Last news in Fakti

23 Април, 2018 11:19 2 607 5

Ердоган иска мир с Гърция

  • турция-
  • реджеп ердоган-
  • гърция

Според него са нужни повече преговори

Турският президент Реджеп Ердоган призова за мир с Гърция, съобщи Катимерини.

През последните месеци отношенията между двете страни се обтегнаха. Причината беше серия от инциденти в Егейско море и задържани гръцки военни от турските власти.

„В момента имаме нужда от мир. В момента има мир, който е като никой друг. Гръцкият премиер Алкесис Ципрас е млад и енергичен лидер. Мисля, че той иска да направи следващата стъпка. Мисля, че гръцкият президент Прокопис Павлопулос мисли в същия дух. Гръцките власти искат да им предадем техните войници, но те трябва да направят същото с прибраните наши войници, които участваха в опита за преврат. Това е реално решение“, заяви Ердоган.

Ципрас вече многократно настоя за освобождаването на гръцките военни. Той получи и подкрепата на ООН.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 касапина

    4 7 Отговор
    Не мога да разбера ,защо само тук пишете са тая скапана държава? с кюрд президент, отвратен съм от тях и затова вече и не чета новините ви Световните агенции почти нищо не отразяват а тук мисля че боготворите приматите Сега помаците ще почнат едно "вай вай "но няма да ви четем глупостите .Кюрда смекчи тона като видя, че Гърция не е Кюрдистан и не се плаши от страхливи примитивни полуидиотски същества
  • 2 Реалист

    5 4 Отговор
    На тоя ер-домуз почна да му "светва", че върви към повторение на Балканската война.

    Никой не може да воюва на няколко фронта едновременно( Сирия, Гърция, кюрдите). Особенно когато воюваш срещу кюрди живеещи от векове в границите на самата Турция.
  • 3 Пеньо

    3 2 Отговор
    Мир, чрез заложници!
  • 4 Константинопол

    7 5 Отговор
    На тия доверие неможеш да имаш .Днес казва едно утре ще смени позиция.Просто е такъв тип човек .

    Коментиран от #5

  • 5 Да да

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "Константинопол":

    Напълно си прав. Тези мируват само когато си и стъпил на врата,иначе дебат да ти забият нож в гърба
Новини по държави: