Last news in Fakti

20 Април, 2018 15:10 1 650 1

Косово няма да променя териториите си

  • косово-
  • територии-
  • променя

Страната няма желание за промяна на граници

Не съществува възможност за промяна на границите на Косово, Това заяви косовския външен министър Беджет Пацоли, цитиран от B92.

Той подчерта, че Косово. няма териториални претенции към никого. Това става, след като през последните месеци се появиха твърдения за евентуална размяна на територии със Сърбия.

„Косово ще бъде една независима държава. Тя няма да присъединява територии към себе си и няма да се присъединява към друга държава. Ние храним големи симпатии към българското малцинство, което се нарича горяни“, заяви Пацоли.

В момента Косово води ключови преговори със Сърбия за признаването на независимостта на страната. От това зависи членството в ЕС и на двете страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.