24 Април, 2018 16:35 2 037 11

Ердоган не разбира от дума. Готви предизборен митинг в Европа през май

  • реджеп ердоган-
  • митинг-
  • турция-
  • избори

Турският президент не пожела да уточни в коя страна ще се състои събитието

Ердоган не разбира от дума. Готви предизборен митинг в Европа през май - 1
Снимки: БТА/АР

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че планира да организира предизборен митинг в Европа през май, но не пожела да уточни в коя страна ще бъде свикан той, предаде DPA.

Ердоган посочи в изказване пред парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието в Анкара, че проявата е планирана да се състои в спортна зала в Европа и цялата подготовка е направена.

Миналата година по време на кампанията за референдума на 16 април за конституционни промени, разширяващи президентските пълномощия, Ердоган и европейските лидери влязоха в конфронтация по повод усилията на ПСР да организира предизборни митинги в Европа, където живее голяма турска диаспора. Германия, Холандия и Австрия са поставили забрана за водене на предизборна кампания на тяхна територия преди изборите в Турция.

Ердоган не разбира от дума. Готви предизборен митинг в Европа през май

Ердоган свика миналата седмица предсрочни президентски и парламентарни избори в страната на 24 юни, които ще се произведат в условията на извънредно положение. По график президентските и парламентарни избори трябваше да се състоят на 3 ноември 2019 г.

Президентските и парламентарни избори са ключови, тъй като след произвеждането им ще влязат изцяло в сила конституционните промени, засилващи пълномощията на държавния глава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чапаев, Василий Иванович

    16 8 Отговор
    Как, къде? Ще се цопне в Кърджали, защото на друго място няма да го пуснат. Даже в Албания е Персона нон грата.

    Коментиран от #6

  • 2 Реалист

    19 6 Отговор
    После всички от митинга с багажа на камионите и "екскурзия" завинаги до Анадола. Да ни попитат за ноу-хау - ще им дадем.

    От кога повтарям - отменете двойното гражданство!!! Тогава такива като Гергов и станигей няма да са ни на главите. За чалмите няма нужда даже да коментираме - от 89 ни ги извозват с автобуси да гласуват и определят управление.
  • 3 патриотъ

    8 4 Отговор
    Най-вероятно в Кърджали!Той не напразно похвали града и го нарече духовна родина преди време.Пък и нашите управници сигурно няма да му се противят,щото са комбина с Ердоган!

    Коментиран от #5

  • 4 ЬЯАОЖ

    15 7 Отговор
    Никой не ще миризливеца, ама нагъл и тъп ,ще има пак мюсюлски излагации.
  • 5 анадол

    13 5 Отговор

    До коментар #3 от "патриотъ":

    В Кържали турци не останаха ,само помаци, цигани и Българи преводач на Български ще трябва.
  • 6 Азазел

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Чапаев, Василий Иванович":

    Казва, че ще е в Европа. Няма как да е в България. Той нас не ни брои за част от Европа за такива работа. Само за троянски кон евентуално.
  • 7 Салам Алеко

    8 5 Отговор
    Казвате в спортна зала! Ех, дано се разскачат фанатизираните маймуни, че да падне залата!
  • 8 ха ха ха

    5 6 Отговор
    Ха ха ха, пречи им Ердоган, Русия вече трябваше да гори, ма той им обърка плановете ))) сега пак не са готови с подготовката за подкупите и манипулациите на изборите в Турция ;)

    Коментиран от #11

  • 9 ПЕЕВ

    9 8 Отговор
    ТОЗИ КОЙТО НЕ ГО ХАРЕСВА ГО ВКАРВА В ЗАТВОРА.ОСАКАТИ ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА КАКТО КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #10

  • 10 ХАСАН

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "ПЕЕВ":

    Баш не е така! Има си интелегенция,има си свобода на словото...но човека не европеец като го псуват да се усмихва!
  • 11 Голем смях

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "ха ха ха":

    Може ли да ни разясните умствените си съждения по-подробно ,че на нас по-простите не ни стана ясно ничего,демек нищо.Как щеше да гори русия,Ердоган ли е пожарникаря,какво пречи на Европа и кой ще подкупи избори ,които се печелят с 99.9 процента.И кой ще ги манупулира и защо. Предварително благодаря.
Новини по държави: