15 Май, 2018 08:31 3 797 89

Москва: Ще отговорим на всяка неприятелска стъпка

  • русия-
  • крим-
  • севастопол-
  • ес-
  • мария захарова

Изглежда, че позитивните промени в Крим след 2014 година не се забелязват от ЕС, твърдят от Москва

Москва: Ще отговорим на всяка неприятелска стъпка - 1
Снимка: БТА/АР

Москва запазва правото си на ответен отговор към решението на ЕС да постави в черния си списък пет члена на избирателните комисии в Крим и Севастопол. Това заяви говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"Новите мерки на ЕС за пореден път демонстрират истинското му отношение към населението на Кримския полуостров, към техните интереси и стремежи. Забравяйки високите принципи на демокрация и човешки права, Брюксел инатливо търси как да „накаже“ тези, които организират демократичното изразяване на воля в Кримския полуостров“, заяви тя.

"Изглежда, че позитивните промени в Крим след 2014 година не се забелязват от представителите на ЕС, особено контрастирайки със ситуацията в Украйна, където хората се чувстват измамени от Европейския съюз, който някога им обеща „по-добро утро““, допълни още Захарова, цитирана от агенция Фокус.

Москва: Ще отговорим на всяка неприятелска стъпка
Снимки: Shutterstock

"Руската страна запазва правото си на ответен отговор към поредната неприятелска стъпка на ЕС“, завърши Мария Захарова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    49 14 Отговор
    Не ви щем петте члена на избирателни комисии, но ви искаме газта и петрола.
    Интереса клати феса на ЕС.
  • 2 наблюдател

    24 70 Отговор
    Каква неприятелска стъпка? Русия изобщо има ли приятели? Останаха им само аятуласите, отровителя от Дамаск и терористите от Хисбула.
    Когато извършваш атака с БОВ в страна от ЕС, когато се опитваш се да манипулираш демократични избори и се държиш като пиян казак ревящ на всички в лицето : "А ты меня уважаеш?" , какво очакваш.
    Ето и тук петата колона скоро ще застане на амбразурата ...

    Коментиран от #5, #12, #14, #15, #29

  • 3 Бесен Язовец

    18 45 Отговор
    Мара Плачкова пак се нарисува !
  • 4 Kcaniba

    20 41 Отговор
    Империята на злото и ЛЪЖАТА

    Коментиран от #9

  • 5 Абе Пепинчо

    57 18 Отговор

    До коментар #2 от "наблюдател":

    Около 4,5 милиарда хора-от 7,2 са съюзници на Русия...Светът не е само САЩ и Е,С...--нпо-лизачо...

    Коментиран от #10, #11, #19

  • 6 21ви век

    48 14 Отговор
    ЕС сляпо следва "разпоредбите " от ....задокеания , но нека сравнят как живеят хората в Крим и как в Украйна , ...............но това не е важно , важно е да се спазва "директивата" !!!
  • 7 Бай хой

    27 11 Отговор
    По скоро ЕС отчете дейност с те и така наречени санкции. За пред сащисаните. По скоро звучи кто подигравка с крава бойс.
  • 8 Kcaniba

    22 53 Отговор
    Русия така и не беше наказана заради Грузия и тя започна да върши нови престъпления.

    Преди две години всички европейски структури заговориха за необходимостта да бъде създадена рускоезична телевизия, която да се противопостави на руската пропаганда.

    Много говориха и обсъждаха, но нищо не направиха. В същото време Путин структурира своята пропаганда, увеличи финансирането и започна да оказва

    дезинформационен натиск върху западните страни

    Кибератаките са само част от плана за информационно доминиране, желание да бъде подтисната свободата на словото и да бъдат принудени хората да слушат путиновите лъжи. Фейковата Русия се превърна в огромен проблем , който американците усетиха върху себе си.

    Ще може ли светът да се справи със страната, която някога Роналд Рейгън нарече „имзперия на злото“ и която през последните години се превърна в империя на лъжата?

    Путин няма друг механизъм за удължаване на властта си, освен елементарната лъжа – той лъже населението, лъже света, лъже самия себе си, отлагайки неизбежния финал. Наивният Запад, който вярва в истината и неизбежното наказание заради лъжите, най-накрая почва да осъзнава, че фейковата Русия не е виртуална реалност.

    Коментиран от #17, #18, #89

  • 9 Kcaniba

    20 11 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    фащ!!!
  • 10 СссереМ

    15 12 Отговор

    До коментар #5 от "Абе Пепинчо":

    Един по един ли ги преброи?
  • 11 наблюдател

    21 30 Отговор

    До коментар #5 от "Абе Пепинчо":

    Ех, тролове мои, зле платени мечтатели ...
    Къде ги събра тия милиарди. Китайците не понасят руснаците (дори воюваха с СССР) и гледат на тях като на аборигени на които продават дранкулки през Aliexpress. Путин не е канен в Китай на официално посещение от 2007 г. А миналата година Си Дзипин дори не се срешна на саме с него когато Путин се присламчи в Китай на едно конференция.
    Индия е член на Британската общност на нациите и съвсем наскоро развали договор за военни доставки с Русия. Е май, че остава само Мадуро, ама не му се въръзвай щото там 1 мил. е около 1,5$. Само ще си хабиш клавиатурата :)

    Коментиран от #13, #35

  • 12 goni

    23 10 Отговор

    До коментар #2 от "наблюдател":

    Като спомена атаката с БОВ да те питам: Атакуваните умреха ли, оцелеха ли?:) Нещо нищо не се чува за тях!:) Требе да са оцелели ши знаеш!:) Ако, беха умрели наще журналя щяха да ореват орталъка!:) Дай да те атакувам с БОВ без да си със специални предпазни средства да те видя дали ще оцелееш?!:) Голям провал и излагация на МИ-5!:)
  • 13 Бай хой

    24 8 Отговор

    До коментар #11 от "наблюдател":

    Айнщайн от къде ги измудри тия мантри ве.
    Я обясни как китайците о ичат сащисаните. Как в знак на любов и привързаност към тях трупат оръжие край тайуан. Как китайците гонят хамериканските корита от Южнокитайско море.
  • 14 Наистина ли

    28 12 Отговор

    До коментар #2 от "наблюдател":

    Ти наистина ли мислиш това, което си написал? Значи Русия е зла, тя е агресивна, а не онези, които са я наобиколили и се опитват да й бръкнат под опашката? Онези, които създават терористи, съсипват държави, убиват ръководителите им, избиват населението им - единствено и само за да заграбят богатствата им?!? Значи те са добрите, а Русия, която просто не им иска добрината е агресивна като “пиян казак”? Очевидно не си глупав, но какъв ли подлец трябва да бъдеш, за да изречеш подобни лъжи?

    Коментиран от #20

  • 15 ЗайоБайо

    14 9 Отговор

    До коментар #2 от "наблюдател":

    Колега, много си затънал в романтика и мейнстрийм. Всяка държава си има интереси, не приятели. Независимо каква тема се зададе, се включват автоматично ла*нометите на фили или фоби . Простотии
    А тия легенди за отровители ги остави вече, скучни са.
  • 16 Барчо

    15 10 Отговор
    Тия "санкции" ми звучат като реклама на някакъв боклук. Големи приказки за нещо в голяма опаковка, а вътре ... нещо малко, невзрачно и нищо общо с рекламата. Пак повтарям за пореден път: Това не са санкции, а детски закачки. Санкции е следното: Отзоваване на всички дипломатически мисии и гонете на руските, спиране на всякакъв стокообмен. Затваряне на границите към Русия. И това докато едната страна не клекне. Или връщане на Крим в пределите на Украйна, или признаването и като руска територия. Те това са санкции и решаването на въпроса. Всичко останало е голяма далавера и замазване на очите. Явно кравария толкоз си може. Щото към Иран навремето беше така. Ма това не ти е Иран или някоя друга камилария.
  • 17 El comandante

    14 6 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    ДГД русофреници !!! Слава России!!!
  • 18 Kcaniba

    15 9 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Русия ще ви наказва, рая!!!
    Най вече световният агресор фащ!!!
  • 19 Наблюдател

    10 21 Отговор

    До коментар #5 от "Абе Пепинчо":

    Съюзници на руската кочина за сега са само животното Асада, чалмите от Иран и терористите от Хамас и хизбулла.
    Руските гниди си мечтаят, че Китай и Индия са им съюзници, но мечтите не са действителност.
  • 20 наблюдател

    16 22 Отговор

    До коментар #14 от "Наистина ли":

    Я пак?!
    Путин нападна Грузия и окупира Южна Осетия. След това анексира Крим и създаде сепаратиски държавици за да разцепи Украина. Опита военен преврат в Черна Гора. Намеси се в Брекзит за да разцепи ЕС, а след това проведе атака с БОВ в Англия. Руски хакери доказано повлияха на изборите в САЩ и се опитаха да направят същото във Франция и Германия ....
    За България: Путин обяви азбуката ни за македонска, Захарова ни разказа, че те са спасили българските евреи, т.н. руски патриарх дойде да ни дава акъл и да блъска по масата на президента ни.
    Да продължавам ли? Това ли наричаш ти кротка политика?
    Дано ти плащат достатъчно за да не си продал толкова евтино националното си самосъзнание.

    Коментиран от #23, #74

  • 21 Kcaniba

    12 13 Отговор
    Империята на лъжата винаги е живяла в състояние на активна дейност – да лъже на нея й се налагаше по много и често.

    Лъгаха за „царския режим“, а по-късно, след време, скърбяха за „икономическите достижения“ през 1913 година.

    Лъгаха за фашистка Германия,

    докато същевременно съветските и хитлеровите чиновници се прегръщаха и взаимно си обменяха опит.

    Лъгаха за американския империализъм, а непрестанно получаваха американска помощ – през 1891-92, през 1920-те, през 40-те, в началото на 90-те.

    Лъгаха за „исламския фундаментализъм“, а няколко десетки години помагаха на екстремистите.

    Също както някога, в зората на съветската власт, лъгаха за кулаците – разориха ги и ги накараха да умират от глад. По измислени обвинения в шпионаж, често в полза едновременно на няколко разузнавания, разстреляха стотици хиляди човека, милиони лежаха в затворите и лагерите по нагласени обвинения в „антисъветска дейност“.

    Коментиран от #22, #40

  • 22 Kcaniba

    9 6 Отговор

    До коментар #21 от "Kcaniba":

    нпо - партенки!!
  • 23 Пак аз

    12 10 Отговор

    До коментар #20 от "наблюдател":

    Повечето от твърденията ти са пълни лъжи - колкото и да ги повтаряш, истини няма да станат. Що се отнася до Украйна, Грузия и Южна Осетия, ще ти обясня нещата с две думи - Карибската криза. И Щатите са се притеснили да имат вражески ракети в задния си двор. И накрая - аз пиша само от сърце, това което мисля и чувствам. А какъв си ти, мисля, че на всички е ясно!

    Коментиран от #24

  • 24 Питащ

    11 17 Отговор

    До коментар #23 от "Пак аз":

    Ти си руска подлога, това е ясно.
  • 25 Kcaniba

    11 12 Отговор
    Всъщност в Съветския съюз процесът на лъгането бе двустранен. Съветските хора повтаряха, че „ний друга тъй прекрасна страна не знаем“, но с удоволствие употребяваха вносни „маркови“ вещи и гледаха филмите за Джеймс Бонд. А когато след разпадането на СССР границите се отвориха, те без да се замислят побягнаха вън от същата тази „прекрасна“ страна, „гдето тъй волно диша съветският човек“. На някои им провървя, на мнозина – не. Ето защо, когато се появи Путин, не възникнаха кой знае какви проблеми с възстановяването на традицията на лъжата – хората с удоволствие пак се включиха да участват в този тъй увлекателен процес.

    Коментиран от #27

  • 26 Eee

    8 8 Отговор
    Само СССР👍
  • 27 Kcaniba

    13 9 Отговор

    До коментар #25 от "Kcaniba":

    Всъщност боравенето ти с факти е един политически гео исторически миш-маш!!!
    Всичко в манджата и Джеймс Бонд и СССР и постоянните вантпи да лъжата!!
    По големи лъжци и измамници от русофобите, както и господорарите им фащ, няма!!!
  • 28 Kcaniba

    10 11 Отговор
    КГБ Владимир Путин, който започна своята дейност в Кремъл все със същото лъгане. Той излъга за „чеченския тероризъм“ и започна втората война. Той излъга за „Норд-Ост“, Беслан, атомната подводница „Курск“, наводнението в Кримское, за земетресението на Сахалин, за войната в Грузия. Нима смятате, че не е способен да излъже за малайзийския Боинг? И работата дори не опира да способностите, в тях едва ли някой още се съмнява, а в агресивната лъжа, която се сипе вече цяла година.

    Роналд Рейгън постави точката в историята на съветската империя като я назова накрая „империя на злото“. Въведените през 80-те години санкции против СССР помогнаха не само да се прекрати кръвопролитната съветска агресия в Афганистан, но тогава се появи и надеждата, че идеологията на комунизма ще изчезне.

    Корабът под името „КПСС“ изплува с дъното нагоре, но от пробитото му туловище пак изпълзяха разни създатели на какви ли не чудовищни идеологии. Малайзийският Боинг е само една от многочислените трагедии за 15-те години путинско управление, но този път изглежда, че световната общественост е готова да закрие този списък и да доведе делото до трибунала.

    Коментиран от #31, #36

  • 29 Да уж

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "наблюдател":

    Армия и флот са приятелите на Русия. Отдавна е известно.

    Коментиран от #33

  • 30 Kcaniba

    11 9 Отговор
    В Съветския съюз лъгането бе част от идеологическото въоръжение, част от комунистическия морал, за който говореше президентът Рейгън. Съветската власт постоянно се сблъскваше с реални врагове, със съпротива, която не прекъсваше през цялото съветско време. В Централна Азия – до средата на 30-те години, в Кавказ – до края на 40-те, в Украйна и балтийските страни – до края на 50-те. Най-мощната част на държавния апарат – ЧК, НКВД, МГБ, КГБ се бореше не с правонарушенията и не с нарушителите на обществения ред, а с борците против съветската власт, с т.н. „антисъветчици“. Борбата бе мощна, ако си спомним цифрите на арестуваните и убитите. И за да не знаят хората за това, тях ги лъжеха непрестанно – разказваше им се за някакви достижения и успехи, за петилетки и верни ленинци, издъхващи на своя пост.
  • 31 Kcaniba

    9 11 Отговор

    До коментар #28 от "Kcaniba":

    то и ти сидиш и лъжиш от козяк!!
    На крива ракета, Путин и е крив!!
    Демокрацията не ти е ясна, щото си бандеровски нацист!!
    80% от жителите на Русия си го избра за президент, в чисти и прозрачни избори!!!
    Но, понеже това е болезнен удар, за цялата соросня и господарите ви - жидомаконите, сега ще им да си ги вадите тези "невероятни факти".
  • 32 Kcaniba

    8 5 Отговор
    Империята на злото и лъжата!!!
  • 33 Българин

    9 10 Отговор

    До коментар #29 от "Да уж":

    Я, руския фашист се събуди и отново ни облъчва с руска фашистка пропаганда. Какъвто ви флота, такава ви и армията.

    Коментиран от #34

  • 34 Истерик

    12 6 Отговор

    До коментар #33 от "Българин":

    ооо, пак се навъдиха антируси и българоненависниците тука!!
    Лъжат и плюят хибридките, отработват козяшките хонорари!!!

    Коментиран от #42

  • 35 Хикс игрек

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "наблюдател":

    Много детски лъжи.
    Миналата година се срещаха в Москва и след това в Китай където си размениха подаръци;) Намери си работа защото и за трол не ставаш.Поне да събираш фасове по улиците ще е полза за теб
  • 36 По доставката

    4 5 Отговор

    До коментар #28 от "Kcaniba":

    Абе виж кулите близнаци и тогава се отваряй

    Коментиран от #37

  • 37 По доставката

    10 6 Отговор

    До коментар #36 от "По доставката":

    И Пентагона:))))) Цяла стена му свалиха:)))))
    Иначе САЩ много технологични.Ама ей на, наскоро им падна новия мост в Маями.Говори се че Путин е разбивал с кирка основите:))))
  • 38 Да уж

    7 7 Отговор
    "Во всем свете у нас только два верных союзника, — любил он говорить своим министрам, — наша армия и флот." ( Александър lll - Миротворецът).
    Учете мат.част.
    Неграмотниците!!😀😀😀

    Коментиран от #41

  • 39 Kcaniba

    7 6 Отговор
    козяците само лъжат и скалъпват!!!
    Нерде СССР, нерде Русия бре, мишоци!!
    Сега се възражда Руската Империя в лицето на ЕАС, без балтийските навлеци и талибанските републики!!
    Всъщност, именно поради това, че Украина бе в период на влизане на ЕАС и бяха останали окончателните подписи, за месец до това, фащ им спретнаха майдаун!!!
    Та империята на злото е фащ!!!

    Коментиран от #51

  • 40 Истерик

    8 7 Отговор

    До коментар #21 от "Kcaniba":

    запади ей такива предатели, като козяшкото менте, България е имала 2 национални катастрофи!!
    Заради ей такава рая, народа е беден и оцслужваме чужди интереси - англия, фащ, исраел!!
    Срам и позор!!

    Коментиран от #48

  • 41 Българин

    6 7 Отговор

    До коментар #38 от "Да уж":

    ..............Александър lll - Миротворецът...........

    Не е миротворец а е най-големия българофоб. Хубаво, че беше Стамболов, че предателите -русофили щяха да подарят България на руската империя.

    Коментиран от #46

  • 42 Българин

    9 9 Отговор

    До коментар #34 от "Истерик":

    От Съединението до днес Русия е най-големия враг на България, а русофилите-най-големите предатели и безродници!

    Коментиран от #43

  • 43 Истерик

    8 4 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    щяло, блабла... ако не беше.. блабла..
    абе, ако!!!
    По същество , благодарение на русофоците и антибългарите, като резултат имаме ДВЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ!!! Без ако,
    а е факт!!!

    Коментиран от #47

  • 44 Kcaniba

    9 8 Отговор
    Русия - империята на злото, която се превърна в империята на лъжата

    Коментиран от #45

  • 45 Kcaniba

    5 7 Отговор

    До коментар #44 от "Kcaniba":

    фащ тролак!
    фащ!!!
  • 46 Да уж

    3 4 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    Александър lll е руски Император.
    Със сигурност е бил патриот на своята Родина.
    За нас е Миротворецът. Вие по какво право предявявате претенции към чуждия самодержец?
    А жената на съседа нещо да ви е длъжна?

    Коментиран от #50

  • 47 Българин

    7 3 Отговор

    До коментар #43 от "Истерик":

    Повтаряш като зомби руските мантри за "русофобите" . Истината, обаче е, че именно русофилите сте най-големите безродници и предатели. И продължавате да бъдете такива!
  • 48 Kcaniba

    8 4 Отговор

    До коментар #40 от "Истерик":

    Нека всеки български пенсионер знае, че преди да изхарчи последните си стотинки, вече е напълнил ненаситните имперски гуши в Кремъл
  • 49 GRN

    3 2 Отговор
    На кой му дреме за вас? Само апартаментаджийките по морето май, предвидливо отстранени от съпрузите си в Раша?
  • 50 Българин

    6 2 Отговор

    До коментар #46 от "Да уж":

    За нас, българите е българофоб, това не е претенция а констатация. И инспирира с помощта на русофилите продажници преврат в България и бунтове във войската. Освен това е организирал и политически убийства на български политици. Следователно е и терорист.
    И не знам какво търси един руски фашист на български сайт? Да вдъхновява предателите българофоби от петата колона на Москва , може би?
  • 51 Kcaniba

    10 3 Отговор

    До коментар #39 от "Kcaniba":

    Русия подкрепя почти всички агресивни диктаторски режими като ги снабдява с огромни количества оръжие. И ако Русия е наследник на СССР – глобален революционно-терористичен център, то постимперска Русия поддържа, обучава и снабдява антизападни терористи от цял свят и особено от ислямските страни. По заповед на Андропов още в началото на 80-те години на арабски език бе преведена и разпространена в милионен тираж фалшификата на царската полиция за световен еврейски заговор „Протоколите на ционистките мъдреци“ с оглед подклаждане и радикализиране на антиеврейски и антиамерикански настроения в целия арабско-мюсюлмански регион на Близкия Изток.
  • 52 Да уж

    2 7 Отговор
    😀😀
    За нас няма значение какъв е за вас.
    Нали точно това ми казвате в своите постове?
    Приемете , че за назначаване важи същото.
    Фашизъм е европейска рожба." Руснак - фашист" е нонсенс. Сто пъти да го повторите все ще звучи фалшиво.

    Коментиран от #55

  • 53 Бесен Язовец

    4 5 Отговор
    Рускинята както винаги на ниво мн.точна! Сложи с 2 изрепения немската бабичка и компания на местотооо. ЕС е интресчийски съюз и нощо пивечееее в Украйна си пролича няма Крим в границите на Украйна няма ЕС!!
  • 54 Да уж

    1 4 Отговор
    Поправка- не за назначаване, а за нас
  • 55 Българин

    7 2 Отговор

    До коментар #52 от "Да уж":

    Руснак фашист, може да ти звучи нонсенс но, това са реалностите, независимо дали ти харесват или не. За нас, българите няма абсолютно никакво значение какво е за руснаците Александър III или Путин. Може да ги обявите за светци и да ги изографисате на икони, а путин да обявите за живо божество. Единствено руските гниди в България може да ви се вържат на пропагандата.
  • 56 Да уж

    1 5 Отговор
    😀
    И цялата тази експресия при вас заради цитат на руския император??

    Коментиран от #58

  • 57 патриотъ

    3 9 Отговор
    Много мъка много нещо!Соросоидиотите до посиняване се мъчат да ни убедят,че Русия ни е враг,че Русия е агресор,че Сащ са ни приятели и големи демократи,че Сащ имат право да сеят войни и хаос по целия свят в името на демокрацията!Но нещо в последно време все по-малко и по-малко хора се вързват на лъжите ви,защото света разбра кой е агресор и лъжец!Това без съмнение е ясно и на аборигените в Австралия,че САЩ са империя на злото и трябва да се унищожат,за да има мир на земята!Русия е единствената държава,която се противопостави на господарите на света и която може да ги унищожи!Русия е велика държава и политиката и е честна и справедлива и тя защитава и ще защитава интересите си,въпреки нежеланието на Америка!

    Коментиран от #59

  • 58 Българин

    5 5 Отговор

    До коментар #56 от "Да уж":

    Не, заради руската наглост проявена от един руски фашист.

    Коментиран от #66

  • 59 Българин

    8 4 Отговор

    До коментар #57 от "патриотъ":

    Руските патриоти е по-добре да си стоят в Русия, не да пишат по българските сайтове. А, че Русия е враг на България от Съединението до наши дни, го доказват историческите факти.
  • 60 Историк

    9 7 Отговор
    Всички руски приказки за славянство, братство и прочие са само прикритие за руските имперски домогвания. Или както най-добре го е изразил Иван Аксаков :„Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите или, по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите!”

    Коментиран от #61

  • 61 Истерик

    6 7 Отговор

    До коментар #60 от "Историк":

    всичкото козяк трол на амбразурата!!!
    памперсите не стигат в световен мащаб!!!!
    Раята да отработва сентс!!!!
    На здраве в коневръза!!!

    Коментиран от #63

  • 62 татко Махно

    5 8 Отговор
    Някой някъде да написа,съобщи,оповести,че днес се открива предсрочно...Керченският мост !? Лично Путин ще го открие. Това е пирон в ковчега на всякакви АНАЛизатори,геостратези,ЕС-джендъри,укрофашисти. Строят братушките и не си поплюват.Украйна ще бъде тотално изолирана,а след като през 2019 бъде спряно газоподаването през Украйна и Европа-та ще изпищи на умряло. Не пречки за Северен поток-2,ами ще искат и молят за Северен поток-3. Не след дълго Украйната ще се задави и задуши от собствената си глупост.Ще поживеем-ще видим !

    Коментиран от #65

  • 63 Историк

    9 5 Отговор

    До коментар #61 от "Истерик":

    Няма по-презрени и долни същества от доброволните роби на руските крепостници.

    Коментиран от #67

  • 64 Хихихихи

    6 5 Отговор
    Днес откриват Керченския мост до Крим. 19 км. нашия ще го поканят ли да резне лентичката,има изключителна резаческа техника. Всички соросчета са поканени да бомбят!
  • 65 Kcaniba

    5 9 Отговор

    До коментар #62 от "татко Махно":

    ами, сещам се за редици украински, канадски и прочия хибридки, дето квичаха, че той бил холограма, картоне, щал да падне...
    Ето, че е открит днес официално и предсрочно с половин година!!!
    Руската мощ, троловете не могат дори да и стигнат сянката!!!
    Крим е Русия!!
    Кримски мост е фактор!!!
    соросидите са на колене, империята на слото фащ е на памперси!!!!
  • 66 Да уж

    6 5 Отговор

    До коментар #58 от "Българин":

    Наглостта на Александър състои в това , че каза тези думи ли?😀
    Или дам факт на съществуване на руснаците и на Русия вече е наглост?😀

    Коментиран от #70

  • 67 Да уж

    6 6 Отговор

    До коментар #63 от "Историк":

    Крепостните са нямали роби.
  • 68 Историк

    8 6 Отговор
    Имате, наричате ги русофили.
  • 69 картинката

    7 4 Отговор
    Твърде много внимание отделят медиите на една треторазрядна кочина, която отне функциите на "бостанско плашило" от Северна Корея. Игнорирайте ги за година-две и сами ще се изядат.
  • 70 Българин

    7 4 Отговор

    До коментар #66 от "Да уж":

    Не, заради руската наглост проявена от един руски фашист с ник "Да уж". И като не знаеш български, не пиши руски простотии по българските сайтове, слугите ви русофили ги пишат предостатъчно.
  • 71 Да уж

    4 4 Отговор
    Цитат с С наглост и простотия" може ли, за да се поправя?😀

    Коментиран от #72

  • 72 Българин

    8 5 Отговор

    До коментар #71 от "Да уж":

    С наглост и простотия единствено руските фашисти искате да се представите като миролюбива и хуманна нация.
  • 73 ТермиНАТОр

    7 5 Отговор
    Бой, санкции и унижения за наглата кремълска, крадлива сган. Все повече и повече натиск, докато повърнат всичко заграбено. Заграбено с кръв от съседите и от собствения си нещастен народ.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Само питам

    6 6 Отговор

    До коментар #74 от "!!!":

    И защо ще го убиваш, защото той е българин и не лиже руски задници а ти си руска гнида. Затова ли?

    Коментиран от #81

  • 76 патриотъ

    2 4 Отговор
    Терминаторе,това важи за Боко преди всичко и недей да се напъваш толкова,че може да се наакаш!
  • 77 патриотъ

    6 5 Отговор
    Честито откриването на Кримския мост!Въпреки злобата на сороснята и приказките им,че Русия не може да построи такъв мост,той беше построен даже половин година преди срока!Знам,че ви е много мъчно,че Русия е велика държава,но плюването и злобата ви няма да променят това!Най много да се наакате от напъните!
  • 78 Манаф

    3 5 Отговор
    СДС-джендъррусофобчета , пригответе вазелина !
  • 79 Kcaniba

    4 2 Отговор
    В интерес на експорта на руски нефт и газ от Иракско-Иранската война насам СССР/Русия участва активно в разпалването на всички конфликти в Близкия изток. Защото всеки горещ военен конфликт води до увеличаване на цената на нефта и газа, от което Русия печели огромни суми. От продажбите на въглеводороди през 2016 г. Русия е спечелила $176 млрд., а за периода 2001-2015 г. печалбите са за над $3000 млрд. По данни на Руския експортен център през 2016 г. ролята на въглеводородите в руския износ (т.е. петролът, газът и продуктите от тяхната преработка) са 62% от руския износ и изпреварват значително другите приходи.
  • 80 Kcaniba

    3 2 Отговор
    През 2009 г. Катар се договори с Турция за построяване на газопровод, пренасящ евтин катарски газ през Саудитска Арабия, Йордания и Сирия до Турция и Европа. Аналогичният план на Иран да построи газопровод до Сирия през Ирак наля масло в огъня, който трябваше да се разгори в унищожителна война, която да предотврати приток на евтин газ към Европа и ликвидира монопола на Газпром.
    Причините за войната в Сирия си приличат с причините за руско-грузинската война от август 2008 г. и с Руско-Украинския военен конфликт от 2014 г. Да припомним, че войната в Грузия започна година след като бе открит тръбопровода „Баку — Тбилиси — Ерзурум“, който заобиколи Русия при доставката на газ от Каспийския басейн и Централна Азия. Не е случайно, че той бе най-силно бомбардиран от руската авиация. Що се отнася до конфликта в Украйна – той също възникна и поради опита на Украйна да се измъкне от хватката на доставките на газ и петрол от Русия.
  • 81 !!!

    2 4 Отговор

    До коментар #75 от "Само питам":

    Българи са свършили със смърта на цар Симеон!

    Коментиран от #84

  • 82 Kcaniba

    5 2 Отговор
    Башар Асад не е случаен политик – той много добре знае своя интерес. Зависимостта му от Русия е вторична. Все пак Асад сключи с Иран и Ирак съглашение за строителство на територията на Сирия на газопровод, който да доставя за Европа газ от Персийския залив. Това съглашение не бе в интерес на две страни – на Турция, но най-вече на Русия, защото това означаваше евтиният природен газ от Кувейт, Катар и Иран да залее Европа. Този т.нар. „Ислямски газопровод“ от Катар, заедно с т.нар. „Тръбопроводистан“ от „Южен Парс“ в Иран трябваше да пресече Ирак и Сирия и се насочи към европейския пазар.
    Така гражданската война в Сирия стана неизбежна.
  • 83 Kcaniba

    6 1 Отговор
    Тя избухна през септември 2011 г. – само 2 месеца след като бе сключено това стратегическо споразумение…
    Това показва, че съюзът Асад-Путин не е стратегически, колкото и да изглежда такъв. В интерес на Русия не е Асад да спечели войната и конфликтът да приключи. По една много проста причина – тогава, колкото и да е „русофил“, Асад ще построи газопровода от гигантското иранско находище “Южен Парс” и евтиния ирански газ ще залее Европа. Затова на Москва не е изгоден никакъв мирен вариант на събитията в Сирия – на Москва е изгодна безкрайна гражданска война. Впрочем по същите причини тя поддържа и военния конфликт в Източна Украйна.
  • 84 Само питам

    5 1 Отговор

    До коментар #81 от "!!!":

    Дали си рускоговорящ/а българофоб/ка или просто от русофилщината те избива на руски?
  • 85 Kcaniba

    6 3 Отговор
    Вторият етап от войната в Сирия започва след 1.04. 2013 г., когато са открити гигантските залежи от нефт и газ в шелфа на Сирия. Ако се разработят, при мирна ситуация Сирия ще излезе на пето място в света по добив на газ и на осмо по нефтодобив, което може да се окаже пагубно за нефтогазовите доходи на Русия, Иран и други страни.
    Това епохално събитие рязко изменя целия смисъл, хода и развитието на Руската война в Сирия. Още на 9 април 2013 г. организацията на т.нар. „Ислямска държава в Ирак“ се преобразува като „Ислямска държава на Ирак, Сирия и Леванта“. Неприемливият за Москва и Техеран газопровод от Ирак не трябваше да се осъществи. Това е и основната причина за възникване на т.нар. „Ислямска държава“ – според Мосад тя е дело на руските, ирански и сирийски спецслужби.
  • 86 Kcaniba

    6 5 Отговор
    Но факт е, че начело на Ислямска държава са иракски офицери от армията на Саддам – сунити в тесни връзки с Москва. Първата им работа бе превземането на нефтената и газопреносна мрежа на Ирак. Към тях се присъединиха сунити от Русия, Иран и централно-азиатските републики. По данни на съюзнически служби повече от една трета от бойците на ИДИЛ са рускоговорящи. Дори Владимир Путин призна, че на страната на ИДИЛ воюват от 5000 до 7 000 руски граждани.
    Но Русия и Асад измамно воюват с ИДИЛ – руската армия в Сирия бомбардира основно продемократичната, прозападна опозиция, а не ислямистите. А от 982 контратерористични операции на режима на Асад през 2014 г. само 6% са проведени пряко против ИДИЛ. Ясно е, че износът на петрол от ИДИЛ, от което той захранва войната, минава основно през територии, контролирани от Асад.

    Коментиран от #88

  • 87 Доктор Охболи

    1 6 Отговор
    Наблюдава се засилено присъствие на неадекватни коментатори, някои с раздвоение на личността. пак да ви напомня, че всякакви филии и фобии са психични заболявания.
  • 88 Мармотката

    2 4 Отговор

    До коментар #86 от "Kcaniba":

    Американския полицай застреля мармота, който завиваше шоколада в станиол!
  • 89 Шкаров

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    САЩ не бяха наказани за Хирошима, Нагасаки, Корея, Виетнам, Ирак,Сирия, Украйна....и т.н. ...затова продължават да палят конфликти по целия свят ----безнаказано.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания