21 Април, 2018 12:00 2 633 29

САЩ: Руснаците са морално укорими

  • сащ-
  • русия-
  • китай-
  • джон съливан-
  • морал-
  • укорими

САЩ обвиниха Русия, че нарушава човешките права

САЩ: Руснаците са морално укорими - 1
Снимка: Shutterstock

Според Държавния департамент на САЩ правителствата на Китай, Русия, Иран и Северна Корея са "морално укорими", защото нарушават човешките права на своите граждани, и в резултат те са "сили на нестабилност", предаде "Ройтерс".

Представяйки годишния доклад за практиките в областта на човешките права в страните по света, изпълняващият длъжността държавен секретар Джон Съливан напомни, че корумпираното и слабо управление застрашава глобалната сигурност и американските интереси. "Някои правителства са неспособни да поддържат сигурността и да задоволяват основните нужди на своите народи, а други просто не желаят", каза Съливан.

Държавите, които ограничават свободата на словото и на мирните събрания, които позволяват и извършват насилие срещу членове на религиозни, етнически и други малцинствени групи, или накърняват достойнството на личността, са морално укорими и подкопават нашите интереси, посочиха от Вашингтон.

По думите на Съливан правителствата на Китай, Русия, Иран и Северна Корея нарушават всекидневно човешките права на хората, живеещи в техните граници, и в резултат са фактори за нестабилност. САЩ се стремят да водят другите нации чрез своя пример за справедливо и ефективно управление на основата на върховенството на закона и спазването на човешките права и ще продължат да подкрепят онези по света, които се борят за човешко достойнство и свобода.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям Слон

    50 4 Отговор
    Тия държави само санкции ще ги оправят :-)))) Не става ясно обаче кога и кой ще наложи санкии на САЩ. Ще бъда ли жив да го видя?!

    Коментиран от #7, #10

  • 2 А стига бе

    71 3 Отговор
    Това ме утрепа-"застрашаването на американските интереси"....а стига бе..Че то утре америте могат да решат,че им застрашаваме интересите като дишаме кислород--?!?! И какво следва...--унищожаването ни??? Егати и дебелоочието --егати и арогантността.
  • 3 😋😀😀

    59 2 Отговор
    Забавих се с коментара, защото досега се валях по пода от смях.
    Тази новина трябва да е в секция вицове и шеги.

    Коментиран от #8, #15

  • 4 Митю

    51 2 Отговор
    Точно преди това четох,как поредния юноша стрелял в амерска гимназия
  • 5 ......

    59 2 Отговор
    Ей това вече е цинизъм - най-пропадналите, най-загубените души на земята да ти кажат, че си морално укорим. Тия кравари хептен взеха за балъци хората по света...
  • 6 куку руку ку

    42 1 Отговор
    Най-добрият отговор на укора на сащ е даден преди близо 2000 години от Матей в Светото Евангелие...
    "И защо виждаш съчицата в окото на брата си, а гредата която е в твоето око не усещаш?"
    Матей 7:3
  • 7 куку руку ку

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Голям Слон":

    Ще, ще!
  • 8 зулус

    48 2 Отговор

    До коментар #3 от "😋😀😀":

    Морално укорими ???Те ли нарушиха мирния договор с Германия 41г.???Те ли нарушиха споразумението за неразширяване на НАТО в бившите соцрепублики???Те ли се опитват да разпалят конфликти в неудобни държави???Те ли избраха ББ дето когото срещна го псува а после пак го избират???Кой се намесва в политиката на всички малки и неспособни да се защитят държави???
  • 9 Руските свине

    3 34 Отговор
    Нямат нищо общо с човешкия морал.

    Коментиран от #14, #23

  • 10 зулус

    32 2 Отговор

    До коментар #1 от "Голям Слон":

    Китай и Русия вече налагат санкции!!!Германия Франция а сега и Турция си теглят златните резерви от САЩ!!!Ама то злато няма...изхарчиха го за"борба с комунизма" ....после за борба с тероризма???После с марсианците ще се борим!!!Ресто мангите бе сащисани...Онова зеленото дето му викат пари никой не го иска вече.Стават само за постелка на Тръмповица....

    Коментиран от #11

  • 11 Рубладжийче

    1 24 Отговор

    До коментар #10 от "зулус":

    Ако беше малко по грамотен нямаше да пишеш такива глупости.

    Коментиран от #18

  • 12 Шляхтиц

    28 1 Отговор
    Хората и най-вече управляващите на западните страни са МУТИРАЛИ до толкова, че реакциите на нормалните хора те считат за НАРУШЕНИЕ на правата. Най-големите уродства на тази планета са извършени от ЗАПАДНЯЦИ при завлядаване на нови територии, избиване до крак на местно население, избиване до крак на животински видове като бизони, лосове, костенурки и т.н. и т.н. и т.н.............. Не ми се пише, не ми се мисли..........
  • 13 стоян

    3 32 Отговор
    А кой изби от собствения си народ между 12 и 14 милиона украинци и руснаци- СОБСТВЕНИЯ НАРОД . Кажи пример англичаните да са избивали англичани В Русия още управлява кгб и няма кой да ги свали от власт

    Коментиран от #26

  • 14 СВИНЯ БАЛКАНСКА СИ

    18 2 Отговор

    До коментар #9 от "Руските свине":

    Кой си пък ти,че да четеш за морал?!Твойте господари са най-голямото зло на света!
  • 15 Румяна Костова

    18 2 Отговор

    До коментар #3 от "😋😀😀":

    Дали забраната на гей паради в Русия е накърняване на достойнството на личността по американски стандарти?Ама да отчетат факта,че понятието достойнство на личността в Русия има други параметри.

    Коментиран от #17

  • 16 групавуха

    24 2 Отговор
    Най демократично е да тепем индианците, да обстрелваме афроамериканците. Да заливаме с напалм виетнамците и с нуклеяр джапанките. После ще укоряваме сите, оти са морално неправдиви!
  • 17 Рубладжийче

    2 18 Отговор

    До коментар #15 от "Румяна Костова":

    Ако наистина свеждаш всичко до свободата на гей парадите, то си много елементарно същество. Но по всяка вероятност просто правиш руска пропаганда, за някой и друг лев.

    Коментиран от #24

  • 18 зулус

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Рубладжийче":

    Кое точно беше неграмотното че не разбрах???
    Май стреляш на посоки като без да знаеш какво искаш да кажеш!!!
    Или така са ти казали да говориш???
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Да уж

    16 1 Отговор
    Със сигурност руснаците са укорими, както всички, до един, народ на този свят. Не живеем в рая и около нас не са ангели.
    Въпросът, кой има правото да укорява? Със сигурност не са тези, които сами си присвоили правото да укоряват, да санкционират, да бомбардират и да обявяват себе си за "изключителна" нация.

    Коментиран от #25

  • 21 от инките до днес

    15 0 Отговор
    Явно, че да нямаш здравна осигуровка в държавата си, така както много американци нямат, не се смята за нарушение на човешките права. Пирамидата на Маслов в която се говори за основните нужди на един човек явно в Америка важи само за богатите. Извод, богатите са хора, бедните са само декор и миманс в политическата игра. Безработицата казват че свидетелства за липса на връзки и лош мутренски- не в негативния му смисъл- фактор. Нямаш работа, защото нямаш връзки, нямаш пари защото нямаш работа и нямаш добро здраве като резултат. Но в Америка това не е нарушаване на човешкото право. Ето защо те са най- ,,проспериращи,, и най- ,,демократични,, и най- щастливи. Ааа, и и си вземат правото да критикуват други държави. Американска параноя.

    Коментиран от #22

  • 22 зулус

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "от инките до днес":

    Много букви ти трябваха да кажеш една истина...богатите са господари всички останали са роби
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 nonamenofacenonumber

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Рубладжийче":

    Румката ме кефи много бих си я взел за жена:)
  • 25 nonamenofacenonumber

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Да уж":

    Те защото са братя с една друга изключителна нация та за това се правят на богопомазани,но не са
  • 26 дядо Пижо

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "стоян":

    Д а бе не са избивали. Пред нищо не са се спирали. Прочети историята им.
  • 27 сноу

    4 0 Отговор
    Ето ти присъщото за крадеца, да вика"дръжте крадеца".То вярно че ръсите здрави пачки на безбройните си N-ове, да баламосват и манипулират света ,ама дали е останал някой който да ви вярва.
  • 28 Бай Благой

    5 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: САЩ: Руснаците са морално укорими
    Хахахах...направо ми стана смешно като прочетох заглавието.
    Е*ахти лицемерите.
  • 29 ТеооГеоо

    3 0 Отговор
    Гнасни хамерикански боклучаци!Гнасна джендърска слуз!