Last news in Fakti

1 Май, 2018 06:30 1 427 11

Франция иска избори в Либия

  • франция-
  • избори-
  • либия

Жан Ив льо Дриан иска такива преди края на годината

В Либия трябва да бъдат проведени избори до края на годината. Това заяви френският външен министър Жан Ив льо Дриан, цитиран от France 24.

В момента в Либия има разделение на военни и политически фракции. Това прави провеждането на избори трудно.

„Франция наблюдава събитията в Либия и изразява своята подкрепа за пратеника на ООН в страната. Трябва да бъде гарантирана целостта на страната и да се достигне до политическо обединение възможно най-скоро. Страната има нужда от бързо политически процес, който да се развие преди края на годината. След това трябва да гарантираме единството на всички военни формирования. Така ще има сигурност“, заяви Льо Дриан.

В страната има няколко правителства , които си оспорват властта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владо Вр

    16 1 Отговор
    Няма проблем. Прибират всички либийци във Франция,, дават им помощи и организират изборите. Ще се получи една хубава френска арабска джамахирия.

    Коментиран от #2

  • 2 Справедлив

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Владо Вр":

    Тя тази джамахирия вече се получи в Франция-а и не само там...От пет французи-трима са мюсолмани...Най-лошото е,че тези тримата не подлежът на никаква интеграция(нищо че вече са второ и трето поколение във Франция) а един от тези тримата"французи" е с радикални религиозни виждания. Та тепърва предстои титаничното унищожаване на европейската цивилизация и мислене. А загубата на френският цивилизационен код и ген е процес,който е преминал точката на възврата. Що се отнася до изказването на този френски политик-това си е пълно лицемерие спрямо либийците-нали точно по френска инцатива разбиха и унищожиха Либия-която беше реалната стена и спираше африканските пълчища към Европа. Но мъдрите хора са го казали..."сееш ветрове-получаваш бурии"..
  • 3 Фен

    15 1 Отговор
    Франция първо да си изясни защо малкия наполеончо Саркози унищожи Либия, и след това да се меси там, където не и е работа.
  • 4 Наблюдател

    2 11 Отговор
    Много руска пропагандна тъпня се излива тук
  • 5 goni

    10 0 Отговор
    Положението в Либия е резултат от "арабската пролет"! След като цъфна върза и узря Либия е готова за бране! Трудолюбивите стопани очакват с нетърпение богатата реколта!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пенсионера

    5 0 Отговор
    Какво е това нещо? Франция иска избори в либия? А. с презарватив или без в колко часа? Ами аз пък искам нови избори у франция , па да го еидя бабиния убавец дали ще бъде избран пак.
  • 8 емо

    7 0 Отговор
    Вие не бяхте ли, тези които разрушиха Либия като държава и по най-долен начин убихте М .Кадафи и в същото време присвоихте около 350 милиарда долара- парите на либийския народ .
  • 9 Помнящ

    4 0 Отговор
    Уникално безочие и наглост !
  • 10 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Уж умни хора / френци , ингилизи, янки и прочие/, но искат цял свят да живее по техния тертип!? Колят, бесят, трепят като средновековни азиатски чингизхановци и после избори, парламент, министерства - всичко ком а ла Франс .
    Вероятно само така могат да контролират природните богатства на дадена страна? Дреме им за хората, техните нрави , обичаи, традиции..... Защо се чудят , че има атентати по техните земи ???
  • 11 jfoxfk

    1 0 Отговор
    Франция иска избори в ЛИБИЯ? Това какво беше? Значи началника Франция нарежда на подчинения Либия избори? Да не би лЛибия да си няма конституция? Ами тогава защо същите французи, янки и ингилизи свалиха и УБИХА Кадафи? Ами нали беше за демокрация? А сега искат да свалят поредния неудобен човек?
Новини по държави: