от полза това унищожение на десетки милиони цивилни и от двете страни. А и американците не са сами,Франция и Англия са ядрени сили, които я подкрепят и в този ред на мисъл унищожението ще е катастрофално.
  • 42 Гого

    2 0 Отговор
    Недеите да забравяте че Китаи и северна корея са с Путин бая армия е това