Last news in Fakti

25 Април, 2018 11:11 1 062 0

Армения се насочва към избори след бурята

  • серж саркисян-
  • армения-
  • протест-
  • избори-
  • никол пашинян

И.д. премиер на бившата съветска република предложи решение, за да се сложи край на политическата криза

Армения се насочва към избори след бурята - 1
Снимки: БТА/АР

Изпълняващият длъжността министър-председател на Армения Карен Карапетян предложи да бъдат свикани предсрочни парламентарни избори, за да се сложи край на политическата криза, предаде ТАСС.

Според Карапетян е възможно изборите да бъдат спечелени от опозиционния лидер Никол Пашинян.

"Сегашната ситуация е безизходна. Пашинян казва, че временен премиер трябва да стане кандидат от народа, тоест той. Аз поисках президентът на страната да се посъветва с политическите сили и да насрочи нови парламентарни избори. Ако гражданите на Армения поискат да изберат Пашинян, тогава той ще стане премиер на страната", заяви Карапетян.

Серж Саркисян, който преди това беше президент на Армения десет години, подаде оставка като министър-председател в понеделник след продължили почти две седмици протести заради обвинения, че е манипулирал конституцията, за да се задържи на власт.

Пашинян, който спомогна за оставката на Саркисян, каза, че е готов да стане премиер и че ще продължи натиска върху управляващия елит, докато той не се съгласи на истинска промяна.

Армения се насочва към избори след бурята

Привърженици на опозиционния лидер се събират на Площада на републиката в Ереван, където е планирана демонстрация. По-рано той призова за акции на гражданско неподчинение.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА