Last news in Fakti

19 Април, 2018 11:50 2 716 14

Как да разсипеш олигарх

  • олег дерипаска-
  • олигарх-
  • русия

Олег Дерипаска чака решителна помощ от Владимир Путин

Как да разсипеш олигарх - 1
Снимка: Shutterstock

Две седмици, след като САЩ наложиха санкции на руската компания Ruѕаl, работниците в нея вече започнаха да се притесняват дали ще получат заплати. В момента 60 000 работници разчитат на руския президент да сапси предприятието на Олег Дерипаска, пише Мъни.бг

Дерипаска е най-големият алуминиев магнат в Русия. В момента обаче няма план за спасяването на предприятието му, а скоро то може да свърши парите.

Според Глеб Пвловски, който беше съветник на Путин през първите му два мандата, в момента се изготвя план, но той се бави, поради сложността около санкциите на САЩ.Rusal извършва бизнес инвестиции от Москва до Урал, така че политически е невъзможно Путин да остави предприятието да фалира. В същото време Дерипаска притежава ферми, предприятия, регионални летища и фабрика за автомобили, което го прави работодател на 150 000 души.

Според Сава Смолиянов, който е стратег от ВСЅ Glоbаl Маrkеtѕ, санкциите на Тръмп срещу Дерипаска ще накажат и обикновените хора в региона.

В момента помощта от Кремъл е трудна, тъй като санкциите правят компаниите на Дерипаска недостъпни за всеки, който има връзки със западните банки. В момента дори най-големите руски държавни компании са възпрепятствани да работят с Дерипаска, като съществува варианта той просто да се оттегли от председателския пост, но такъв все още не е обсъждан.

Някои алуминиеви предприятия вече може да затворят, ако не получат достъп до чуждестранни суровини, а това може да засегне цели региони, които са буквално зависими от тях.

Руската държава вече помогна за спасяването на фабриката в Надвойци, но работи по цялостен план.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дамммммммм

    12 12 Отговор
    Според Сава Смолиянов, който е стратег от ВСЅ Glоbаl Маrkеtѕ,..............ясноооо...един соросоид силно се е загрижил за руски олигарх---егати и лицемерието....

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Безмозъчна Ушанка

    17 6 Отговор
    Фейк. Западните санкции ни правят по-силни
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "дамммммммм":

    И къде видя да се е "загрижил" , а не просто да обяснява ситуацията ?? И какво стана , нали руснаците се "смеели" на санкциите ?? И въобще "не ги засягали" ?? Кво сега , да не вземем да роним сълзи , ама моля другарко , пък той ме биеееее !!! Ами представяш ли си какво предстои , като старите кладенци свършват , а новите са замразени , щото оборудването е "америчко" , пък и деньги нет , пък и да даде някой , себестойността отива ДВА ПЪТИ повече от "скъпия" шистов , мъкаааа , мъка !!
  • 5 СССР

    10 10 Отговор
    Много ни помагат санкциите другари и другарки защото откакто рублата стана 2 стотинки е много рентабилно да се използват рубли за огрев !

    https://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=1&From=RUB&To=BGN

    Коментиран от #12

  • 6 име

    9 8 Отговор
    Уважаеми журналисти! Научете първо смисъла на думата "олигарх и олигархия" и тогава я използвайте! "Олигархията" е малка група от хора, които държат реалната власт благодарение на богатствата си . Това е характерно за Запада, САЩ и Латинска Америка и др..където се прикрива зад фасадна "демокрация". В Русия исторически и ментално е невъзможно да бъде насадена "олигархия" въпреки опитите за това по времето на Елцин. В Русия ВЛАСТА винаги е стояла над ПАРИТЕ, за разлика от Запада. В миналото в Русия царя е имал последната дума .после в СССР независимо , как се е наричал. Сега се нарича "президент" с леко орязана власт и демократично избиран от народа, но все така има последната дума и затова Западната пропаганда нарича това "авторитаризъм или царизъм" . Влечугите от САЩ все още не могат да се успокоят , от това че не можаха да наложат техния псевдодемократичен-ОЛИГАРХИЧЕН модел в Русия , като руските олигарси биват държани в зависимост от банките и финансовата система на ГЛОБАЛНАТА ОЛИГАРХИЯ, която държи реалната власт на Запад и в света.Затова е всичката тази отрова, която се лее от техните медии срещу Русия и Путин.В момента и Тръмп им се пречка, но скоро ще се разправят с него.

    Коментиран от #7

  • 7 викт

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "име":

    Ама ти направо си научил значението на думата "олигарх " - та и акъл взе да даваш !

    Интернета служи най вече за четене, а не да драскаш глупости

    Коментиран от #8

  • 8 име

    4 4 Отговор

    До коментар #7 от "викт":

    виждам че си надраскал нещо, но така и не ме просвети, какво е значението на думата "олигарх".
  • 9 Реалист

    8 6 Отговор
    Путлер управлява раша чрез олигарсите - те са бушоните между него и народа. Че щял да изгори един или друг, малко го интересува. Тъкмо ще го смени и ще излезе "спасител" като плати заплатите на хората. А и новия олигарх ще му е още по-верен като знае какво може да му се случи.
    Добре е, че европейски държави като Англия подгониха разни самозабравили се обирджии като абрамович и дери(кожа)паска. Татро-монголите нямат място в Европа...
  • 10 Чапай и Петка

    7 4 Отговор
    Колкото сме по зле, толкова ни е по- добре!!!
  • 11 Барчо

    1 1 Отговор
    Руснаците ще се оправят. Не ги мислете. Ние няма да се оправим. Ще ни "оправят", ма едва ли ще ни хареса.
  • 12 Барчо

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "СССР":

    Не знам колко е курса лев-рубла-долар, но днес ходих да си купя една система за филтриране на вода. Руско производство. Мислех да и дам 24 стотинки по твоя курс, ма не стана работата. Дай ми нещо мозък как да я взема за 24 стотинки. Нещо не ти признават курса. Ако искаш да ходим заедно???
  • 13 outlander

    1 0 Отговор
    Санкциите действат благоприятно на руската икономика, правят калната локва русия по-силна, такова поне беше твърдението на русолявия плешив ботоксов азиатец и сганта около него, а сегашните санкции дори не са това, което Съединените щати могат действително да причинят на руската кочина, ако наистина решат да ги смачкат веднъж и завинаги. Смачкаха съветската империя, накараха я да се пръсне като балон, че и целия соц строй разбиха както бургия разбива тухлено блокче барабар със СИВ, Варшавския договор и други съветски терористични измислици, та някаква си тиня русия ли няма да разбият.
  • 14 The TRAPPER

    0 0 Отговор
    За олигарх незнам , а и не ме интересува. Има една по- интересна тема - Как да съсипеш един народ ?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания