23 Април, 2018 14:06 11 327 17

Русия и Китай заедно срещу САЩ

  • ван и-
  • китай-
  • русия-
  • иран-
  • сащ-
  • сергей лавров

Москва и Пекин са решени да попречат на Вашингтон да подкопае ядрената сделка с Техеран

Русия и Китай заедно срещу САЩ - 1
Снимки: БТА/АР

Руският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи, че се е договорил с китайския първи дипломат Ван И двете страни да противостоят на опитите САЩ да саботират споразумението с Иран за ограничаване на ядрените му програми в замяна на облекчаване на санкции, предаде ТАСС.

"Ние сме против преразглеждането на тези договорености и смятаме за много непродуктивни опитите да се обезсмислят многогодишните усилия в рамките на преговорите шестте страни и Иран", каза Лавров. Той добави, че Русия и Китай ще се стремят да осуетят подкопаването на "едно от най-големите постижения на международната дипломация в последно време".

По думите на руския първи дипломат "консолидираната роля на Русия и Китай за строго спазване на международното право играе ключова роля за укрепването на стабилността и сигурността в света".

На съвместната пресконференция в китайската столица Лавров отбеляза, че въздушните удари на Запада по Сирия са попречили на тенденцията за мирен изход от сирийската криза. Той съобщи, че двамата с Ван са обсъдили ситуацията на Корейския полуостров и са констатирали необходимостта участващите в процеса страни да правят компромиси и да избягват провокативни действия.

Русия и Китай заедно срещу САЩ

Китайският външен министър заяви, че международната общност не трябва да създава никакви пречки пред преговорния процес на Корейския полуостров. Според Ван И обявеното от Пхенян прекратяване на ядрените и ракетните опити е "значима стъпка", която ще съдейства за "денуклеаризацията на Корейския полуостров". Първият дипломат на Китай изтъкна, че неговата страна е категорично против употребата на сила в международните отношения без съгласието на Съвета за сигурност към ООН.

Пред руския си гост Ван И декларира, че отношенията между Китай и Русия не зависят от външни фактори и конюнктура, а съответстват на общите им интереси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Експерт

    103 6 Отговор
    Това са истинските Велики сили ! САЩ и слугите им , са жалки ревлювци !
  • 2 Реално

    104 4 Отговор
    Русия и Китай вече открито плюват в лицето на Вашингтон и им показват,че световното господство на САЩ е свършило.Това е реалито.

    Коментиран от #3

  • 3 куку руку ку

    59 2 Отговор

    До коментар #2 от "Реално":

    Плюването на китайците стана очевадно на срещата на Г20 през 2016, когато накараха Обама да се изцули от самолета през аварийната стълба.
  • 4 Кcaniba

    69 2 Отговор
    Очаквам меродавното мнение на сороснята по въпросът!!
    Ко беше то - китайски Сибир, Китай завладявал Русия...
    А ето че , отдавно известният за четящ, незомбиран, и антисоросидно настроен човек , факт, че Китай е съюзник на Русия е налице!!!
    Нещоповече, русофобски зомбита, пак ви повтарям!!!
    Полша, прибалтика, окупираните Германия , Италия и гендерите от острова не са целият свят!!!!
    С Русия е повече от 2/3 от нашият, сегашен свят!!!!!!!!

    Коментиран от #5, #9

  • 5 куку руку ку

    5 18 Отговор

    До коментар #4 от "Кcaniba":

    Няма вечни врагове, няма вечни приятели. Има вечни интереси.
    За сблъсък между Китай и Русия и завладяването на Сибир е казано преди повече от 30 години от Слава Севрюкова, която между другото много точно е описала опоскването на България от управляващите я.
    Чакам вече да дойде времето да бъдат "разпилени, като от вятър"
  • 6 Балгария

    36 0 Отговор
    Браво само така,не им даваите да дишат на анките.
  • 7 хладнокръвие

    4 37 Отговор
    Русия греши, в бъдещето ще стане васал на Китай. Такава е динамиката на икономиката, технологията, населението, между двете страни. Русия и Запад трябва да намерят начин да се съединят срещу опасността от Китай.
  • 8 Биг Дик

    2 38 Отговор
    Как си мечтаете смешковци рашизоиди, толкова е страшна рашка ,че преди има няма час Израел отново измлати московския слуга асад. Чичо ви путкин пак мига на парцали и ще се оплаче на Мъдуру единствен съюзник на бензколонката.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 чалма тв

    20 2 Отговор
    САЩ няма да се успокоят докато не направят с Иран същото както с Ирак и Либия, тогава ще настъпи ад за Европа, десетки милиони ще хукнат при нас, те ще ни завладеят, това е целта на Америка да направи Европа нестабилна,слаба и с помощ на алахакбаровци да ни закопае.И сега ситуацията не е розова, изроди талибани всеки ден правят атентати, не е задължително да газиш хора с камиони има и други начини-битов терор от тези свине..нормални хора разбират за какво говоря,ако сте живели до нашите цигани.

    Коментиран от #13

  • 13 да ама не

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "чалма тв":

    да съгласен съм че сценария е такъв, и досега винаги е минавало с тия номерца долни. Само че тоя път няма да мине, защото: 1-во САЩ не са това което са били преди 50 год. 2-ро Русия и Китай както и останалия свят /Изключвам Ге*Британия, които достатъчно си го нахакаха/ вече им писна от подобни дребни манипулации. Война може и да има и тя няма да е нито студена нито стандартна. И след нея света ще бъде едно по добро място за това което ще остане!
  • 14 така като гледам

    16 1 Отговор
    крайно време е ЕС да осъзнае, че правилната външна политика е да премине на страната на Китай и Русия - това са силните на деня

    Коментиран от #15

  • 15 Rambaldievskievichus

    0 5 Отговор

    До коментар #14 от "така като гледам":

    Силно си си треснал тинтирицата си ти. У някой здрав дирек или зид си си я треснал тая твоя куфалница, щом такива небивалици са се разбръмчали там.
  • 16 Rambaldievskievichus

    0 6 Отговор
    Тия тайчовци, ако наистина са решили да се съешават с рашата, то те правят това с една бивша държава, понеже разпадът й (на бившата) на 119 народности, к. са сега в нея, вече върви неумолимо и се ускорява.
  • 17 жалка е руската кочина

    1 5 Отговор
    ботоксовият късак здраво се е опикал от страх. ще го изхвърлят от сделката за Иран, като мръна кокошка. След разгрома в Сирия на цял свят стана ясно, че жалката руска армийка е жива мишена на учебно-полево стрелбище на Пентагона.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания