Last news in Fakti

20 Април, 2018 16:44 2 836 6

Мини война на границата на Израел

  • израел-
  • ивица газа-
  • палестина-
  • хамас

Палестински демонстранти влизат в сблъсъци с израелските сили за сигурност трети пореден петък

Мини война на границата на Израел - 1
Снимки: БТА/АР

Палестинец с увреждания, участвал в протести край границата между Израел и ивицата Газа, загина, след като беше прострелян при израелски снайперистки огън, а други петима бяха ранени, заяви палестинското здравно министерство, цитирано от DPА.

Говорител на израелската армия отказа да потвърди информацията за ранените преди палестинското министерство да съобщи за смъртта на мъжа с увреждания.

Палестински демонстранти влизат в сблъсъци с израелските сили трети пореден петък. При стълкновенията досега са убити 36 души, а стотици са ранени.

В. "Таймс ъв Израел" съобщи, че демонстранти са палили гуми и са подготвили стотици запалителни устройства преди днешните протести.

Израел хвърли листовки в ивицата Газа, предупреждаващи палестинците да не доближават граничната ограда.

Мини война на границата на Израел

"Терористичната организация "Хамас" се възползва от вас, за да извършва терористични нападения. Израелските сили за отбрана са подготвени за всякакви сценарии. Стойте далеч от оградата и не се опитвайте да я повредите", гласеше текста на листовките, разпръснати от израелската авиация в райони до границата тази сутрин.

Масовите палестински демонстрации по границата между Израел и ивицата Газа започнаха на 30 март и се очаква да достигнат своята кулминация на 15 май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    11 6 Отговор
    От една страна инвалидите протестират че са подценявани от обществото и претендират че са РАВНОСТОЙНИ.От друга обаче НЯКОИ ОТ ТЯХ когато положението стане "сложно" ,веднага си спомнят /и напомнят/ че са инвалиди!Не искам да бъда разбран неправилно-съчувствам истински на всички хора в неравностойно положение и се поставям на тяхно място,но законите са за всички и съответно траябва да се спазват И ОТ ТЯХ.А колкото до конкретния случай-от къде да е сигурен безименния израелски войник че въпросният инвалид не е натъпкал количката си със динамит,при положение че палестинците ясно и многократно са предупредени да не доближават стената,камо ли да се опитват да преминат през нея?
  • 2 Протест

    4 2 Отговор
    Египет и Йордания подписаха мирен договор няма безредици по границите като на Египет са върнали Синай ама трябваше да им шитнат и Газа и да им плащат за благодарност
  • 3 Тръмп

    9 3 Отговор
    Джагалите атакуват с прашки и запалени гуми!Скоро и в Берлин!:)
  • 4 Ааа

    12 4 Отговор
    Тези цеонисти нямат място в еросалим.къде бяха преди втората световна война разпространяваха лихварството ограбиха целия свят и сега всички страдат от този народ с техните лихви и измами.
  • 5 Иванов

    3 10 Отговор
    Йерушалайм си е на евреите. Което си е тяхно, тяхно си е. Нека издигнат отново своя Храм и да направят всесъжения пред Бога. Това си е тяхно право. Тогава ще се кротнат и доброто ще се надигне. Щом те ще са добре и за нас гоите ще се поуспокоят нещата. Един Храм искат хората, нищо повече.
  • 6 Кимока

    4 6 Отговор
    Палестинците са най-доната арабска сган.
    Както нашите цигани.
    А арабите принципно не са стока.
    Така,че няма оправия.
    Трябва да ги бият по чалмите за да им дойде пилешкия мозък.