Last news in Fakti

19 Април, 2018 11:30 1 399 4

Британците разследват руска телевизия

  • russia today-
  • русия-
  • великобритания-
  • разследване-
  • скрипал-
  • отразяване-
  • регулатор

Руската телевизия отразявала тенденциозно случая "Скрипал"

Британците разследват руска телевизия - 1
Снимка: БТА/ AP

Британският медиен регулатор е започнал разследване дали руският новинарски телевизионен канал Russia Today е нарушил правилата за безпристрастност и обективност в предаванията си след отравянето на руския двоен агент Сергей Скрипал и неговата дъщеря на британска земя.

Регулаторът „Офком” предупреди, че продуцентът на RT –телевизия „Новости”, може да загуби правото си да излъчва във Великобритания, ако не издържи теста за „пригодна и подобаваща” работа, предаде „Ройтерс“. Сергей и Юлия Скрипал бяха отровени в началото на месец март.

„До неотдавна придържането на телевизия „Новости” към правилата като цяло бе в унисон с това на други електронни медии. Но след събитията в Солсбъри наблюдавахме значително увеличаване на броя на предаванията по телевизия RT, които доведоха до разследване на възможни нарушения на установените правила на „Офком”, заявиха представители на регулатора.

ТАСС посочва, че обект на разследване са обективността на новините и хроникално-документалните предавания на Russia Today. Инцидентът със семейство Скрипал доведе до влошаване на дипломатическите отношения между Лондон и Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слон

    24 5 Отговор
    Откога "обективно" е равно на "тендециозно"? Не трябва ли хората да знаят истината? Защо се чудя?! В свят, където си виновен до доказване на противното е нещо нормално истината да бъде, като през криво огледало.
  • 2 Владо Вр

    20 4 Отговор
    Или ще лъжете като нас, или ще ви спрем! Не се допуска друго мнение, освен официалната позиция на Мей. (демократичен централизъм-да ви е познато от някъде?) Това - факти, доказателства, истина - всичко под ножа!
  • 3 ПИНК ФЛОЙД - РОДЖЪР УОТЪРС

    2 0 Отговор
    ИЗКАЗА ВЪЗМУЩЕНИЕТО СИ ЗА ФАЛШИФИКАЦИИТЕ ПО ОТРАВЯНЕТО НА СКРИПАЛ. АНГЛИЯ ИЗКАРА ЕДИНАДЕСЕТ ВЕРСИИ И НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО. ГАВРА ДОРИ СЪС СОБСТВЕНИТЕ СИ ГРАЖДАНИ. СЕГА УНИЩОЖАВАТ ДОКАЗАТЕЛСТВАТА - УБИХА ЖИВАТНИТЕ, СКРИХА ПЕЙКАТА, СЪБАРЯТ ДОМА, ПРИБИРАТ АВТОМОБИЛА И СРИХА ЖИВИТЕ СВИДЕТЕЛИ, НЕ ДОПУСКАТ ПРОВЕРКА НА КРЪВТА ИМ ОТ РУСКИ СПЕЦИАЛИСТИ. А ПО СИРИЙСКОТО ОТРАВЯНЕ - ЖУРНАЛИСТ ОТ РУСИЯ ЕВГЕНИЙ ПОДУБНЪЙ ОТКРИ МОМЧЕТО ОБЛИВАНО С МАРКУЧА С ВОДА И ВЗЕ ИНТЕРВЮ, КАКТО ОТ НЕГО ТАКА И ОТ БАЩАТА. САЩ СЕ ПУКА ПО ШЕВОВЕТЕ ПО НЕВЪЗМОЖНОСТТА ДА КЛАТИ СВЕТА И КАРА ПРЕЗ ПРОСОТО. НЯКОЙ ТРЯБВА ДА ГИ СПРЕ. СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА ПУТИНУ !
  • 4 Седем съдебни дела на Великобритания

    3 0 Отговор
    Срещу RT - RUSSIA TODAY, за това че им сваля ГАЩИТЕ в лъжите, които ПРЕДИЗВИКВАТ нальот със крилати РАКЕТИ. НЯКОЙ Англия ХЕПТЕН изостави редовното приемане на хапчетата.
Новини по държави: