25 Април, 2018 07:52 3 230 13

Кадиров: Никой не може да ни забрани полигамията

  • рамзан кадиров-
  • чечения-
  • полигамия

Всевишният ни позволява да имаме четири жени, заяви чеченският лидер

Кадиров: Никой не може да ни забрани полигамията - 1
Снимки: БТА/АР

Чеченският лидер Рамзан Кадиров за пореден път защити многоженството, което е забранено в Руската федерация, като заяви, че то никога не е изчезвало в родината му, "дори в епохата на СССР".

"Не съм аз този, който дава разрешение, Всевишният ни позволява да имаме четири жени", обяви по телевизия "Россия-24" чеченският лидер, който от 2007 година управлява с желязна ръка малката мюсюлманска република в Кавказ.

"Винаги, дори в най-тежките времена на СССР, си вземахме втора, трета и четвърта съпруга. Невъзможно е да ни го забранят", каза Кадиров.

Според Кадиров сключването на граждански брак в кметството служи единствено за подялбата на имуществото при развод. Той каза, че законът за гражданска регистрация на браковете има "коварни цели" и е първият признак, че между мъжа и жената липсва доверие. Законът е първа крачка за разрушаване на семейството, заяви той.

Кадиров: Никой не може да ни забрани полигамията

Баща на 12 деца, две от които осиновени, Рамзан Кадиров вече защити полигамията в разрез с руския закон, който я забранява, тъй като, по думите му, "има повече жени, отколкото мъже, и всички те трябва да намерят мястото си в живота".

Същевременно чеченският президент опроверга слуховете, че в републиката се подготвят законодателни инициативи за въвеждане на многоженството и напомни, че "ние живеем в светска държава".

"Това не се обсъжда на законодателно равнище, но ако обичаш една жена - жени се и я издържай. Не казваме, че той (съпругът) е взел и четирите съпруги по реда на закона за гражданския брак и те са регистрирани. Наречете ги както искате, но по нашата религия тя е законна съпруга", поясни Кадиров.

Кадиров: Никой не може да ни забрани полигамията

Протеже на Владимир Путин, когото често хвали, Кадиров многократно е заявявал, че ислямският закон стои по-високо от "законите на Руската федерация".

През май 2015 г. той защити публично отразената широко в медиите женитба на свой вече женен приближен със 17-годишна чеченка, предизвикала многобройни критики в Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Снайпериста

    14 6 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 2 iQ-5

    14 9 Отговор
    Аз съм за полигамията и тука да бъде озаконена!

    Коментиран от #3

  • 3 илитерат

    26 4 Отговор

    До коментар #2 от "iQ-5":

    Добре, но първо се Уграмоти преди да се Озакони полигамията, че няма да можеш правилно да напишеш имената на съпрОгите си!
  • 4 Пеньо

    9 9 Отговор
    Любимецът на оркът и изпълнител на мокри поръчки Кадиров не само поощрява в разрез със закона многоженството, но и най-варварският обичай-обрязването на жените!
  • 5 Рубладжийче

    19 10 Отговор
    В Чечня отдавна се е настанил шериата, републиката е дерусифицирана, жените ходят със забрадки, а някои от тях с фереджета и хиджаби,руските закони не важат , но зомбираните русофили не вярват на истината. Нека сега от първа ръка да я прочетат.

    Коментиран от #6

  • 6 Бесен Язовец

    14 11 Отговор

    До коментар #5 от "Рубладжийче":

    Тоя па, ЕС е 30% чалми и бурки седнал тука по теми за Чечения да ми философства!

    Коментиран от #8, #9

  • 7 картинката

    8 5 Отговор
    Полигамията как да е, но забранят ли в Русия скотоложството, ще хвърчи ботокс по "Червения площад". По деревните в Сибир е "майко мила". С кози, с крави, с каквото намерят...
  • 8 Гост

    11 5 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Елементарната тролска пропаганда няма да скрие истината! Мюсулманите в ЕС са 3,8%, а в Русия 11,4%. Смятай рубладжио от 140 млн. население 16 млн са мюсулмани! Москва е най-мюсулманската столица в Европа с над 2 милиона такива! В Русия има над 8 хиляди джамии! Най-големите джамии са в Москва и Грозни!

    Коментиран от #12

  • 9 Рубладжийче

    13 2 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Мюсюлманите в Русия са в % отношение повече, отколкото мюсюлманите в ЕС, бе неграмотник. И тия 30% откъде ги изсмука? Да не са градусите на ментето, което си пил снощи?

    Коментиран от #11

  • 10 стоян

    5 1 Отговор
    Този Кадиров явно е шеф на Путин щом не се съобразява с законите на великия Путин
  • 11 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Рубладжийче":

    Даже не това е най-важното , а кой губернатор или примерно президент на провинция в Европа е излязъл официално да каже , че НЕ ПРИЗНАВА законите на собствената си държава и шериата бил НАД ТЯХ !!!
  • 12 гост

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    Кмета на Лондон е мюсулманин , а и на други големи градове , обаче никой не ги е чул да искат "шериатските" закони да са НАД държавните !!
  • 13 Распутин

    4 3 Отговор
    Чучо Путьо от една страна активно ближе задника на бай Ердо и милва Асад, а от друга не може да укроти собствените си резаци, вие русофилченцата от него очаквате да бъде защитник на православието. Колкото и да се заблуждавате, вашата майка Раша е посмешище. Хахихохю!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания