23 Април, 2018 09:49 1 607 2

Светът е свидетел на нова Студена война

  • антонио гутериш-
  • студена война-
  • оон

Антонио Гутериш се надява на разбирателство

Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш обяви, че светът е свидетел на нова Студена война, съобщи ТАСС.

Според него има разлика между моментната ситуация и тази в миналото. Той изрази надежда, че скоро може да се намери консенсус по въпросите.

„Има разлики между отделните ситуации. Както знаете в момента САЩ и Русия не контролират всички останали, както беше преди. Има страни като Турция, Иран и Саудитска Арабия, които са много активни в региона. Тогава имаше механизъм за комуникация, който гарантираше, че нещата няма да излязат от контрол. Ситуацията беше опасна в последно време, но се радвам, че нещата се охладиха и мисля, че може да има разбирателство“, заяви Гутериш.

Отношенията между Русия и Запада се обтегнаха след ракетните удари срещу сирийски цели на САЩ и техните съюзници. В момента се наблюдава стабилизиране на комуникацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    5 0 Отговор
    Затишие пред буря.
  • 2 Митю

    3 0 Отговор
    Нещо не ми стана много ясно-
    Сирийски цели на САЩ...