Last news in Fakti

24 Април, 2018 10:05 1 769 9

Германия се превъоръжава за половин милиард евро

  • бундесвер-
  • германия-
  • армия

Плановете на Берлин включват закупуване на дрони, транспортни самолети и ракети

Германия се превъоръжава за половин милиард евро - 1
Снимка: БТА/АР

На фона на разпространените по-рано медийни доклади за проблемите в Бундесвера, правителството в Берлин планира сключването на редица сделки за превъоръжаване на германската армия, които включват закупуване на дрони, транспортни самолети и ракети. Това пише в. "Die Zeit".

Министерството на отбраната на Германия се подготвя за сключването на редица договори за отбранителната индустрия по-късно тази година. Комисиите по бюджета и отбрана трябва да одобрят 18 договора, всеки от които на стойност по-голяма от 25 млн. евро.

Това означава, че общата стойност на сделките ще бъде около половин милиард евро.

Поръчките включват доставка на израелските дрони „Херон“, закупуването на които бе заложено в коалиционното споразумение между Съюза (ХДС/ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП).

Според информация, изтекла в медиите, бъдещите сделки ще включват също закупуване на хеликоптери, радарна система и транспортни въздухоплавателни средства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    6 6 Отговор
    Добра новина - съюзниците ни в Европа се въоръжават т.е. ще има и за нас.

    Коментиран от #4

  • 2 Алеле Мамале

    12 0 Отговор
    Вие добре ли сте, ние толкова пари дадохме за 2 самолета, как така за 1/2 млрд. евро ще се превъоръжиш?!? И то не кой да е, а Германия?!? Да не би да има поредна грешка в порядъка на числото?
  • 3 ХАСАН

    5 11 Отговор
    Световната общественост трябва да се противопостави на това! Светът има горчив исторически опит в миналото ..две световни войни те ги почнаха!

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Трол

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Мдааа, ще има и за нас, един гол, прав и корав.
  • 5 Рефорс

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "ХАСАН":

    А мнението ти за въоръжаването на Турция какво ти е,за или против???
  • 6 Рефорс

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "ХАСАН":

    Първата световна я започва АвстроУнгария,втората св. я започват Англия и Франция
  • 7 БОБИ КОЧА

    2 0 Отговор
    Ама какви ракети ще купуват британски или френски? Все пак и двата модела са поставили рекорд. За справка статията "Ракетния кьорфишек на Тръмп ".Хахаха.
  • 8 onq s konq

    4 2 Отговор
    Тия пари ако ги дадат на руснаците...така ще се напоркат в национален мащаб...
  • 9 filo

    5 0 Отговор
    Германия, която беше световен лидер в оръжейната промишленост сега ще дава пари на евреите за техника, какъв срам. Германия днес е зависима от евреите страна и за съжаление всички европейски народи страдат заради това. Хитлер беше прав като каза "Ако Германия загуби тази война евреите ще ни изтребят до последния човек" и беше напълно прав.
Новини по държави: