23 Април, 2018 16:54 1 672 8

Победа за уличния гняв в Ереван. Премиерът подаде оставка

  • армения-
  • ереван-
  • серж саркисян

Министър-председателят на Армения Серж Саркисян обяви оставката си след 11-дневни антиправителствени протести

Победа за уличния гняв в Ереван. Премиерът подаде оставка - 1
Снимки: БТА/АР

Министър-председателят на Армения Серж Саркисян обяви оставката си след 11-дневни антиправителствени протести, съобщи държавната информационна агенция Арменпрес, цитирана от AFP.

"Напускам ръководния пост. Никол Пашинян (депутат от опозицията и водач на протестите) беше прав, а аз сгреших," заявил премиерът според Арменпрес.

Победа за уличния гняв в Ереван. Премиерът подаде оставка

Близо 15 000 души се събраха на протест в Ереван миналата седмица, когато Саркисян пое премиерския пост. Около 40 000 протестираха в събота.

Близо 300 демонстранти бяха задържани вчера, когато беше десетият ден на протестите.

Серж Саркисян беше избран от парламента на 17 април, след като десет години беше президент на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ivan4o

    7 4 Отговор
    браво на хората
  • 2 Реалист

    8 11 Отговор
    Добра новина! Само в рашка оня лилипут пут пут смени правилата за да управлява "до живот" и зомбираните ушанки му се кефят. Можем да ги разберем все пак - те НИКОГА не са живели в демократично общество. Никога в историята на татаро-монголите те не са си избирали демократично управляващите.

    Така че, за тях е все едно - водка или бояришник.

    Коментиран от #3

  • 3 someone

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    а ти като живеещ в демократичното общество доволен ли си? Правосъдие имаш ли , усещаш ли да има държава ? Или само си приказваш опорните точки.
  • 4 куку руку ку

    5 5 Отговор
    Добре дошли арменци в отбора на губещите- България; Украйна и други подобни с успешни цветни революции и съсипани общества...
  • 5 СЪС СИГУРНОСТ ИМАТ КОНСУЛСТВО НА САЩ

    7 6 Отговор
    НОВА УКРАДИНА, НОВИ КОНФЛИКТИ С АЗЪРБАЙДЖАН И С ТУРЦИЯ. ЧЕСТИТО ИМ НА БАЙР - ЛОЗЕ. НАРОД НАИВЕН ТЪРСЕЩ ДЕМОКРАЦИЯ. ЩЕ П
    АТЯТ ВИСОКА ЦЕНА.
  • 6 Бесен балканджия

    4 4 Отговор
    Е никой неще ръждив комунизъм,по добре най лошата демокрация отколкото най добрия комунизъм. Премахнатли корупцията , може да ни изпреварват в икономиката. В момента са изолирани , без икономика а само красиви лозунги и локуми за оспуване на хората в армения. Желая им успех , дано успеят и превъзмогнат порочни практики за да не станат като нас. Вижте румъния , откъсна се и има прогрес но те не са българи. Вижте полша, който е бил там вижда прогрес и останалите също . Ами хърватия? Няма като нас мизерници и корупционери. Народът отнася негативите винаги когато се имитира нещо .
  • 7 Рубладжийче

    4 4 Отговор
    Проруската измет се чуди как да реагира. Нищо чудно да ни обяснят утре как "арменофашистите" са свалили "законно избраната" власт в Армения.
  • 8 706

    0 1 Отговор
    Подозирам, че сега конфликтът в Нагорни Карабах ще се разрази отново с ПЪЛНА сила и пак ще имаме ГОРЕЩА точка, защото в Сирия е време за отдих - лятото почва и всеки си дебне отпуската ...