18 Май, 2018 09:31 3 698 30

Румъния с най-модерните „Пейтриът“

  • пейтриът-
  • ракети-
  • румъния-
  • системи-
  • отбрана-
  • сащ-
  • модерни-
  • нато

САЩ укрепват източния фланг на НАТО

Румъния с най-модерните „Пейтриът“ - 1
Снимка: Shutterstock

Американската отбранителна група Raytheon ще предаде най-новата си конфигурация от ракетна система „Пейтриът“ на противоракетната отбрана в Румъния.

Системата в момента е на въоръжение в американската армия, съобщиха румънски медии. Системите имат нови хардуерни и софтуерни компоненти, добавени през 2017 година.

Официалният представител на Raytheon добави, че румънските специалисти ще допринесат в бъдеще за оптимизирането и модернизирането на тази система. Някои компоненти от системата „Пейтриът“, а именно части от радара, могат да бъдат произведени в Румъния от местната компания Aerostar Bacau.

Партньорството между Румъния и Raytheon играе важна роля за укрепването на източния фланг на НАТО, тъй като Европа е изправена пред най-големите предизвикателства след падането на Берлинската стена. Румъния вече е платила първата система „Пейтриът“, която струва $910 милиона. Общата стойност на тази програма е $4,64 милиарда, с включен ДДС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българче

    31 30 Отговор
    Самите задокеански говеда пишат по сайтовете си, че тая "система" не става за нищо. Германците имаха такава в Турция и след започването на войната в Сирия си я изтеглиха - поне да не стане зян.

    Коментиран от #7

  • 2 НКВД

    32 23 Отговор
    Радиус на действие 5 км.точност на попадение (+)(-) 200 метра! Става да гонят с ,,Пейтриът "враните от царевицата
  • 3 Kcaniba

    26 35 Отговор
    Най-добрата и доказала се система в света! Браво,така се прави,а не като нашите псевдоуправници!

    Коментиран от #4, #18

  • 4 Грантаджийче

    29 20 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Доказала се, ама само в Холивуд.
  • 5 Ганчо

    22 14 Отговор
    Да са живи и здрави румънците, да опъват каиша, че тряа да се плаща
  • 6 Трън

    21 17 Отговор
    Всяка сутрин се ражда по една будала. Този път американците я намериха.
  • 7 Woof

    19 16 Отговор

    До коментар #1 от "българче":

    Пишат защото и там са все разбирачи като тука. Реално успеваемостта на Block 3 е над 90%. Зависи обаче как се измерват. Руските C-300 работят на принципа 1 цел - 1 ракета. Това значи че ако ракетата изпусне целта, няма време за втора. Patriot работи с изстрелване на няколко ракети по 1 цел. По този начин се подсигуряват. Реално ако има 1 цел, изстрелят 3 ракети и още първата свали целта другите 2 нямат цел и имаш успеваемост 33%. Нищо, че системата си е сработила точно.

    Коментиран от #9, #13

  • 8 Да го кажем направо.

    19 19 Отговор
    Мани това че тази система е остаряла и това че са излъгали румънците--това е бял кахър..Истинският проблем е,че Румъния сега е една от първите цели на руските ракети-при евентуален конфликт(( недай Боже)))... Та това става само и единствено заради интригите на САЩ.. А и за нас е много опасно...
  • 9 Бай хой

    16 12 Отговор

    До коментар #7 от "Woof":

    Че ако изстрелят десет милиона ракети все една ще уцели. Какво значение имат процемтите? А и парите. Бир парче струва почти милиард. Цената обе мисля и ползването.
  • 10 jforfk

    17 6 Отговор
    Както е казал Алеко с устата на Бай Ганьо "имал си бол пари, платил си". Ако румънците имаха капчица мозък нямаше да плащат за нещо поне 4 пъти повече пари от колкото струва. Не мога да съдя за новите усъвършенствани характеристики на "Патриот", но съвсем ясно се вижда, че не е отстранен основният недостатък - наклонен пуск, а от там и времето за готовност и ъгъла за насочване. При такъв старт времето за готовност за стрелба се запазва повече от 15 минути (!?!). За толкова време съвременните самолети могат да изминат ... 300 и повече килиметра. Далеч от обхвата на ракетите. А фигурата за насочване се запазва, като конус. Т.е ако самолета излезе от конуса ракетата не може да се насочи. Трябва ново завъртане на установката.
  • 11 путин нема кинти

    21 16 Отговор
    Хахаха, като чета коментарите се заливам от смях!
    Всички са прости, това америкаците, румънците, че им купили "боклука", само наш Ганьо е най-умен, той разбира от всичко и от "От Витоша по-високо нема,от Искъро по-дълбоко нема".
    За това държавата на Ганьо прилича на кенеф, защото Ганьо е най-умния, пълен смях.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 vvvvv

    14 12 Отговор
    Набутаха ги румънците да си купят нещо, което не става и не работи. Примери много. Саудитците се чудят, какво да правят със своите. Те не работят даже срещу 40-годишни ракети.
  • 15 американче

    13 14 Отговор

    До коментар #13 от "българче":

    Кво българче си ти бе, руска подлога, копейкаджийче жалко.

    Коментиран от #23

  • 16 Българина

    16 12 Отговор
    На това му се вика американски маркетинг. Създават ти враг като му налагам санкции от твое име и за твоя сметка, плаша света колко е агресивен лош и опасен, а на теб като член на нато ти се полага да купуваш САМО ПО НАТОВСКИ НЯКАКЪВ СИ СТАНДАРТ американско оръжие.... Защо мислите че сащ мачкат всичките си съюзници да изхарчат 2 процента от бвп за оръжие срещу агресора Русия? 1 процент поне ще отиде за покупка щатски фирми, това е идеята, а дали Русия е реален враг е друг въпрос. И да не е сащ ще се погрижат да стане.
  • 17 Kcaniba

    14 14 Отговор
    Та си го кажем направо!!
    Този фланг на нато се готви за окупация на Молдова.
    Нещо повече, фащ ги подготвят и за окупация на пристанищата в Одеса, при нужда, а това означава и асиммлиране на Бесарабия!!!
    Ние армия нямаме, така че този фланг е и срещу нас, ако нещо!!!
    Бавен, но дйлгасрочен план на жидомасоните, за унищожаване на българите работи!!
    А нашите предатели - соросня , нпо рая , козяшка тролня - квичи от щастие!!!

    Коментиран от #21

  • 18 Истерик

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    психиатрията е доказала се

    Коментиран от #20

  • 19 и ТЕ ТАКА

    9 3 Отговор
    4,64 милярда $,пък вие си пишете каквото си искате.
  • 20 оп саа

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "Истерик":

    Като гледам и образованието.
  • 21 аптеки Марешки

    4 4 Отговор

    До коментар #17 от "Kcaniba":

    Kcaniba , всички лекарства за оросяване на мозъка, за концентрация , за памет за теб са безплатни . Заповядай .
  • 22 Руските свине

    7 2 Отговор
    Какво пишат евразийско мелезче?
  • 23 НАТО ВЕЦ

    1 9 Отговор

    До коментар #15 от "американче":

    Само шпакловащите американски диференциали ли са "българи"?
    Като нямаш аргументи го караш на гола злоба.
    "А защо биете негрите?"
  • 24 по темата

    4 7 Отговор
    Най модерната скраб, която малоумните румънци ще плащат.

    А възможностите на тези прашки е да свалят хвърчилата на децата – за толкова милиарди, толкова могат.
  • 25 Мммм

    5 3 Отговор
    До №3 "Kcaniba" Най-добрите казваш,сигурно си прекалено малък или късопаметен за да не помниш войната в залива 1990г., когато Ирак изстрелваха старите си ракети от 60-те години към ОАЕ и от всичките изстреляни ракети "Скът" прехвалените ти "пейтриъти" успяха да свалят 1-2 другите заради старото прицелно оборудване не падаха в столицата а в околностите и и 1 падна в някакъв квартал. Защо си мислиш,че тези са върха на техниката и могат да свалят евентуално руските, които са доста по- добри. Дай Боже никога да не се стига до такова сравнение, защото сме на една педя от румънците и край сухото гори и мокрото.
  • 26 лилипутин

    9 6 Отговор
    руски изтривалки румъния е къде по-развита държава от вашето руска кочина.Мин. заплата при съседите е 400 евро,а в гнусната русия е 200.Румъния се развива ,а русия замира.

    Коментиран от #28

  • 27 стоян

    5 3 Отговор
    Ето пак тема за която всички щатни путинолизачи са на амбразурата и ни убеждават какви боклуци са американските ракети Не сме толкова глупави да познаем по добрата кола и по добрия телевизор така е и с ракетите лизачи
  • 28 кеф

    1 4 Отговор

    До коментар #26 от "лилипутин":

    Ти определено си прост като лилипут.
    Като ми сравняваш заплатите , защо не вземеш да сравниш и хранителните продукти и горивото между Русия и Румъния. В Русия с 200 евро живееш добре , а в България и Румъния с 400 евро мизерстваш и гладуваш като куче.
    Колкото и да не ти се иска Русия се развива с всяка година. А ти ще си останеш жалък злобен мизерник , подлога на любимите ти евро джендъри.
  • 29 ела

    2 2 Отговор
    Преди месец всеки знае, че от (около 103 Американски ракети 70 -73 ) бяха свалени от Сирийското ПВО останало от Съветско време 70 години на миналия век никога не са усъвъшенствани от типа С-200 ( S200) и Бук .С 300 и С 400 Тииумф цел на поразяване 85-87 % и на 360 градуса а Патриот окола 40-47 % и то определен радиус на действие.

    Коментиран от #30

  • 30 смях

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "ела":

    Ако вярваш на пропагандата на Кремъл - да, но те ни казваха и как запада е в упадък и колко е прогнил отвътре и колко зле живеят хората там. Реално за Сирия после се отментаха от думите си и се оказа, че само по 73 ракети са стреляли, пък колко са свалили не знаят. А като видиш снимки от изравнените със земята бази и чуеш думите на Лавров и Захариева колко добре са се справили сирийските ПВО се чудиш като толкова добре са се справили защо всички цели са поразени!? И то не само поразени ами направо заличени. Но супер се справиха. Най-добрите!
Новини по държави: