Last news in Fakti

27 Април, 2018 07:20 5 686 31

Историческо! Ким Чен-ун стъпи в Южна Корея

  • северна корея-
  • южна корея-
  • историческо-
  • ким чен-ун-
  • мун дже-ин-
  • среща-
  • мир

Ключова среща между лидерите на Южна и Северна Корея

Историческо! Ким Чен-ун стъпи в Южна Корея - 1
Снимка: БТА/ AP

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун премина военната линия между двете Кореи и стъпи на южнокорейска земя. По този начин се превърна в първия севернокорейски лидер след 1953 година, който стъпва в Южна Корея.

Напрежението на Корейския полуостров се повиши до червено през последните години след ядрените и ракетни изпитания. Пхенян обаче промени посоката и пожела дипломатически диалог и установяването на траен мир.

В момент, изпълнен със символика, Ким Чен-ун и президентът на Южна Корея Мун Дже-Ин си стиснаха ръцете. Ким Чен-ун изрази надежда за „открита” дискусия, предаде Би Би Си. Двете страни на практика още са във война, защото след края на Корейската война не подписват мирен договор, а единствено примирие.

Пролетта може да е дошла на Корейския полуостров, заяви южнокорейският президент Мун Дже-Ин в началото на преговорите със севернокорейския лидер Ким Чен-ун. И двамата изразиха надежда, че преговорите ще имат положителен резултат.

„Ние пристигнахме тук с надеждата да открием нова страница в историята на двете страни”, заяви лидерът на Северна Корея. Политическите анализатори посочват, че е започнала нова ера в отношенията между двете съседни държави, а преминаването на Ким Чен-ун в Южна Корея дава положителни сигнали.

Историческо! Ким Чен-ун стъпи в Южна Корея

Историческо! Ким Чен-ун стъпи в Южна Корея


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 анонимен

    8 37 Отговор
    Тази личност е много опасна би следвало Южна Корея да го следи изкъсо.
  • 2 Реално

    57 1 Отговор
    Айде арлия да е...Дано всичко това да е за добро...
  • 3 ГосТ

    51 7 Отговор
    Еми дано и с ЕС и Русия стане така, за да приключи изливането на тая гадост и помия от краварите. Обединение между двете Кореи означава нов азиатски гигант. Да му мислят японците.

    Коментиран от #13

  • 4 Лех Валенса

    46 0 Отговор
    Eто и тия се оправят, а България кога ще се оправи, иска ми се!
  • 5 Kcaniba

    16 39 Отговор
    Траур в Северна Нигерия! Руститутките мълчат, бършат сълзи и пълнят памперси! Третият им най-любим човек на света след каПутин и ергонасран стана съюзник на Западните сили на Доброто! А чакаха от него да превърне Америка в пустиня! Ама така е ушанки, гладът е голям мотиватор! Следващите са Беларус! От сега да си знаете че да плачкате после!

    Коментиран от #8, #12

  • 6 нато пауър

    5 28 Отговор
    Колко ли пари са платили на тоя червен боклук, да спре да изнудва свободните държави.
  • 7 Ристе

    12 31 Отговор
    Така е като ти светне, че руската мощ е единствено на парада, като стане напечено кой от къде е. Изложи се Путин, изложи всички.
  • 8 ГосТ

    18 10 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Хахаха Хахаха Хахаха Хахаха
    кои са тея сили на доброто бе ?
    Разчитам на мозъка и образованието на Меркел и Путин, защото добрият търговец Макрон изложи цяла Франция.Тоя с нищо няма да бъде запомнен и дните му са преброени. лошото е че в момента прави път на Люпен, която не се кефи много на развитието на ЕС. Не разбирам, Путин защо е се е изложил, защото не започна война ?
  • 9 Ду Пен Це

    13 4 Отговор
    Малкия знае как се прави удари асата по масата,но срщу него има големи акули и хиени.
  • 10 Соломон Вагенщайн

    21 0 Отговор
    Колкото по малко,еврейска намеса,толкова по добре за света!
  • 11 Бай хой

    7 7 Отговор
    Южнокорееца много пластмасов ра.
    Егати и изкуствената озъбена усмивка.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 222

    8 10 Отговор

    До коментар #3 от "ГосТ":

    Прекалено неук си ,за да даваш подобни коментари,рубладжийче.Обединение между двете Кореи би било хубаво,но е невъзможно.

    Коментиран от #24

  • 14 outlander

    7 4 Отговор
    Обединението между двете Кореи е невъзможно в близките 5 декади.
  • 15 SAAB

    16 5 Отговор
    Логичен завършек .....те са един народ ! Корея ще стане фактор в региона .....
    Няма как САЩ да са доволни......очакваме нова провокация от тях !

    Коментиран от #17

  • 16 наблюдател

    7 17 Отговор
    Всички путинофили тук и там се надяваха Ким да удари "краварите" с някоя ракетка, ама и той взе че клекна. То глада не прощава никому.
    Сега чакаме доктрината Рейгън да сработи хубаво, Русия да затъне в Сирия здраво и следващия в позиция "партер" ще е Путин. При това скоро.

    Коментиран от #18

  • 17 Ford Prefect

    5 9 Отговор

    До коментар #15 от "SAAB":

    Няма как САЩ да са доволни? Ти редовен ли си? Друг ще е недоволния... Един ботоксов хобит, живее в Кремлин. А, а също и българските му слуги.
  • 18 Кики

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "наблюдател":

    Предложението за обединение на двете страни е все още в сила, вече 65г.Тогава не стана с инвазия, затова Ким ще опита по дипломатичен път. Коментара ми не е такъв, какъвто искам да бъде, но е написан като за теб, защото разсъждаваш по американски.

    Коментиран от #22

  • 19 Кики

    4 3 Отговор
    Срещата не е за обединение, а за да се свали напрежението,което САЩ създадоха. За евентуално обединение ще трябват десетки срещи! Ким е призван да бъде лидер на държава и никога няма да я предаде. Той обича Родината си, за разлика от нашите политици. По принцип е възможно обединение, но трябва да става поетапно, за да няма сътресения. Китай би помогнал много за това с опита си. Към този момент никой не е подрекъл за обединение.

    Коментиран от #21

  • 20 впечатлен

    4 2 Отговор
    Преди време си спомням среща на лидерите на двете Кореи. Разликата между тях беше огромна. Единият, севернокореецът, гледаше изключително мрачно, с някаква каменна физиономия, за разлика от южнокорейския лидер, който се усмихваше. Имаше хора от двете Кореи, дошли да се видят с близките си, и пак същото. Едните мрачни и потиснати, а другите развълнувани, плачеха. Необяснимо е как през 21 век може да се допусне масова лудост на хора, измъчвани, гладни, с деца, умиращи от глад да се кланят на вожда си, да го възхваляват. Не допускам това да е искрено. Как е възможно? Гледах филм за лекарски екип, отишъл в С. Корея с разрешение поради масова слепота дори сред деца. Поради лошото хранене и липса на някаква храна, в очите им се образува перде. На ден по много операции, огромни опашки, а накрая поклони пред портрета на вожда за спасението. Някаква сляпа жена пък казваше, че единственото, за което съжалява, е, че не може да види портрета на любимия вожд. Възможна ли е такава масова лудост, има ли някакво обяснение освен смъртната заплаха. А заслужава ли си да се живее такъв живот? Наред с това Северна Корея изглеждаше като концлагер. Добре изглеждаха само приближените до вожда, майки учеха децата си на песни, изпълнени с омраза към Щатите, така ги водеха на детска градина, където децата буквално гладуваха. При предишния вожд, не при този. Как всички тоталитарни лидери си приличат, еднаква психика. Но народа, народа, как става при него?

    Коментиран от #25

  • 21 отговор

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "Кики":

    Няма как САЩ да са виновни за всичко! Погледнете първо себе си! Всяка една държава е отговорна за състоянието на хората, дали живеят добре, дали са щастливи. Никога известните тоталитарни лидери не са се интересували от това. За тях хората са маса, която трябва да им се кланя, дори умирайки от глад, болести и тежък живот. В момента във Венецуела положението е отчайващо. Социалистите некадърни, корумпирани и пак Щатите им виновни! Категорчно не споделям това мнение!
  • 22 наблюдател

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Кики":

    Не, аз расъждавам логично.
    Диктаторите винаги и навсякъде трябва да бадат ограничавани и изолирани. Иначе започват да си вярват. Когато и Китай си свърши работата - Ким клекна. Остана без петрол и всичко от първа необходимост. Сега ще приеме и условията на САЩ и ще унищожи ядрената си програма. За това ще получи храна.
    Същото чака и Русия, но в по-мъчителен сценарий, защото Путин се мисли за по-велик от всички. Като последен глупак се въвлече във надпревара във въоражаването и в Сирия, с една мижава икономика, която е на издъхване. Факт - дефицита им вече е над 300 милиарда, а кредити отникъде. Почти е изял пенсионния фонд на собствения си народ и пр.

    Коментиран от #23

  • 23 Кики

    1 4 Отговор

    До коментар #22 от "наблюдател":

    Коментара ти е тотално некомпетентен! Ти разсъждаваш по американски и не разбираш това! Разсъждавай като човек. С.Корея си има храна. САЩ да я дадат на техните клошари, бездомни, просяци и т.н.Ако САЩ искат ядрено разоръжаване, което ги притеснява, трябва да дават многоо...Писал съм преди за това, какво би поискал Ким.

    Коментиран от #28

  • 24 ГосТ

    1 4 Отговор

    До коментар #13 от "222":

    А ти кой си ?
    краварче. Предвид образованието си и работното си място в момента, съм сигурен че съм на светлинни години напред в еволюцията сравнение с теб. Проблема в момента е, че се даде възможност на низшите (визирам теб) да се структурират и обслужват интересите на злото. Може би, не всички сте чак толкова зли,но сте много глупави. В крайна сметка, резултата е същият.

    Коментиран от #26

  • 25 Кики

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "впечатлен":

    Откакто свят светува, всеки се е кланял на някого... под една или друга форма.Описваш една случка в С.Корея... ами случки има във всяка страна!
  • 26 333

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "ГосТ":

    Я ни кажи какво е това образование и къде ти е работното място, че най-благородно да ти завидим

    Коментиран от #29

  • 27 985

    1 0 Отговор
    Браво Кими, само така!
    "...Op, op, op, op
    Oppan Gangnam style
    Gangnam style..."
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ГосТ

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "333":

    Беше много груб предният коментар,затова. Не обичам да се хваля.все тая. Важното е, че е природни науки. Това е единственото образование, което признавам. Също така се чувствам привилигерован да работя по специалността си с нормално заплащане.
  • 30 дали

    0 0 Отговор
    дядо ми едно време казваше корея ще се обедени те са един нароод и тогава американците тежко им горко
  • 31 дали

    1 0 Отговор
    дядо ми едно време казваше корея ще се обедени те са един нароод и тогава американците тежко им горко
Новини по държави: