Last news in Fakti

3 Май, 2018 07:52 2 397 2

На лов за тайни агенти

  • беларус-
  • кгб-
  • таен агент

Беларуското КГБ разкри агент на чуждо разузнаване, заяви шефът на специалната служба

На лов за тайни агенти - 1
Снимка: Shutterstock

Беларуското разузнаване (пазещо името си КГБ) разкри агент на чуждо разузнаване с чин полковник от запаса. Той е имал достъп до сведения, представляващи особено пазена тайна. Това съобщи председателят на беларуското КГБ Валерий Вакулчик пред местната национална телевизия, цитиран от ТАСС.

"Лицето беше задържано на местопрестъплението, той вече призна вината си. Срещу него в момента вървят съответните следствени действия", каза началникът на специалната служба.

Вакулчик уточни, че задържаният е полковник от запаса, който е имал достъп до "особено пазени сведения на генералния щаб, на Държавния секретариат на Съвета за сигурност и дори до документи, изготвяни от беларуското КГБ".

Беларуският президент Александър Лукашенко освободи от длъжност министъра на енергетиката Владимир Потупчик, съобщи президентската пресслужба.

В интервюто си за националната телевизия началникът на КГБ Вакулчик уточни, че министърът е освободен за покровителство на незаконен семеен бизнес.

В обръщение към народа и парламента на 24 април Лукашенко подложи на критики работата на Потупчик. В частност упреците бяха свързани с това, че в Беларус се осъществява голям енергиен обект, строителството на атомна електроцентрала (БелАЕЦ), но и до момента никой не бил обяснил на държавния глава - посочи президентът, "как централата ще бъде интегрирана в икономиката на страната".

На лов за тайни агенти
Снимка: БТА/АР

Тогава Лукашенко заяви, че скоро ще има съвещание в енергийното министерство, а немного след това беше освободен директорът на концерна "Беленерго" Евгений Воронов.

Президентската пресслужба обяви и че Лукашенко освобождава от длъжност началника на Държавната инспекция за опазване на животинския и растителния свят Сергей Новиков и заместника му Александър Дункович за установени факти за корупция в подведомствени структури.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТермиНАТОр

    1 4 Отговор
    Хахахахх, беларуското Белене - кремълска корупция безкрай. Лукашенко е лукава лисица. Профилът му в ЦРУ предвижда светкавично обръщане, щом усети, че може да изрита дивия, извратен окупатор путкин.
  • 2 Реалист

    0 1 Отговор
    Алоооооо, русофилчетата на амбразурата - вижте модела който искат да ни наложат вашите господари в България. Искат да изсипем милиарди в радиационна дупка в Белене без даже да знаем дали ще ни трябва. И да ни заробят за 100-ци години напред да им изплащаме дивиденти.

    НО НЯМА ДА СТАНЕ!

    Абсурд Лукашенко сега да научава, че Белорус е прецакан от "братушките", просто "изгоряха бушоните".
Новини по държави: