Last news in Fakti

18 Май, 2018 17:17 1 877 4

Ердоган и Марадона: Мадуро, напред и победа (СНИМКИ)

  • диего марадона-
  • венецуела-
  • николас мадуро-
  • уго чавес

Президентът на Венецуела получи международна подкрепа преди ключовите избори

Ердоган и Марадона: Мадуро, напред и победа (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Венецуела Николас Мадуро получи подкрепа от турския си колега Реджеп Ердоган и аржентинската футболна легенда Диего Марадона преди изборите през уикенда, които масово бяха заклеймени като нечестни, съобщи Reuters.

САЩ, ЕС и основни латиноамерикански страни разкритикуваха изборите в неделя, в които левият президент Мадуро вероятно ще бъде преизбран за 6-годишен мандат.

Критиците изтъкват, че Мадуро, 55-годишен бивш шофьор на автобус, който е начело на държавата по време на тежка икономическа криза, практически си осигури победа, след като на двама от най-популярните му противници им беше забранено да се кандидатират за изборите, а избирателната комисия е проправителствена.

Ердоган и Марадона: Мадуро, напред и победа (СНИМКИ)

В разговор, излъчван по венецуелската държавна телевизия чрез разделен екран, Мадуро и Ердоган проведоха приповдигнат разговор чрез преводач, който беше съпътстван от няколко технически проблема.

"Вярвам, че ще триумфирате", казал Ердоган на Мадуро, чийто основен противник е бившият губернатор на щат Хенри Фалкон, който скъса с бойкота на опозицията, за да се кандидатира за президент.

Ердоган и Марадона: Мадуро, напред и победа (СНИМКИ)

По време на заключителния предизборен митинг в центъра на столицата Каракас Марадона изненада тълпата, танцувайки в ритъма на реге песен, докато размахва венецуелското национално знаме.

Марадона, който се определи като "войник" на Мадуро, е известен с подкрепата си на леви политици и беше приятел на предшественика му Уго Чавес и покойния кубински лидер Фидел Кастро, чийто лик е татуиран на крака му.

Ердоган и Марадона: Мадуро, напред и победа (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    6 4 Отговор
    Какво общо има капиталиста Ердоган с социалиста Мадуро ???нищо....

    Коментиран от #3

  • 2 Хасан

    6 1 Отговор
    Или ще е гокям бъзик ако Турция направи военна база в Венецуела...Сащ ще е шок...Латинска Америка им е задния двор
  • 3 Марадона

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Обединяват ги американските опити да ги свалят от власт, както и половината държави в света в същата ситуация
  • 4 Опаааа

    1 0 Отговор
    Тук виждам същото нещо го прави Тръмп с кюрдите срещу турция.
    ИМПЕРИЯТА ОТВРЪЩА НА УДАРА , нещо таково се получава