Last news in Fakti

20 Април, 2018 07:30 1 395 7

Румъния мести посолството си в Ерусалим

  • ерусалим-
  • израел-
  • посолство-
  • тел авив-
  • сащ-
  • румъния-
  • ливиу драгня

Румъния е втората държава, която обявява подобна мярка

Румъния мести посолството си в Ерусалим - 1
Снимка: БТА/ AP

Румъния ще премести посолството си в Израел от Тел Авив в Ерусалим. Това съобщи председателят на управляващата румънска Социалдемократическа партия Ливиу Драгня, цитиран от телевизия "Антена 3".

Драгня допълва, че правителството е приело меморандум за преместването на посолството. По думите му, този жест има огромно символично значение, защото Израел и Румъния имат много специални отношения от дълги години и защото там живеят над 500 хиляди румънци. Също така решението има голямо значение за американската администрация на президента Доналд Тръмп, която първо реши да премести посолството си в Ерусалим, посочва Ливиу Драгня.

Румъния е практически втората държава, която обявява подобна мярка, подчерта лидерът на социалдемократите и добави: "Преместването на посолството в Ерусалим може и смятам, че ще донесе много големи краткосрочни, средносрочни и дългосрочни ползи за Румъния и трябва да се възползваме от този огромен шанс", предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    16 2 Отговор
    Мамалигарите и те барабар Петко с мъжете.

    Коментиран от #7

  • 2 onq s konq

    13 7 Отговор
    Много пари ще смъкнат румънците от САЩ и Израел с тая си постъпка било то чрез промоционални търговски отстъпки,изгоден бизнес,или направо КЕШ и румънският политик си го казва в прав текст в последното изречение.Не че всички държави няма с течение на времето да се преместят в Ерусалим,но САМО ПЪРВИТЕ ПЕЧЕЛЯТ.За останалите-"потупване по рамото пред строя":)
  • 3 Тръмп

    10 7 Отговор
    Браво!Румънците са доста по-смели и умни от другите балкански държави!:):)
  • 4 Иванов

    6 2 Отговор
    Защо и ние можем да се издигнем в очите на евреите. Само трябва да се наведем още малко.
  • 5 Стефан

    5 4 Отговор
    Уникална грешка! Продажни политици! Мамалигарска работа!
    Само жените са им много красиви, но н.в. повечето са тъпи, т.е. видиш ли мамалигар бегай на далече, да не се заразиш с болестта на тъпотията.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Голем смях

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "mediator37":

    И кои са другите мъже бе мурзилаж?Румъния са втори след САЩ.Май други ще се правят на мъже.Браво на румънските политици .Навремето единствени отидоха на Олимпиадата в Лос Анджелис,а българските измекяри го лизаха на СССР.Сега се чудите защо Румъния има инвестиции и ни размина с 200 км. в час.Защото няма русофили.За това вървят напред и карат нови автомобили .Защото нямат ББ и Волен Сидеров.Не случайно в територията на днешна Румъния са унгарска Трансилвания и българската Добруджа.Или половината румънска територия.Защото са имали и имат политици ,а не марионетки ,които се чудят как да седнат на три стола ,ако може.Накрая сядат на средния,а българите започват да се въртят на него.И с кеф.
Новини по държави: