Last news in Fakti

26 Април, 2018 13:00 1 768 10

САЩ с повече пари за борба с Русия

  • сащ-
  • държавен департамент-
  • русия

Държавният департамент ще противодейства на руската пропаганда

Държавният департамент на САЩ ще увеличи средствата за противодействие на пропагандата от руските държавни медии, съобщи „Ню Йорк Таймс“.

Центърът за глобален ангажимент към Държавния департамент ще получи $ 40 млн. Агенцията ще противодейства и на други потенциално агресивни страни. Като такива се разглеждат Китай и Иран.

Центърът за глобален ангажимент беше създаден от правителството на бившия президент Барак Обама. Неговата цел е да противодейства на чуждестранни опити за пропаганда. В момента агенцията е недофинансирана. Това стана след идването на власт на президента Доналд Тръмп. Сега е взето решение за увеличаване на разходите.

През 2016 г. за агенцията бяха отпуснати $ 120 млн. Медии твърдят, че до този момент не е похарчил нищо от тях.

Властите в САЩ непрестанно обвиняват Русия в информационна пропаганда и намеса в изборите в страната. Кремъл отрича твърденията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    20 9 Отговор
    империята на злото фащ!!
    На война са бити!!
    В пропаганда надприказвани!!
    Остана само печатницата на най големият длъжник на света!!!
    фащ е един балон!!!
  • 2 Пеньо

    2 5 Отговор
    Току виж се усетили!
  • 3 българче

    10 1 Отговор
    Ще увеличат платените предатели. Нищо повече няма да се случи, защото нормалните хора са мнозинство.
  • 4 Дядо Роско

    8 1 Отговор
    И аз искам пари , ще се боря с Русия .
  • 5 гостенин

    10 3 Отговор
    Световното зло и люлката на световния тероризъм умеят само да сеят навсякъде смърт,разруха и страдания под формата на "демократични оранжеви революции"! Никарагуа,Панама,Камбоджа,Виетнам,Афганистан,Югославия,Сирия,Либия,Ирак(два пъти)...Но с Русия се задавиха,балончето им се спука!И сега ги боли,търсят всякакви форми за конфронтация.А измислената им "икономика" се срива,дългът им е колосален.Постоянно си търсят страни,от които да изсмукват всичко на безценица,а който се противопостави го нападат "миротворците"(световни агресори).От малките държави успешно устоя единствено Унгария.Прогониха престъпните соросоидни фондации и НПО,построиха заводи,развиват енергетика,имат армия.Те не са зависими от еврофондове и ясно заявиха,че имат НАЦИОНАЛНИ,а не евроатлантически ценности! А относно Русия,на хамериканските фашизоиди им е ясно,че не могат да се противопоставят директно на Русия,сега си търсят маши,но няма желаещи...Поздрави на всички побъркани соросоидчета.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 СССРБАРЕТА

    10 1 Отговор
    Нещо не разбирам това ли е свободата на словото и честната и независима журналистика? Да отделяш повече пари за пропаганда!!! истината трябва да бъде чиста и свята а не теория подплатена с купища пари!!! Повръща ми се от така наречените изродили се демократични идеологии
  • 8 Владо Вр

    1 0 Отговор
    Щатите! С тази инфлация, искам поне 1млн $кеш на пост или коментар. Иначе не си търкам клавиатурата! :), :), :)
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.