Last news in Fakti

17 Май, 2018 08:40 2 706 13

Путин е помагал за избирането на Тръмп

  • владимир путин-
  • доналд тръмп-
  • сащ

Това показва последното разследване в САЩ

Едно от трите разследвания в САЩ за намесата на Русия в изборите в САЩ през 2016г. стигна до извода, че разузнавателните агенции на страната са били прави в заключението си, че Москва е имала фаворит е това е Доналд Тръмп, пише Дневник.

Решението на Сенатската комисия по разузнаването противоречи на извода на колегите им от съща комисия в Камарата на представителите - долната камара на парламента във Вашингтон. То бе разпространено през април от доминиращите в комисията конгресмени републиканци, а демократите отказаха да застанат зад извода.

Сенаторите продължават работата си, както и разследването на специалния прокурор Робърт Мюлър.

Сега сенаторите Ричард Бър (републиканец и председател на комисията) и Марк Уорнър (демократ и зам-председател) обявяват в съвместно изявление, че "нашият персонал стигна до заключението, че изводите (на разузнавателната общност) са акуратни и напълно прецизни". "Руските усилия са били обширни, сложни и наредени лично от президента Путин с цел да се помага на Доналд Тръмп да попречи на Хилъри Клинтън", допълни Уорнър.

Решението на сенатската комисия излезе в момента, в който бяха направени публично достояние около 2500 страници документи, свързани със срещата в "Тръмп тауър" през юни 2016г. на адвокатката Наталия Веселницкая с Доналд Тръмп-младши, уредена след като посредник убедил хора от щаба на Тръмп, че тя разполага с компромати срещу Клинтън.

Противоречието между изводите на комисиите от двете парламентарни камари усложнява задачата на Републиканската партия да даде ясно обяснение за действията на президента и то точно в навечерието на частичните избори за Конгрес този ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сссерем

    8 4 Отговор
    Хак да му е сега.
  • 2 Гост

    19 2 Отговор
    Американците като няма какво да кажат, завъртат старата плоча с изборите. Писна ми от техните изборни драми.....
  • 3 Исмаил

    4 9 Отговор
    Тръмп му върна жеста като му помогна да спечели скорошните избори
  • 4 Kcaniba

    8 1 Отговор
    браво на Путин!!
    И сега кво?)))
    Хиларито само да не изпадне у делириум!!!
    А по всички движения на Дони, личи , че с Путин се прикриват истинските избиратели на президента на фащ!!
    Кои са те ли??
    Ами вижте , кой е разменил табелките в консулствата на Иерусалим и Тел Авив, възглавявано от дъщеря му, която все още медиите наричат Иванка, каква религия е приела, а и кой, най вече зетят му ;)
  • 5 Мунчу

    2 1 Отговор
    И аз като си съзерцавах пъпа , също като сенатската комисия по разследването достигнах до извода , че съ пълен идиот...
  • 6 Българина

    5 1 Отговор
    Е й???! Ако тръгнем да разследваме сащ на колко президента по света са помогнали... Списка е като библията... Е ко от туй, нищо....... Последния порошенко, ай стига ривахте каквото повикало такова се обадило, а има още да се обажда, след последните 100г демократични зверства
  • 7 некойси

    4 1 Отговор
    Идиотът Тръмп е просто слуга ... както и всичките му предшественици.
  • 8 hard

    1 0 Отговор
    Руссиянина избра Тръмп, а Тръмп пък избра на изборите на руссиянина Путин.Да си се оправят ............!
  • 9 ЗайоБайо

    2 0 Отговор
    САЩ е невероятна страна, там мечтите и надеждите се превръщат в изводи, доказателства и новини
  • 10 Барчо

    5 1 Отговор
    Дрън, дрън, дрън...... Чичко ви Доналд е избран общо с 400 000 гласа по-малко отколкото Хилъри!?!?!?!? Ако беше обратното, можеше да се говори за това че руснаците са повлияли. Не мога да си обясня дебилизма и. Хем системата и позволява президента да бъде избран от малцинството, хем пък някой друг трябва да и е виновен за това.
  • 11 SAAB

    4 0 Отговор
    Тия две държави винаги ще се разбират помежду си.......
    Пумпалите обаче ....при завъртане с лице към единия ,винаги ще са със задник към другия ...:)
  • 12 НАТО ВЕЦ

    3 0 Отговор
    Е ми, велика сила е Русия, щом на Щатите може президент да избере...:)))))
  • 13 пенко

    0 0 Отговор
    "Я елате сенатори при Батко ...Да ми попейте сладко ,сладко....Къде си Путин ...къде си Батко ...да ти попеем сладко , сладко " !!!!