Last news in Fakti

17 Май, 2018 10:22 1 059 3

Зукърбърг ще отговаря пред ЕС

  • марк зукърбърг-
  • facebook-
  • ес

Основателят на Facebook ще даде показания пред Европейския парламент

Марк Зукърбърг ще се яви на изслушване пред Европейския парламент, съобщи Fox News.

Зукърбърг ще даде показания пред Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. Той ще изяснява въпроси относно защитата на лични данни. Очаква се основателят на Facebook да бъде на място в началото на следващата седмица.

„Нашите граждани заслужават пълно и подробно обяснение. Приветствам решението на Зукърбърг да се яви лично пред 500 млн. европейци“, заяви председателят на Европейския парламент Антонио Таяни.

Зукърбърг вече даде показания пред Конгреса на САЩ, след като стана ясно, че изследователска компания е използвала данни от Facebook за разпространяване на предизборни реклами.

От Великобритания вече призоваха Зукърбърг да даде показания пред местен съд. Той обяви, че вече предприема действия за защита на личните данни на потребителите в социалните мрежи.

Все още не е ясна точната дата на изслушването. Facebook претърпя сериозни загуби след избухването на скандала. В момента компанията се възстановява.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    2 0 Отговор
    Да се разбие монопола на Фейсбок
  • 2 Българина

    0 0 Отговор
    Ами не го ползвайте бе, ако разбереш че твоята банка дава личните ти данни на други фирми, дали няма да я съдиш и смениш?!? Същото е. Хората си траят и юдеите и цру си правят каквото искат, просто е. Услугата трябва да е платена. Така ще има ясни правила на играта. Уж безплатно но си плащаш по др начин, типично по еврейски
  • 3 The TRAPPER

    1 0 Отговор
    Хайде сега Марк е виновен ! Те тъпите олигофрени сами си публикуват данните и после другия виновен.Моите данни защо не са изтекли ?- Защото нямам профил.