12 Май, 2018 10:07 4 317 19

Ердоган: Гърция е банкрутирала държава

  • банкрутирала-
  • гърция-
  • турция-
  • лихви-
  • реджеп ердоган

Отново искри между Анкара и Атина

Ердоган: Гърция е банкрутирала държава - 1
Снимка: БТА/ AP

Турският президент Реджеп Ердоган използва Гърция за пример в острата си атака срещу рейтинговите агенции, предаде гръцкото електронно издание „Екатимерини“.

„Не обръщайте внимание на рейтинговите агенции. Те дават положителни оценки на Гърция, която е банкрутирала държава. Те получават нови дългове и живеят с тях“, заяви турският държавен глава.

Острият му коментар беше направен заради свалянето на рейтинга на Турция. Ердоган посочи, че страната му е в много по-добро финансово положение от съседна Гърция, но въпреки това не получава висока оценка от кредитните агенции.

Турският президент ги описа като чуждестранни валутни спекуланти и врагове на Турция. Ердоган посочи, че лихвите са „майка и баща на всяко зло“. Изказването му предизвика нов спад на лирата на фона безпокойството на инвеститорите за способността на централната банка да овладее високата инфлация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганьо...

    19 4 Отговор
    Хай сега който мисли че разбира от темата икономика може да коментира дали е прав Турчина⁉
  • 2 Бесен Язовец

    47 5 Отговор
    Прав е Агата! Не е нужно да си икономист и матенатик за да разбереш че 350 милярда $ дълг са мн.пари за държава като Гърция която предлага маслини и шезлонги!
  • 3 гост

    41 8 Отговор
    Разни рокшилдски номера се опитват да му приложат на Реджепа, ама е твърд, а турция вече твърде силна икономика. Тия номера с инфлацията няма да го разклатят. Браво на Ердоган. Е тва е лидер. Да се молят за него, че ако го няма са загубени.

    Коментиран от #12

  • 4 Кънчо Мънчев Пънчев

    29 1 Отговор
    Ами това и децата знаят че е фалирала държава, ама гърция е разхлезаното дете на ефропа . Почнаха да продават острови, фирми , придтанища и др, но рейтингът и е високк високк що ???
    Щото е наш челавек.
  • 5 емо73канар

    12 17 Отговор
    Ти византийците ги остави. Я кажи как е лирата??? Как се котира??? Инфлацията как е ???
  • 6 некойси

    15 3 Отговор
    Интересното е че рейтинговите агенции не дават кой знае колко положителни оценки и на Турция напоследък. Дали е в следствие на управлението?
  • 7 давай Ердо плюй съседите

    12 27 Отговор
    Това винаги е последната надежда на фалиралите политици. Анадолкият путкин ще остане в историята с разпадането на три държави:
    1. Европейска Турция - столица Константинопол;
    2. Анадолска - Анкара
    3. Кюрдистан с части от съседите.
  • 8 Юсуф

    31 8 Отговор
    Кой какво ще да си дрънка икономиката на Турция е много по силна от тази на Гърция а и всеизвестен факт е че гърците са мързеливи джендери!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Шляхтиц

    25 0 Отговор
    Специално в този случай Ердо е много прав. Много се радвам, че при него чифутски номера от типа ротшилд не минават. Навремето ротшилд пратиха Наполеон Бонапарт на остров Елена!!!!!!
  • 11 Иванов

    23 0 Отговор
    Ердо е прав за лихвите. Ако и Бойко беше като него, тези с бързите кредити да са по затворите.
  • 12 Kalkanci

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Zaguben si ti !!! Maloumnik ipme takiv
  • 13 тзес

    2 6 Отговор
    хахаха, а бе голяма болка в г./з/ има Ердото за тая Гърция
    междудругото, говори се че Турция е следващата Аржентина

    Коментиран от #14

  • 14 ОБЕКТИВЕН АНАЛИЗ

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "тзес":

    ЪЪЪЪ , ЕРДО ГИ РАЗБИРА ТЕЗИ НЕЩА Е ЯСНО , но турчолята са прости и ще го бутнат от власт.
    Соросоидите финансират разпадането на туреция, а обикновеният турчин тъп. Може да са работливи , нищо че имат работеща и изградена икономика , глупавли си отиваш на бунището
    А този е третият успешен лидер на лидер в турската държава.
    Сега ще им турят един жергейчо , и турция ще бъде полуумряла държава. Но за нас е добре бизнесът им и парите им ще дойдат при нас.
  • 15 амиии

    3 3 Отговор
    съвсем нормално е рейтинга на турция де е нисък ....първо когато се дървят на ес в който изнасят 60% от продукцията си и от където идват и повечето инвестиции и доста туристи е рисково да се влагат средства .....ако ес наложи санкции както на русия турците са банкрутирали до 2 години....нямат полезни изкоаеми и имат над 400 млрд дългове в чужди валути . освен това зад лирата не стои ецб и турската централна банка няма особени резерви да задържи инфлацията. когато на власт е рдо който контролира съда и прокуратурата инвеститорите не могат да са сигурни за вложенията си...това е валидно и за България
  • 16 диди

    3 0 Отговор
    в германия турците са много готини и винаги си плащат.

    Коментиран от #17

  • 17 германец

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "диди":

    скапани са, не ги искаме тука
  • 18 1234

    3 2 Отговор
    В Библията се говори за ,,пресъхването на река Ефрат,и изчезването на на държавите разположени по течението на тази река,а именно Турция,Сирия и Ирак.От темата за Турция където се разглеждат пророчествата на Данаил се разбира,че окончателната и гибел ще е свързана със северния и съсед,който е и източен.Пресъхването на Сирия показва,че пришествието е наближило."Трите символа змея,звяра и лъжепророка,това са трите сили,които ще тласнат света към световен конфликт. Лъжепророка това е ислямството,но кой е змея и кой звяра не се знае точно,дали са САЩ и Русия,ще се разбере на Армагедон.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: