Last news in Fakti

20 Април, 2018 11:09 2 721 3

България и Македония постигнаха нещо историческо

  • македония-
  • федерика могерини-
  • българия

Федерика Могерини похвали напредъка на Македония

България и Македония постигнаха нещо историческо - 1
Снимка: БТА/AP

България и Македония постигнаха исторически договор. Това заяви върховният представител на ЕС за външна политика и сигурност Федерика Могерини, цитирана от Евронюс.

Могерини говори пред парламента на Македония през вчерашния ден. Тя е на визита в страната, след кат ЕК препоръча старт на преговорите за присъединяване към ЕС.

„Правителството има ангажимент да отвори място за опозицията в работата за осигуряване на добро бъдеще на гражданите, а опозицията трябва да се ангажира с цялата тази работа. Имате колективна отговорност да идентифицирате националните интереси и приоритет на страната, както и да си сътрудничите в институциите. Спомням си какво стана в този парламент преди една година и виждам какво става сега, като мога да кажа, че сте изминали дълъг път. Вие преодоляхте най-тежката политическа криза, която някога сте срещали. Вие успяхте да се върнете на пътя.

Македония постигна исторически договор за добросъседство с България, който разреши един двустранен процес, което ни дава надежда, че спора с Гърция скоро ще бъде решен. Ние сме впечатлени от напредъка на страната в областта на реформите и промените“, заяви Могорини.

Тя призова правителството на Скопие да работи със своите съседи за общ напредък. Могеирини имаше срещи с македонския президент Георге Иванов и с македонския премиер Зоран Заев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кода

    6 2 Отговор
    Какво?Най-после Макетата, установиха, че са българи ли?

    Коментиран от #2

  • 2 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "кода":

    не, това е проблемът им с гърция
    искат македонски етнос и език
    като име приемат и думата горна
  • 3 Травер Могерини

    0 0 Отговор
    Абе то и английската кралица е македонка , ама само македонците си го знаят))))).
    Не знам само как македонци и гърци ще си поделят ЛУНАТА.
    Луно, луно, земьо македонска!
    Навярно като миротворец ще изпратят нашият Бог!
Новини по държави: