Last news in Fakti

25 Април, 2018 23:02 5 851 7

Уран и Нептун са гости в Слънчевата система

  • уран-
  • нептун-
  • слънчева система

Двете планети са били донесени от друга галактика

Уран и Нептун са гости в Слънчевата система - 1

Астрономи от Великобритания, САЩ и Франция стигнаха до необичайния извод, че Уран и Нептун са били донесени в Слънчевата система от друга галактика, съобщи Life.ru.

Заключенията им са базирани върху изследване на атмосферните особености на планетите.

Анализът на данни за състава на атмосферата на Уран ги навел на мисълта, че голямото количество сероводород на планетата прави крайно неприятно пребиваването там на каквито и да било живи същества.

Данните позволили на учените да изследват точната възраст на планетата, както и разстоянието й от централната звезда в Слънчевата система, в която далечни светове са се формирали преди милиарди години.

Астрономите смятат, че Уран и Нептун са били донесени във вид на "зародиши" в Слънчевата система от друга звездна система. Към това заключение ги подтикнали данни от анализа на атмосферите на газовите гиганти Сатурн и Юпитер, в чийто състав голямо количество сероводород няма и вероятно никога не е имало.

Подробният анализ на данните и съпоставянето на температурните и атмосферните параметри ще дадат възможност на учените да разберат откъде Уран и Нептун са попаднали в Слънчевата система и каква е била причината за подобно "изгнание".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям прос

    17 1 Отговор
    Как точно са "донесени" и кой ги е донесъл. Живо се интересувам. Коя преводачка ползвате, да не я зареждам

    Коментиран от #2

  • 2 358

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Голям прос":

    Бежанци баце...
  • 3 тривалентна панта

    19 1 Отговор
    Уран и Нептун са били донесени от друга галактика ...

    Галактика! М?!?
  • 4 Неутрал

    6 1 Отговор
    Сигурен съм, че тези астрономи от Великобритания, САЩ и Франция не сервират кафе на тези гости от другата галактика. Срам.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пе8е ра7и

    4 0 Отговор
    Сероводород, значи мнго коли сакарале теа и заводе много и са преапбали планетета Сатурнджиите и Юпитерджиите. Същото ни тчека и назе.
  • 7 Магелан

    1 0 Отговор
    от Сирия, през оградата към Германия