14 Май, 2018 15:13 3 071 3

Рахой загуби войната на Балканите

  • испания-
  • мариано рахой-
  • балканите

Испания не успя да получи подкрепа за позицията си спрямо Косово

Испания не успя да попречи на Косово да бъде разглеждано като държава на предстоящата среща на върха между ЕС и Западните Балкани. Това пише в статия озаглавена „Рахой изгуби войната на Балканите“ испанското издание El Pais.

Срещата на върха ще се състои 17-ти май в София. Още в началото испанският премиер Мариано Рахой заяви, че няма да стои на една маса с косовския премиер Хашим Тачи. Той се опасява, че подобен жест може да даде стимул на сепаратистките настроена в Каталуния.

Все пак той така и не успя да убеди част от европейските си партньори за бойкот на предстоящата среща.

Смята се, че Рахой ще пътува до България, но че ще участва само на вечерята с европейските лидери преди срещата и ще проведе разговори с българските власти. От властите в ЕС вече обявиха, че той няма да участва в официалните преговори.

Испания, Гърция, Кипър, Румъния и Словакия не са признали Косово за независима държава. Само испанският премиер обаче е отказал участие в срещата, като все още не е ясно, дали страната ще изпрати друг представите.

Много европейски партньори са против решението, но са проявили разбиране към испанската позиция. Очакват се още разговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 безпринципност

    18 1 Отговор
    До това водят двойните стандарти в ЕС! Когато е политически изгодно - признаваме. Когато не е - пращаме полицията с палките.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Факт

    9 1 Отговор
    Косово е сърбия!
Новини по държави: