Last news in Fakti

18 Май, 2018 06:25 2 913 1

Защо не харесваме гласа си

  • хора-
  • глас-
  • различно

Учен обясни защо човек чува собствения си глас по различен начин

Защо не харесваме гласа си - 1
Снимка: Shutterstock

Учени обясниха защо хората не харесват звука на собствения си глас, съобщи Рен Тв.

Изследването е било направено в Университета в Пенсилвания. Експертът Йел Коен обясни, че повечето хора мислят, че гласът им звучи различно.

Факт е, че човек чува гласа си по различен начин от другите хора. Той може да чуе истинския си глас само на запис. Човек чува гласа си изкривен, заради трите малки кости в т.нар. средно ухо.

Те участват в обработката на звука, който мозъка възприема и така аудио данните не се предават по оптимален начин. При възприемане на собствения глас, звукът на гласа се смесва с този на звука от обектите около човека.

Така човек не може да чуе реалния звук на гласа си. За това и често той го възприема зле, когато го чуе на запис за първи път. Често е нужно време, за да свикнем с начина, по който звучи гласа ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.