26 Април, 2018 08:20 5 266 17

Сирийската ПВО е свалила 46 крилати ракети

  • пво-
  • русия-
  • сирия-
  • ракети-
  • крилати-
  • свалени-
  • сергей рудской-
  • сащ

Две от ракетите са доставени в Русия за анализ

Сирийската ПВО е свалила 46 крилати ракети - 1
Снимка: БТА/ AP

Сирийската противовъздушна отбрана (ПВО) е свалила 46 крилати ракети на САЩ и съюзниците им, изстреляни на 14 април към Дамаск и околностите. Това заяви началникът на Главното оперативно управление към Генщаба на Въоръжените сили на Русия Сергей Рудской, цитиран от ТАСС.

Като се позова на данни от разузнаване, приборите за контролна ПВО, "работа на място и разпити на свидетели", генералът каза, че крилатите ракети на западните съюзници са били поразени от зенитноракетни системи "Панцир", "Оса", "Стрела-10", "Бук", "Квадрат" и "С-125", прикриващи Дамаск и военните летища Дювали, Думейр, Блей и Меззе.

Руският Генерален щаб е показал пред журналисти отломки от крилатите ракети, изстреляни към Сирия, по които имало пробойни от "поразяващи елементи" на зенитни управляеми ракети. На изложбата са били показани фрагменти от американските "Томахок" с морско базиране и европейските СКАЛП/"Сторм шедоу" с въздушно базиране.

По-рано генерал Рудской, заяви, че две от ракетите, които не поразили мишените си, са доставени в Москва. Руски специалисти ги изследват, за да бъдат използвани резултатите при модернизирането на руски оръжия, каза генералът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    18 32 Отговор
    Доста приказки и се налага усещането, че са свалени повече ракети отколкото са изстреляни, а няколкото промъкнали се паднали незнайно къде, като половината не гръмнали. Браво!

    Коментиран от #6

  • 2 СССРБАРЕТА

    24 11 Отговор
    А дебелите колко ракети свалиха на Ким Чен Ун?
  • 3 Да го кажем направо.

    43 13 Отговор
    САЩ отричат-ама в Тубата е пълно с клипове на обикновенни сирийци на които се вижда как свалят американските ракети. В "Билд" прочетох един кратък виц по този случай..." Красивите и умни ракети, се предали на сирийците и минали на тяхна страна"...Даже по западните форуми хората наричат американците палячовци..
  • 4 onq s konq

    28 47 Отговор
    Не е важно с каква руска ПВО са свалени ракетите,а ЗАЩО СЛЕД КАТО РУСИЯ ОБЯВИ ОФИЦИАЛНО ЧЕ СА СВАЛЕНИ 71 РАКЕТИ,СЕГА ИЗВЕДЪЖ ПАК СЪЩАТА РУСИЯ ОБЯВЯВА ЧЕ БРОЙКАТА Е НАПОЛОВИНА?И каква е гаранцията че утре бройката няма да падне драстично надолу...като руска рубла на международен пазар? Ето това трябва да изясни руснакът-башначалник,ама и дума не обелва по въпроса.А изводът е задължителен-РУСИЯ ЛЪЖЕ НЕПРЕКЪСНАТО И ЗА ВСИЧКО!...А иска светът да я уважава?!!

    Коментиран от #9

  • 5 Наблюдател

    25 37 Отговор
    Нали бяха 71 свалените от сирийското ПВО ракети? Сега се говори за 46. сигурно руснаците като изтрезнеят ще кажат, че ракети изобщо не са били изстрелвани. И като са така ефективни старите ПВО средства какъв е смисъла да се доставя по спешно С 300 на сирийците?
  • 6 Да да

    16 24 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Бяха 73! Сега станаха 46!Последно колко са свалили?

    Коментиран от #7, #15

  • 7 Kcaniba

    25 16 Отговор

    До коментар #6 от "Да да":

    ами колкото и да са свалили - 32 са стигнали целите си!!
    Т.е. можеш да изчислиш на база различни информации!.
    Тръмпи - всички ракети са поразили целите си!!!
    Русия - над 70% от ракетите не са стигнали целиге си.
    103-46 = 57
    т.е 57!!!!! ракети на фащ - брак, баднал в Червено море!!!!
    Или
    57-Х брой изключени с руски РЕБ
  • 8 гт 399

    21 31 Отговор
    Руската машина за лъжи в действие!
  • 9 Трол

    28 5 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Да беше коментирал 100 процентовата успеваемост на Тръмп! А не да правиш еквилибристики, колко свалени, колко "подавени" от РЕБ на руснаците и колко дефектирали! Ама, като не си бил войниче ще е така-у лево!
  • 10 Гост

    16 25 Отговор
    Поредният пример, как Кремъл се оплита в собствените си лъжи. Всъщност този сценарий го прилага навсякъде. Спомнете си кремълските версии за Скрипал и новичок.

    Коментиран от #11

  • 11 гост

    13 20 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Помним и вагнеровци! Първо бяха 4-5,после 15,после между 200-300 човека,а може да се окаже ,че са и по вече.
  • 12 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    15 24 Отговор
    Пълни глупости ! Руския РЕБ изобщо не е бил включван , защото Раптъри е имало и над базата Хмеймим и веднага щяха да го ударят .
    Маститото руско ПВО даже и не знае, американците им казват , че е имало.
    Руския РЕБ не може да извади от строя ракета Томахоук - това го казва руски водещ специалист по РЕБ.
  • 13 ЕДНО Е СИГУРНО

    12 29 Отговор
    Руснаците лъжат и в гроба.
  • 14 123;)

    2 4 Отговор
    След задълбочен анализ на избухналите ракети,болшевика е в състояние да се превъоръжи до 15-20мин.
  • 15 Барчо

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Да да":

    При предните бомбандировки, прехвалените томахавки без да бъде свалена нито една, повече от три четвърти не стигнаха изобщо и на идея до целите си. Руските медии си пишеха точно. 71 не са стигнали до целите си. Повечето от тях са свалени от сирийското ПВО
  • 16 На баба ти дълбоките гащи

    1 0 Отговор
    Бе вие големи специалисти сте тук бе! Човек ако ви слуша, няма нужда от нищо! Идиоти ли сте кви сте?
  • 17 Махно

    0 0 Отговор
    Дали са улучили или не,не
    Не важно.Нали са калкулирани.Много милиони.Голям кеф.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания