Last news in Fakti

4 Май, 2018 16:16 7 976 16

Сирийските бунтовници предадоха оръжието си

  • сирия-
  • бунтовници-
  • военни

Ново споразумение за примирие с режима

Сирийските бунтовници предадоха оръжието си - 1
Снимка: Shutterstock

Сирийските бунтовници предадоха оръжието си след сделка с правителството за прекратяване на огъня в централната част на страната, съобщи РИА Новости.

Бунтовниците се договориха със силите на режима и техните съюзници. Споразумението договори примирие в провинциите Хама и Хомс.

В споразумението са включени и бунтовническите градове Талиса, Растан и Ал Хула. Според Сирийската обсерватория по човешките права бунтовниците вече втори ден предават своите оръжия.

На бунтовниците е гарантирано безопасно преминаване през провинциите Алепо и Идлиб. Споразумението трябва да върне държавните институции в трите града.

То беше постигнато след няколко дни на периодични сблъсъци в региона. Това е третата такава сделка за провинцията Хомс. При последната градът беше напуснат от хиляди.

Подобни споразумения позволиха на правителството да си върне част от територията. Около 1650 бунтовници и цивилни граждани са били откарани с автобуси в Северна Сирия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЕВ

    34 1 Отговор
    АЙДЕ ДА СЕ ВРЪЩАТ ВЕЧЕ БЕЖАНЦИТЕ.
  • 2 Асад

    38 5 Отговор
    Амерските памперси да си задържът да предадът обаче хим.оръжия доставени от САЩ и UK!
  • 3 НКВД

    38 3 Отговор
    След вчершната бомба от РФ се очаква и US мишките да сложат оръжие и да хванат пеш към С.Арабия! По памперси разбирасе нали не очаквате по п@.....ка!
  • 4 Червената шапчица

    30 2 Отговор
    На америте памперсите толкова са им натежали че като го откачат стават като Спиди Гонзалес ффффил и черта беше кво беше!
  • 5 Гост

    44 1 Отговор
    Лоша новина за господаря им от Вашингтон !
  • 6 Пиле с Ориз

    40 0 Отговор
    Сутринта от САЩ обявиха че спират $$$ за жълтите каски и на обяд вече вс.сложиха оръжие!
  • 7 Дроб сърма

    40 1 Отговор
    Победа за Асад, отново!
  • 8 Бай хой

    45 2 Отговор
    Я каква стана тя. Нали точно там из оня ден терористите атакуваха с ракети. Но ето резултата. Отново победа за сирийските и руските освободители. Чакалите вият отстрани.
  • 9 Kcaniba

    44 4 Отговор
    скоро чакаме победата над нацистите и в Usраина!!!
    Без кинти не могат не само кафявите каски и талибаните, но и бандеровските нацики!!!
  • 10 Хасан

    4 27 Отговор
    Турция да направи една мирна зона и хората да си живеят в мир и разбирателство

    Коментиран от #11, #15

  • 11 Бай хой

    25 5 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Асане бре защо терористите се изнасят към районите контролирани от турция?
  • 12 любопитен

    16 2 Отговор
    Козячетата пак ги няма,що така!
  • 13 стоян георгиев

    0 14 Отговор
    след преминаването на турция на страната на русия и иран зоните в които имаше умерени ислямисти бяха турски ангажимент,но турция не се справи и руснаците и иранците заедно с асад удариха тези зони и една по една ги превзеха с много жертви и разрушения разбира се.сега всички от въпросните анклави се изселват в идлиб и раиона на албаб владян от турците,но руските и сирииските атаки реално не спират в тези региони и след изчистването на останалите анклави асад ще поиска и зоната владяна от бунтовниците и турците.демек ердоган за да прецака запада прецака себе си.тва обаче не променя нищо в краина сметка,дори с управлението на идиота тръмп.съюзниците от нато коалицията владеят 30% от сирия и няма да се махнат докато асад е на власт,а и наи-важното няма да дадат пари за сирия докато тоя кръвопиец е там,нека му дават русия и иран ,но те няма откъде.
  • 14 гост3

    13 0 Отговор
    Натиснали ги в ъгъла и си предали си оръжието .... Като изнасилваха и ликвидираха жени и деца им е било забавно...Направо да ги нареждат в редица пред някой канал и да ги приключват на автоматичен режим !!!
  • 15 byd

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Хасан":

    Сега турция ще яде хоя oт сирийците ,Африн ще е сирийски отново, вън агресорите от Сирия.Кюрда ерд ще беснее отново че спира кранчето на парите от ЕС
  • 16 Орфей

    4 0 Отговор
    Оттук нататък ердогаН каквото и да направи само ще увеличи дивия ужас който ще го обземе в най-скоро време. Сам се навря в ситуация цунг-цванг. Паразит!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания