25 Април, 2018 19:10 6 866 17

Сърбия с мощна група МиГ-29

  • сърбия-
  • миг-29-
  • самолети

Страната очаква да има 14 изтребителя до следващата година

Сърбия скоро ще може да разполага с 14 самолета МиГ-29, съобщи Pravda.rs.

В момента въоръжените сили на Сърбия разполагат с четири изтребителя, които по-рано бяха включени в състава на въоръжените сили. Сърбия разполага с шест изтребителя, които в момента се ремонтират.

Освен това страната очаква да получи 4 изтребителя от Беларус. По-рано сръбският министър на отбраната Александър Вулин обяви, че изтребителите ще бъдат подарък за страната му, каквито бяха и тези, които по-рано бяха предоставени от Русия.

Споразумението е станало след разговори между президентите на двете страни Александър Вучич и Александър Порошенко.

Още от следващата година Сърбия ще разполага с ескадрила от модернизирани МиГ-29. Очаква се и първа доставка на модернизирани хеликоптери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 O.P.

    25 0 Отговор
    Порошенко? Или Лукашенко.

    Коментиран от #2

  • 2 Бачо Киро

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "O.P.":

    Ти пък сега, не се заглеждай в детайли... Беларус, Украйна, Лукашенко, Порошенко... Се тая...
  • 3 Гост

    11 24 Отговор
    А летят ли?

    Коментиран от #13

  • 4 Милошевич

    26 5 Отговор
    Техните летят да,а наще дали летят,ако ги имаме въобще
  • 5 ЗЕВС

    30 5 Отговор
    Българска армия преди и след НАТО!

    1989 - 2014
    - численост 108000 - 26000
    - танкове. 2200 - 80
    -бронирани
    машини. 4000 - 280
    - тежки артилерийски
    системи. 1450 - 96
    - бойни кораби 120 - 6
    - бойни самолети 230- 16
    - бойни вертолети 43 - 6
    - ракети скъд 24 пускови установки. - 0
    - ракети сс - 23 8 пускови установки. - 0

    Коментиран от #9, #11

  • 6 Kcaniba

    18 3 Отговор
    парашата няма вече нито един самолет, вчички са свалени през победоносната компания през 2014 от миньорите в Донбас!!! То какво ще праща на сърбите??
    Картофи!!!
  • 7 Ф 37

    10 22 Отговор
    Вулин все някога ще разбере, че москалите не правят безплатни подаръци.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ГосТ

    24 4 Отговор

    До коментар #5 от "ЗЕВС":

    Трагедия. Може би и македонците са по добре от нас.

    Коментиран от #10

  • 10 айде

    6 21 Отговор

    До коментар #9 от "ГосТ":

    ми отивай в Македония, прав ти път!
  • 11 Голем смях

    8 29 Отговор

    До коментар #5 от "ЗЕВС":

    И кого щяхме да бием с тях?Цялата тази измислена стара техника и голяма армия е една от причините за краха на социализма.Добре ,че не стана война с НАТО ,че сега щяхме да сме 3 млн. население и не се знае на каква територия.Армия с домати и пипер не се храни.И с 12 млд. долара дълг. на същата тази държава ,завлечена в дългове от СССР и неговата мания за господството на социализма над света.Само няколко самолета Ф16 унищожиха цялата Югославска авиация,съставена от същите тези МиГ 29.Не случайно на тези,които беше забранено да се въоръжават след ВСВ сега са най-проспериращите и богати страни в света.Япония и Германия.Въоръжението и войната носят глад и нищета на бедните ,които не могат да си позволят и хляб и пушки.А България е бедна и по-добре без самолети и танкове,отколкото на гол тумбак чифте самолети и ракети.Когато си гладен не си купуваш пистолет ,а хляб.

    Коментиран от #12, #17

  • 12 Хахаха

    24 1 Отговор

    До коментар #11 от "Голем смях":

    Напоследък
    Ако нямаш пистолет
    Идват и ти взимат хляба
    Хахаха
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Мммм

    9 1 Отговор
    До №11"Голем смех" То ти наистина си станал за смях и то много голям с твоите глупави писания. За да имаш хляб и да не си гладен трябва да имаш оръжие да си го запазиш, погледни в природата животните с по-големи размери, нокти, зъби/за хищниците/ те се хранят по-добре и винаги, а тези на обратният полюс са винаги ощетени и еволюцията го доказва също това твърдение, ама тож трябва да се учи не да се бърка в носа и да се блее.. Още старите са казвали" ако не искаш да храниш чужда армия, то храни собствена", защото какво е държава без армия разграден двор. А за конфликта в Сърбия с НАТО въобще не си наясно и не пиши глупости, защото обичаните ви САЩ са силни пред слаби държави, каквато бе и Сърбия по това време. За България преди 89г. беше със силна армия и бе фактор на Балканите, а сега е нищо и никой не ни бръсне за нищо благодарение на лъже демокрацията наложена от западното общество целяща асимилиране на държави като нашата.
  • 15 Кражбата на века приватизацията

    7 1 Отговор
    Браво! Сърбите бяха във война и се оправиха и избраха умно съдбата си, а ние Българите освен Самолетчета от Киндер Сюрприз друго няма да имаме. Но както се казва, всеки народ си е виновен сам за участта. Ние си ги търпим, ние си ги избираме.
  • 16 Груйо

    0 4 Отговор
    И с кого точно мисли да воюва Сърбия с тези МиГ-ве? А тя явно мисли да воюва с някого. Руснаците си отикаха безполезните самолети, сега ще доят Сърбите с години за потдръжка за самолет, който няма никаква стойност
  • 17 Някой

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "Голем смях":

    Да бе няколко.НАТО участва с поне 3 пъти повече самолети и вертолети от сръбските.Свалени са 6 мига във въздушен бой.
    Загубите на НАТО в жива сила са 400 човека от които 250 от специалните части.
    В доклада на американския сенатор Джим Сакстън, подготвен за Международната асоциация на стратегическите изследвания, са посочени редица боеве, в в които загиват не само пилоти, но и военнослужещи от войските със специално назначение на САЩ.
    На 26 април 1999 г. югославските изтребители бомбардировачи „Галеб” нападат летището Ринас край Тирана, където са базирани „Апачи”. В резултат от операцията са унищожени повече от десет американски вертолета, убити са около 40 военнослужещи.
    Подобна операция провеждат югославски летци на 18 април 1999 г. срещу летището Тузла в Босна, което е превърнато в натовска военна база. В резултат от нападението е извадена от строя натовска техника и почти 50 убити.
    Посочват се данни за свалени над гранични райони на Босна два американски вертолета с десантчици; съобщава се за гибелта на 38 командоси.
    През май 1999 г. една от белгийските информационни агенции, която се позовава на източник във военна болница на НАТО, съобщава за доставката на 86 тела на загинали войници от НАТО в патолого-анатомичното отделение на болницата.
Новини по държави: