23 Април, 2018 15:10 3 817 13

Путин: Западът погази международното право

  • еманюел макрон-
  • западът-
  • владимир путин

Руският президент разговаря с френския държавен глава Еманюел Макрон

Въздушните удари срещу сирийски цели на САЩ, Франция и Великобритания бяха грубо погазване на международното право. Това заяви руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с френския държавен глава Еманюел Макрон, съобщи ТАСС.

Двамата са обсъдили ситуацията в Сирия. Путин е заявил, че атаката на западните страни допълнително е усложнила политическия процес в страната и разрешаването на кризата в региона.

Двете страни са съгласни, че в момента от изключително значение е мисията на Организацията за забрана на химическите оръжия в страната.

Франция и Русия са съгласни да продължат с усилията за възобновяване на мирните преговори за арабската страна.

Путин е уведомил Макрон, че страната му е предприела нужните стъпки за улесняване на хуманитарната мисия в региона. Двамата подкрепят запазването на споразумението за ядрената програма на Иран.

Макрон ще посети Русия през май.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Девон

    7 42 Отговор
    Е той Путин изби доста журналисти и инакомислещи но не погази руското право!

    Коментиран от #3

  • 2 Путин

    5 24 Отговор
    А ние го спазваме абсолютно стриктно в Крим и Украйна!

    Коментиран от #6

  • 3 Бесен Язовец

    7 27 Отговор

    До коментар #1 от "Девон":

    Руското не е важно за него, важнотто е международното ! Ноо, по всички международни права, Русия няма право да държи военни в суверенна Молдова, но ги държи и хич не и дреме за някакво си там международно право ! Двойни руски стандарти , които по нищо не се различават от американските такива ! Все си мисля, че ако Русия и Америка ги нямаше на земното топче, светът щеше да бъде по добър и по хубав !

    Коментиран от #5

  • 4 Morgoth

    24 5 Отговор
    От една страна това е напълно вярно - удара по Сирия е напълно незаконен. От друга самия закон е така направен, че 5 държави могат не само да си правят каквото искат, но и да защитават други, които си правят каквото искат.
    Реално погледнато няма значение дали Асад е използвал химическо оръжие, защото след като Русия стои зад него никой няма да може законно да го удари. Но пък и никой не може да спре САЩ да го напрят независимо от противозаконността на това действие.
    Така, че ООН е менте - толкова.
  • 5 Morgoth

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Ако ги нямаше щяха да бъдат заместени от следващите по сила и ако се окажат повече то двама щеше да е още по-зле.
  • 6 Реално

    22 4 Отговор

    До коментар #2 от "Путин":

    В интерес на истината,в Крим не беше нарушено международното право-факт. То и затова Украйна не може да подаде иск против Русия в меж.съд.Всеки един закон е спазен-играчи са руснаците-трябва да им го признаем. А ООН отдавна не изпълнява функциите си...още от войната в Корея-1950 година...Досега никога не са спирали или осъждали американците за нахлуването им в десетки суверенни държави-без резолюция на ООН...Това е реалито накратко...

    Коментиран от #8

  • 7 новичок

    17 6 Отговор
    Какво можеш да очакваш от един джендър, като Макрон? Прави джендърски номера в Сирия, а сега ще ходи в Москва сякаш нищо не е станало?
  • 8 Бесен Язовец

    5 21 Отговор

    До коментар #6 от "Реално":

    Чини ми се, че ти реално не знаеш нищо за международно право, щом си написал толкова много глупости на едно място, или просто нагло лъжеш, като всички руски подлоги в този сайт !

    Коментиран от #10

  • 9 надежда

    16 4 Отговор
    Открити са димни гранати от Солзбъри, Великобритания В освободените територии в Източна Гута, сирийските правителствени войски откриха контейнери с хлор - най-страшното химическо оръжие, произведени в Германия, а също така и димни гранати, които са произведени - внимание - в Солзбъри, Великобритания" - това заяви на брифинг в Москва говорителката на руското външно министерство Мария Захарова. +15 Отговори

    Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/kriminalni/goreshchi-razkritiya-za-arestuvaniya-politseyski-shef-v-rakovski-snimka_news594654.html
  • 10 Абе Пепинчо..

    9 5 Отговор

    До коментар #8 от "Бесен Язовец":

    Опонирай с аргументи и факти-американски лизачо..А не само тъпи НПО-лозунги,написани от джендър-соросоидите...Ясно?
  • 11 кро

    4 8 Отговор
    Русофили , жожето путин скоро ще бъде полаган на Червения площад

    Искам мощто да аплодирате това ,сигурно ще се излъчва и по телевизията .
  • 12 Манго Мангала

    1 0 Отговор
    Дедя Вова , дедя Вова ...кога западът е спазвал международното право...!!! Аз поне не знам такова нещо...И ти го знаеш много добре това...Западните джендъри предпочитат законите на джунглата...Вълкът козината си мени , но нравът - никога...!.Не им вярвай на благите приказки и на крокодилските сълзи...Същото важи и за твоя ,,приятел ,, - Реджеп Таип Ердоган...Турчина при първа възможност ще ти забие ножа в гърба...! И ти го знаеш това... затова аз не вярвам , че сте приятели...Приятел му е наш Бойко...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: