Last news in Fakti

25 Април, 2018 16:20 920 0

Евакуираха училище в Германия

  • училище-
  • химикал-
  • евакуация-
  • германия-
  • деца-
  • епелборн

Полицията води разследване

Евакуираха училище в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

Училище в западния германски град Епелборн беше евакуирано заради опасен химикал, предаде „Саарбрюкер цайтунг”, позовавайки се на информация на местните власти.

Училището се намира в провинция Саарланд в западната част на страната. Около 09:45 часа местно време ученици и учители са били евакуирани заради остра миризма в коридора на учебното заведение.

Острият мирис е усетен близо до кабинета по химия. Няколко от учениците са се оплакали от проблеми с дишането и сълзене на очите. Властите се опитват да установят какъв е химикалът, предизвикал инцидента.

350 деца са преместени в карантинна зона, където в момента ги преглеждат специалисти. Около 50 ученика са имали пряк досег с химикала. Не е изключена версията да става въпрос за умишлени действия. Полицията подозира, че ученици могат да стоят зад всичко.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: