Last news in Fakti

23 Април, 2018 13:30 5 752 11

Невероятна новина от Северна Корея

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • южна корея

Ким Чен-ун е готов да позволи проверка на ядрения полигон в страната

Невероятна новина от Северна Корея - 1
Снимка: БТА/AP

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун се е съгласил САЩ да проведат инспекция в ядрения полигон в страната, съобщи ТАСС.

В момента Ким Чен-ун очаква среща с президента на САЩ Доналд Тръмп. Решението е било договорено по време на негова среща с шефа на ЦРУ Майк Помпео.

Ким е подчертал, че за Пхенян няма проблем да даде достъп на инспектори до съоръжението, стига сигурността на страната да бъде гарантирана. В момента в САЩ се разглеждат различни стъпки за проверка на ядрените реактори.

През миналата седмица Ким Чен-ун официално обяви, че ще спре с ядрените изпитания. В момента той търси бързо подобряване на отношенията с Южна Корея и САЩ.

В същото време Южна Корея преустанови пропагандата с високоговорители, която провеждаше по граничните райони между двете страни. В Сеул искат да създадат добра атмосфера за срещата на севернокорейския лидер с южнокорейския президент Мун Дже – ин.

Срещата ще се проведе в петък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриотъ

    32 13 Отговор
    Ким,толкова ли си глупав да вярваш на американците?!Целия свят разбра,че думата им не струва и пукната пара и ще бъдеш театрално изигран,както и всички останали!На лешоядите не може да се има доверие,те нямат нито чест,нито достойнство и са известни с вероломството си!

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Грую

    13 18 Отговор
    Ша дадеш я де ша одиш кат стомаха къркори.😀
  • 3 Max

    12 9 Отговор

    До коментар #1 от "патриотъ":

    Глупав си ти! Че какво да им вземат на Северна Корея като си имат ЮК и Япония. Северна даже и ресурси нямат.

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кики

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "патриотъ":

    Докато не мине срещата, нищо не можем да кажем. Ким не е глупав и знае какво прави. Евентуално ядрено разоръжаване за в бъдеще не е фатално за С.Корея, но е важно за САЩ!
  • 6 Да да

    9 11 Отговор

    До коментар #3 от "Max":

    Не е глупав той! За всеки ред получава по рубла! Цял ден като пише тъпотии заработва 1000 рубли! Това са много пари ,повече от 25 лв. В Русия това са 6 бутилки водка! А в С.Корея цели 2 литра бензин!
  • 7 пешо

    13 7 Отговор
    целта на С.К. е да са обединят с Ю.К. ,
    а това е най-големия страх на сащ и японците!
    бедна ви е фантазията какъв страх ги тресе и
    то с основание!

    Коментиран от #9

  • 8 СССР

    13 7 Отговор
    Другари защо нашата братушка Ким се надупи на краварите ... ? :(
  • 9 irr

    9 6 Отговор

    До коментар #7 от "пешо":

    Не пиши глупости ,при положение ,че си неук.Двете Кореи никога няма да могат да се обединят по простата причина ,че са коренно различни.Северна Корея ще искат Южна да приеме техния режим ,а ЮК никога няма да се съгласи с това ,защото в момента са водеща и развита икономика и технологичност в света.Едно евентуално обединение със Северна Корея ,ще върне Южна с 50г. назад.
  • 10 пророк

    8 4 Отговор
    Хиените от ФАЩ ще "сготвят" малкият Жълтурко! Жална му майка,ако се окаже,че няма ядрено оръжие! Ще го сполети съдбата на Садам и Кадафи!
  • 11 ЕХА

    1 0 Отговор
    Този Ким готов за Новичок, но ще го сготвят пак в САЩ, имаше един филм - комедия,как американци пращат журналист за да отрови великия вожд на Северна Корея,май режисьора ще познае..
Новини по държави: