24 Април, 2018 11:50 8 176 31

Световните сили с удар по Русия

  • русия-
  • съвет-
  • г-7

Г-7 призова страната да спре с провокативното си поведение

Световните сили с удар по Русия - 1
Снимка: БТА/AP

Страните от Г-7 публикуваха съвместно изявление, в което призовават Русия да прекрати своето безотговорно и дестабилизаращо поведение, съобщи РИА Новости.

Срещата на външните министри на групата се състоя в Торонто. В нея участват САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Канада и Япония.

„Ние сме ангажирани да защитаваме и насърчаваме основните правила на международната система. Тя е против модел на безотговорното поведение на Русия и намесата в работите на демократични страни. Санкциите спрямо ситуацията в Донбас могат да бъдат отменени, ако страната започне да спазва Минските споразумения, но и утежнени, ако продължава да не го прави“, се казва в изявлението на групата.

Следващата среща на Г-7 е насрочена за юни. Тя ще се проведе в Отава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕЕЕЕЕ

    116 13 Отговор
    А мнението на останалия свят ???

    Коментиран от #5

  • 2 Танас

    110 14 Отговор
    И как защитават основните правила на международната система - като бомбят Сирия без резолюция на ООН?!
    Големи защитници ей!
    Дъвчат едно и също, че Русия имала дестабилизиращо поведение и за пример дават Донбас (Украйна). Но само там ли ситуацията е такава? Кой разруши Ирак, Либия, Сирия? Кой бомби Йемен защото така му изнася? Къде се убиват почти ежедневно палестинци?

    p.s. Интересно, че Крим не го цитират!? Прежалиха ли го???
  • 3 Дедо Грую

    67 11 Отговор
    Г7 сигур са 7-те гендъра, ма то като 7-те самураи или великолепната седморка!
  • 4 onq s konq

    14 57 Отговор
    Мнението на "останалия свят" е пределно ясно и НАПЪЛНО ПРОТИВОПОЛОЖНО.А кои са членовете на въпросния "останал свят"?Ами Башар Асад,Мадуро,Иранската клика,...Лошото и укоримото в случая е,че тоя останал свят ТРАДИЦИОННО ЗАБРАВЯТ ДА ГО ПИТАТ!Той обаче си е свикнал с тая подробност:)

    Коментиран от #22

  • 5 Бесен Язовец

    14 73 Отговор

    До коментар #1 от "ЕЕЕЕЕ":

    Руснаците като правят зулуми, да не би да искат мнението на останалия свят ?

    Коментиран от #10

  • 6 Историк

    12 101 Отговор
    Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена.

    Коментиран от #12, #14, #17, #30

  • 7 Бесен Язовец

    85 9 Отговор
    Русия ви го сложи на всичките от ,,Г" 7 малки лилипути надигат главичка с алчен поглед на Изток ! САЩ са пред фалит с дълг от 22 трилона заради военни разходи хохохо мижитурки!

    Коментиран от #9, #15

  • 8 Въпрос

    65 5 Отговор
    Къде е удара??? Само празни приказки и призиви....Г-7 няма никаква юридическа тежест и съдържание. Просто популиски изказвания без конкретика. Инфо за балъци и нпо подлоги....
  • 9 Рубладжийче

    11 60 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    =====Русия ви го сложи на всичките от ,,Г" 7 малк=====

    русия ти го е сложила в малкия мозък, защото нямаш голям.

    Коментиран от #13

  • 10 Благой

    49 6 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Какви золуми? Крим си е руски, провери. А САЩ и Англия? Даже някой английски партии не са съгласни с политиката им. Все още няма световна демокрация.

    Коментиран от #16

  • 11 ХАСАН

    18 19 Отговор
    Хвани единия ,удари другия-- прав е Ердоган като казва че трябва нов световен ред!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ПроРеалист

    34 7 Отговор

    До коментар #9 от "Рубладжийче":

    Чадо, да не ти е посегнал на честта някой пиян мужик и да ти аресало. Та сега те е срам от себе си и затова с толкова жлъч и с пяна на уста си все против ушанките? Кажи си и ще ти олекне. Пък ако не помогне има и добри доктори ...

    Коментиран от #24

  • 14 petar

    47 2 Отговор

    До коментар #6 от "Историк":

    7 колониални и нео колониални държави, водещи войни навсякъде където има петрол и то без мандат от ООН (тоест по престъпен начин и самоволно) решили да дават уроци на Русия. хаха. Либерални наглези
  • 15 Okoto na Jupiter

    15 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    И комшията им го тури:

    https://m.fakti.bg/biznes/298182-turcia-iztegli-zlatoto-si-ot-sasht
  • 16 Бесен Язовец

    1 14 Отговор

    До коментар #10 от "Благой":

    Ми то си пише в новината бе Благойчо, ти не умееш ли да четеш !?
    Какъв Крим, какви пет лева?? Прочети първия абзац !
  • 17 Монгомъри

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "Историк":

    Гледай да те поправят твоя ГРЕШКА-дето един метйр надолу от тиквата ни!
  • 18 jfoxfk

    44 2 Отговор
    Какво лицемерие, господи!! Русия била дестабилизираща!? А кой нападна Гренада, Никарагугуа, Виетнам, Ирак, Либия, Югославия, Сирия?!. Кой под предлог, че воюва срещу наркобосове финансира революции и бомбардира мирни граждани? Кой под предлог че воюва с терористи окупира цели страни? Кой спретва "нежни" революции? Коя е единствената страна употребила ядрено оръжие? На коя страна министър-председателят иска ядрен удар? Кои страни бомбардират без резолюция на ООН? Кой страни са поканени в Сирия от законното правителство и кои не са? Кои страни лепват на някой законно избран президент или министър председател думичката "диктатор" и после го бомбардират? Защо никога изборът на даден народ не се признава, ако политиката на дадена страна не е "прозападна"?!
  • 19 всички външни министри

    19 0 Отговор
    на ЕС са сороамеригански мекерета. Няма значение от коя партия са, те винаги защитават интересите на ФАЩ. Вероятно и уркаинският външен е бил неофициално там. Но на война, като на война.
  • 20 Стършел

    24 0 Отговор
    Какъв удар,какви пет лева? Една джендарска група се прави на нещо голямо и ръси мозък както попът ръси с китката. Полза от това НИКАКВА.Най-големите бандити се опитват да се правят на демократи. Лошото е че някои им вярват,и ние в това число.
  • 21 Аха

    26 0 Отговор
    Това са васали/пудели на САЩ.Г7 - "най-развити", вярно е-"уредени държави", но защо ли са стотици военните бази на САЩ в Япония и Германия и колко демократично само?А колко е дълга на Италия?Франция и Великобритания владееха света и грабеха от народите столетия и нещо да са върнали на тези народи?Да чуем мнението на Китай, Индия, защо не на ЮАР, Пакистан, Турция, Бразилия!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Воко Тиквата

    16 2 Отговор
    КОИ СТЕ ВИЕ ОТ...Г-7 ГОМНАРИ -7 Русия ли трябва да прекрати безодговорното си ПОВЕДЕНИЕ или тези цървули от КЛОНДАЙК -нашите нови БРАТОВЧЕДИ от ХАМЕРИКА -СРАМУВАМ СЕ ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН.
    С тези продажни БОЛШЕВИШКИ мекерета ПЪТЯ Е ЕДИН-ВВВВ-КИРЕЧА....РАПОРТ...-ДАДЕН-РАПОРТ -ПРИЕТ.-........

    Коментиран от #25

  • 24 Рубладжийче

    5 14 Отговор

    До коментар #13 от "ПроРеалист":

    ...... Чадо, да не ти е посегнал на честта някой пиян мужик.....

    Пияните мужици дядо, са обслужвани денонощно и по всякакъв начин от преданите им русофили. Без пари, с много ентусиазъм и с чувство на признателност заради пролетите реки от кръв при двойното ни освобождение. И като те чета, ти си най-активният от обслужвачите.
  • 25 русия е джудже

    4 15 Отговор

    До коментар #23 от "Воко Тиквата":

    Държавите от Г-7 са най-развитите страни в света.По-интересно е кои са руските антифризаджии ? А да ,ще ти отговоря.Те са едни икономически и технологични джуджета които са заседнали в 19 век и които целия свят ненавижда.Сега по-ясна ли ти стана картинката ватник ?
  • 26 NATO

    5 4 Отговор
    От ден на ден новините стават все по добри - браво !
  • 27 Гостът

    16 0 Отговор
    Тия от Г 7 са много нагли.Като чета си мисля че всичко това се отнася за САЩ.Те играят дестабилизираща роля в СВЕТА.Търсят си конфликт с Русия.В Сирия не им се върза,но тия продължават и накрая ще си го получат ще го отнесем и ние заради малоумни еврогейци.
  • 28 ИВАН

    6 4 Отговор
    Все съм се чудил на русофобите, и ми е било интересно - как може толкова злоба и простотия да се събере на едно място :)
  • 29 1234

    9 1 Отговор
    А ,,демократичните" страни,защо постоянно се месят на Русия и на много други страни по света? Защо тия ,,демократи" не оставят другите държави сами да решат как искат да живеят ,и защо искат на всяка цена да налагат техния модел на ,,демокрация"?Каква ще е тази демокрация наложена от вън със сила? Дали изобщо ще е демокрация или поробване с обещания за ,,демокрация"Какво излезе от демокрацията в Либия,Ирак,Украйна,че и у нас,ако на това грабене му викате ,,демокрация",НЕ БЛАГОДАРЯ,НЕ ИСКАМ ТАКАВА ДЕМОКРАЦИЯ!
  • 30 Съюза

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Историк":

    На тея американски подлоги г8 ли са кои са незнам ако не е САЩ ще са вече руски колоний мижитурки и боклуци джендърски!
  • 31 Страните от Г-7

    2 0 Отговор
    Страните от Г-7 са най големите замърсители на света и най големите длъжници и най алчните завоеватели само Урагани и потопи за тях Господ!
Новини по държави: