25 Април, 2018 15:39 5 274 27

Русия започна производството на турските С-400

  • с-400-
  • триумф-
  • ракети-
  • русия-
  • турция-
  • производство-
  • зенитни

Русия обеща да изпълни задълженията си по договора

Русия започна производството на турските С-400 - 1
Снимка: Shutterstock

Руската компания „Рособоронекспорт” обяви, че страната е започнала производството на зенитно-ракетните комплекси С-400 „Триумф”, които ще бъдат доставени на Турция, предаде „Дейли Сабах”.

Руският производител е започнал да изпълнява задълженията си по договора, който беше подписан между Москва и Анкара. Все още обаче процесът е в ранен етап и не е ясна датата, на която ще бъдат доставени ракетите.

„Производството започна. Има цикли и етапи. Всичко е преценено, ще изпълним нашите задължения”, посочиха от компанията, която разработва зенитните системи за отбрана.

Турция ще се превърне в първата страна от НАТО, която е въоръжена с руски комплекс С-400 за противоракетна отбрана. Сделката предизвика притеснение в натовските съюзници на Турция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пушеклиев

    10 11 Отговор
    "Сделката предизвика притеснение".... Ами, няма такова нещо. Нали след продажбата ще има обучение, ще има тренировки на място, т.е. НАТО ще придобие легална представа за същността на оръжието. Въобще, всичко е от полза на алианса. Виенето на политиците е с цел да се хвърли достатъчно мъгла, в която доволно да се потриват ръце...

    Коментиран от #6, #14

  • 2 Без име

    16 6 Отговор
    Руско - Турска дружба!
  • 3 Николай

    30 2 Отговор
    Турция да се откажи от порачката за 100 броя изтребители Ф-35 от Сащ, и да си купи руски, тогава искам да видя Сащ какво ще направят
  • 4 ХАСАН

    15 7 Отговор
    Лично ще отида да целуна тая голяма тръба! Лично ще и направя сюнет! Може и едно голямо А. да пусна вътре! г-н Местан ми отпуска редовно средства за автобусни билети, жив и здрав да е! Когато не пиша тук, ходя на митинги на г-н Ердоган или ДПС и ДОСТ! Урааааааа

    Коментиран от #10

  • 5 Безмозъчна Ушанка

    15 4 Отговор
    Другари да живее братската руско-турска дружба!
  • 6 Шойгу

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пушеклиев":

    Пушеклиев е голям експерт. Отвори руския нет и прочети как се продават С-300 и С-400. Може и журналята да се поровят. Тези комплекси винаги се продават с руски персонал и оператори. Ремонти и поддръжка на специфични детайли се извършва само от руски фирми и на руска територия. Секретното на тази система е изчислителния компютър и радарните инсталации. Джепането може са се произвежда и по лиценз от държавата, закупила комплексите.

    Коментиран от #8

  • 7 Kcaniba

    25 7 Отговор
    Русия мачкай!!!!
    Сороснята е в траур!!!
    Веке и Туркия ке сваля не само амерските томахавки, но и невидимите им бракми!!!

    Коментиран от #9

  • 8 Путин

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Шойгу":

    Ашколсун,комшийката....ха ха ха ха
  • 9 Путин

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Kcaniba":

    сус,бе серсемин......чибаааа

    Коментиран от #11

  • 10 ХАСАН

    5 4 Отговор

    До коментар #4 от "ХАСАН":

    Пиши си от свое име бе!

    Коментиран от #27

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 onq s konq

    5 17 Отговор
    Безмозъчните русофили приветстват покупката от Турция,защото си мислят че Запада се ядосва че не си е направил алъш-вериша и турските пари отиват в Русия.Подозирам обаче че ном 6 е абс прав и обслужващият персонал е изключително руски!Така че въпросните ракети принципно са собственост и в разпореждане на Турция при всякакви ЛОКАЛНИ ВОЙНИ,НО ...при една световна война въпросните ракети по всички точки на Земята ще бъдат ВПРЕГНАТИ В УСЛУГА НА РУСИЯ без дори да се уведомява собственикът им!Затова и НАТО се притеснява,че РУСКОТО ОРЪЖИЕ Е НЕСЪВМЕСТИМО С НАТОВСКИЯ ОТБРАНИТЕЛЕН ПРЪСТЕН,Т.Е. Е ИЗВЪН НАТОВСКИ КОНТРОЛ!Което пък значи,че въпросните С-400 могат винаги да полетят па нареждане на Русия НА ЗАПАД,независимо от волята на Ердоган.

    Коментиран от #17

  • 13 ХАСАН

    5 5 Отговор
    Вече се обърках! Започнало ли е производството на С400 за Великата ни Турция или ще започне? Не се разбира, аз тъкмо взех да се радвам, па то май пак кьорфишек... Пфууу човек да не се порадва малко!
  • 14 Левски

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пушеклиев":

    Ааа не бързай толкова много!!! руснаците имат дългогодишен опит с производството и предоставянето на ракетни системи включително и предоставените на България ракети SS 23 които нарязахме по Заповед на НАТО!!! Български генерал заяви, че пристигналите в Червен бряг преди много години ракети SS 23 са били със специални кодове за запуск и специални клаузи в договорите които само руснаци е можело да оперират за да се предотврати разглабянето на разглеждането на технологията с цел шпионаж!!! Затова и преговорите са толкова дълги и договорите са толкова сериозно така че Не бери грижа Това е страна която продава оръжие из целия свят и много добре знае как да ги защити от противниците си!!! Ракетите могат да се пускат но само с разрешение на Москва!!! Същото е и при американските ракети за справка!!! никой няма да ти продаде супер модерно оръжие което може да използваш срещу него и неговите интереси без никакъв проблем!!! Така че илюзията че НАТО ще може да ги разглабя и да прави каквото си иска с тях си я изби от главата!!!
  • 15 Левски

    3 1 Отговор
    Затова и Америка толкова негодува срещу тази сделка защото тя автоматично превръща двете страни в партньори които трябва да си сътрудничат заради оперирането на противоракетната отбрана поради факта че от Москва имат крайното решение за използването на ракетите както и кодовете за запуск и оперирането с тях!!!
  • 16 гост

    4 9 Отговор
    На руснаците само пиене , оръжия и воини са им в главите ...

    Коментиран от #18

  • 17 ХАСАН

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "onq s konq":

    Те не са нападателни ракети а ОТБРАНИТЕЛНИ т.е прихващат ракети насочени към Турция!не разбирам защо Запада е против!

    Коментиран от #21, #22

  • 18 ХАСАН

    2 10 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Па на вас евро джендърите само гейщини са ви в главите, виж ние турците как като имаме оръжие и армия си направихме етнически геноцид в Сирия, Арфин а? И още кюрди ще избием докато надхвърли арменския геноцид!

    Коментиран от #23

  • 19 123;)

    3 3 Отговор
    Браво....ама кога успяха да претопят Москвичите...?!Чува се,че не могат да свалят чистачките!Доган ще е първият,който освен турски поток,ще има ракети с чистачки!
  • 20 бай Ставри

    8 1 Отговор
    Имаш пари, имаш ракети. Ердоган защо тормози този Трампи бе джанъм, току виж получил инфаркт човекът. Хитрец е Ердо, леле как ги върти на малкия си пръст.
    Джендърите ще полудеят пак. Квото повикало таково се обадило, ХА ХА .
    ЕРДОООО НЕ ГИ ПЛАШИ ТОЛКОВО БЕ ПРИЯТЕЛЮ. ! ЗНАЕМ ЧЕ ИМАШ ИЗБОРИ АМА. ПО ЛЕКИЧКО БЕ, ПО НЕЖНО БЕ.
  • 21 диридахта

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "ХАСАН":

    А кой насочва ракети към Турция и защо?
    Турция е в НАТО, значи запада и приятелите, не.
    Приятели станахте и с оста Иран-Китай-Росия, нито те.
    Зимбабуе защото ви ревнува ли?
  • 22 onq s konq

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "ХАСАН":

    Абе човек...Какво значи "отбранително оръжие"?Със един обикновен пистолет не мога ли да те убия,"отбранявайки" се?Ще ти дам прост пример:Самото наличие на въпросните "отбранителни" ракети в Турция ПАРАЛИЗИРА ЦЯЛАТА "ХВЪРКОВАТА ЧЕТА" НА НАТОВСКИТЕ БАЗИ,РАЗПОЛОЖЕНИ ТАМ!Което на практика значи,че ако хвръкнат са свалени.Ако не хвръкнат-ще бъдат потрошени от РУСКИ РАКЕТИ на летището в самата база.Което значи,че ПРАЗНО НЯМА!

    Коментиран от #24

  • 23 ХАСАН

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "ХАСАН":

    Недей да правиш провокации от мое име! Ако не ти харесва какво пиша иди в порносайтове и лъсни една че..
  • 24 ХАСАН

    5 1 Отговор

    До коментар #22 от "onq s konq":

    Установките С 400 са ракети които прихващат изстреляни ракети! Нещо като "Патриот" ! ..Запада не дава на Турция такива установки...немците си докараха в Турция ,но като почна войната в Сирия ,въпреки възраженията на Турция си прибраха обратно..Тогава Турция реши да си купи отбранителни от Русия с условието следващмте да се разработват в Турция! Русия е уверена в себе си и не е проблем да продава технологии .например АЕЦ ове...безпроблемно строеше в България и обучаваше персонал
  • 25 метно

    3 0 Отговор
    искаме новини за ердоган стига с тая русия !!!!!!

    Коментиран от #26

  • 26 ето ти една!

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "метно":

    Централната банка повиши лихвения си процент с 0.75, след което лирата се повиши, но скоро загуби печалбите си, което показва, че може да се наложи по-строга политика ...
  • 27 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ХАСАН":

    Ти затова се сърдиш на човека, защото пише същото което би написал и ти...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания