26 Април, 2018 12:20 4 676 17

Румъния и България незабавно в Шенген

  • румъния-
  • шенген-
  • българия

Това посочва нов доклад на ЕП

Комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, с които денонсира някои от недостатъците на Шенгенското пространство, какъвто е временния контрол по границите, съобщи Аджерпрес.

В същият доклад се отбелязва, че България и Румъния са готови за незабавно приемане в пространството за свободно движение.

Страните от Шенген се призовават да приложат критерия за взаимно доверие. Счита се, че той е в основата на свободното за движение пространство. Като недостатъци на Шенгенското пространство се отбелязва повторното въвеждане на граничен контрол. Смята се, че това показва провала на системата за предоставяне на убежище и липсата на солидарност между страните. Осъжда се всяко изграждане на бриери, каквито са оградите. Унгария вече въведе такива, за да ограничи имиграцията.

В същото време се дава добра оценка за Румъния и България. Отбелязват се, че двете страни са готови за незабавно влизане в Шенген. Тази позиция се споделя от Европейската комисия, но не и от Европейския съвет.

Очакват се допълнителни преговори. Все повече институции обаче настояват за влизането на Румъния и България в Шенген.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    18 11 Отговор
    Истребвало ни е .

    Коментиран от #14

  • 2 Суйо

    20 18 Отговор
    Шенгена ни носи Еврото, губим предимството 2:1 от всички спестени пари от работещите и издържащи семействата си в България. Връщат се 89% от тях да работят за по 600лв. Директно потъва потреблението на тези домакинства и назрява социално напрежение. Започват кражби за залък хляб. Транспортните фирми не командироват арбайтери и прибират камионите. Цените се изравняват с европейските е евро. Тръгват си Кауфланд, Лидл, Била, Практикер и др., за които сме смешно малък пазар. И държавата отива на изуй гащи!

    Коментиран от #4, #6

  • 3 Бесен Язовец

    8 15 Отговор
    Аман, недейте, русуфилити гърчове ще получат !

    Коментиран от #5, #10, #15

  • 4 Тоя с Ху.

    13 8 Отговор

    До коментар #2 от "Суйо":

    Пий си хаповете бе , лелее колко откачалки и кви простотии пишат леле
  • 5 Тоя с Ху.

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Кажи кви лекарства взимаш и по колко бе да не си намалил дозата че само простотии пишеш пич . На дебелните мозъци не ви ли прави впечатление че срещу България има двойни стандарти от нашия европейски съюз

    Коментиран от #7

  • 6 Да да

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Суйо":

    Кво пиеш? Аз чакам в България цените да паднат до тези в Европа,но скоро едва ли ще стане! Точно заради такива като теб
  • 7 Бесен Язовец

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Тоя с Ху.":

    Ти си глей там боярката, моите хапови не ги мисли !
  • 8 куку руку ку

    2 4 Отговор
    Дъртите вампири се нуждаят от прясна кръв...
  • 9 SAAB

    7 4 Отговор
    Никога няма да приемат България .......това е възможно само ако приемат Турция в EU ......България е външна граница с дупка в оградата ....и потокът е спрян на база "алъш-вериш " !
  • 10 !!!

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    С оглед,че висиш по форуми-си ниско платена курва!Эксперти са на друга тарифа.
    Ке копаш земна ябълка за да прехранваш!
    Сметни 600€-бензин 2.5€?

    Коментиран от #12

  • 11 бц 857

    4 1 Отговор
    Холандия е твърдо НЕ!
  • 12 Бесен Язовец

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "!!!":

    Какъв бензин, какви 5 лева, добре и аз включвам глупака !
    С оглед,че висиш по форуми-си ниско платена русолява курва!Эксперти са на друга тарифа. Ке копаш земна ябълка за да прехранваш!
    Сметни 120000 Р.-бензин 40 Р?

    Коментиран от #13, #17

  • 13 !!!

    7 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    За 120000-40/ ти ще мечтаеш!
    Глупак,-това е 1500€срещу 0.57€цента!
    Много си зле.
    Между друго-моя работа е пенсия.
    Ти да се насираш до 65 години.Успех!
  • 14 antimediator

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Първо , трябва да си грамотен за да пишеш.
    Второ , добре е да си патриот , а не руска подлога.
    Отговаряй за Евразийския съюз , а не за Европейския.
  • 15 гнидата

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Глупака си е глупак. Ти кьорав ли си? Предимства да сме в Шенген: можеш да се движиш свободно, без граничен контрол, да се преместиш да живееш другаде, но скапаните паразити на власт ни олапаха парите и там ще си слуга... Недостатъци в Шенген: изпълняваш кефа освен на родните престъпници на постове, а и на югоджудиткомисари. Комисари да ти е познато от еврейската Коминтерн доктрина и в Трети райх и в соца, когато ти натрисаха диктатура? В ЕС е продължение на този процес,..... Ще дойдат тълпи афроканци, арабски, афганистански и други имигранти... Това е и целта на Джудит Сион Лоудж, край на монолитността на народи. Затова и еврейската мафия на власт тук окупирала държавни постове, ни геноцидира и с наредби и рекет, прогонва хората ни навън, вкара ни в Комисарския съюз, готви се Шенген и България я няма де факто, ей така, заради ченгета и военни заспали, дето ни '' пазят''... Ти нямаш нарочно по тяхната програма пари за да си купиш в Австрия имоти ниви, но ще ти ги изкупят техни фондове твоите тук на безценица и ще си едно голо слугинче по света... А Боко Тиквуня ще влачи докато е на пост и хиляди от партии и не само. Ще надойдат от Франция Германия, приетите там имигранти и ще стане повечко кочинката. Но на продажни чужди и местни политици и генерали, акъл не можеш наля, те пари и пари прим искат. Честит ви Шенген, '' патриоти, демократи, сини, червенк, монархисти,.... '' и всякакви глисти тук!

    Коментиран от #16

  • 16 гнидата

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "гнидата":

    Само да поясня. Някой би казал, ти мразиш евреите, арабите, африканците.... Не бих казал нещата по този начин. Аз харесвам и уважавам почтенните умерени невандали и човечни хора и от всякакви народности. Но такива хора не са повечето в света, за съжаление. Повечето хора са непукисти за другите, алчни егоисти и не им дреме какво зло ти причиняват със свои постъпки. Затова един мултисвят би бил хубав само ако всички са умерени по желания, не правят повече от 1-2 деца от мъж и жена, не са вандали, мошенници, крадци, не те крадат и убиват, защото и рсзни ВуДу и имами магьосници са за трепане, задето правят '' черни'' магии, не ти оплескват живота със своите алчни апетити и безотговорност. Но реалния свят не е такъв, а пълен с ядосе и мъки. Затова мултисмесения свят ще е от полза само на малцина на власт, които стадото хора издига и търпи дс го скубят и мачкат, а и на организиранаъа престъпност преплела се с институции и навред. Затова и Шенген няма да ни направи ни по-богати и щастливи, но ще ви довърши като държава и народ, защото и местни и чужди ще искат да лапат, а търтеи много, пчели малко. Вие си решавате какво искате?!
  • 17 гнидата

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Сега Винету се прави на Мессия, т.оест спасител, но именно той и предните, сини, червени, монархисти НДСВ, демократи и всякаква вредна крадлива геноцидираща ни паплач за трепане с наредби забрани и рекет и мутри и лобиране на врагове са виновни за смъртта емиграцията, болестите и бедността на тоя народ. Така, че един компромис със злото и край на хубавото. Не може да ти пречат да произвеждаш коли свои, да ти искат рекет '' такса спокойствие'', да подаряват на чужденци терени и предимства, които не тидават и да се фукат, че са те спасили и да се гордееш.