Last news in Fakti

18 Май, 2018 19:28 4 215 26

Меркел: Германия иска мир с Русия (СНИМКИ)

  • ангела меркел-
  • владимир путин-
  • русия-
  • германия

Двамата лидери обсъдиха Украйна, уреждането на сирийския конфликт и ситуацията в Близкия изток

Меркел: Германия иска мир с Русия (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Германия и Русия трябва да си говорят, а по редица въпроси двете държави са на едно мнение, заяви федералният канцлер Ангела Меркел на съвместната си пресконференция с президента на Русия Владимир Путин в резиденцията му в Сочи, предаде ТАСС.

Путин съобщи, че е обсъдил с Меркел уреждането на сирийския конфликт, ситуацията в Близкия изток и излизането на САЩ от сделката за иранската ядрена програма.

Руският президент отбеляза желанието на Германия да участва активно във възстановяването на социалната и икономическата инфраструктура на Сирия. Той изтъкна, че европейските страни трябва да помогнат на арабската република да се възстанови, ако желаят бежанците да се върнат у дома си, но подчерта също, че възстановяването трябва да бъде "деполитизирано".

Меркел: Германия иска мир с Русия (СНИМКИ)

Меркел изрази безпокойство от указ на сирийския лидер Башар Асад, според който сирийци, които не предявят правата си на собственост в страната в определен срок, може да я загубят. Канцлерката призова Путин да използва влиянието си върху Асад и да го убеди да отмени тази мярка.

Германия има стратегически интерес от добри отношения с Русия, каза Меркел и добави, че това не е в разрез с продължаването на непоколебимото трансатлантическо приятелство. Важността на отношенията между САЩ и ЕС се запазва, независимо от редица актуални разногласия с Вашингтон, посочи канцлерът.

Меркел: Германия иска мир с Русия (СНИМКИ)

Меркел: Германия иска мир с Русия (СНИМКИ)

Путин заяви, че Москва е готова да продължи да работи в нормандския формат, който е важен инструмент за уреждане на ситуацията в Югоизточна Украйна, но засега не е определена дата за следваща среща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фьодър Пияндуркин

    5 40 Отговор
    Пълна мъжа и простотия типична малоумна болшевишка пропаганда

    Коментиран от #11

  • 2 патриотъ

    59 7 Отговор
    На поклон при царя!Меркел се убеди,че само Путин може да спаси Европа от лапите на Америка!

    Коментиран от #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Kcaniba

    46 4 Отговор
    няма как да бъде спасена Европа от Империята на злото фащ, без Императора!!!
  • 6 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    46 4 Отговор
    Естествено, нали са яли хурката вече и знаят че срещу Русия не се рита.
  • 7 ТОЧКАТА

    28 4 Отговор
    ...бе ,ако тия двамцата се вземат и оженят!!!!!Представяте ли какъв шанс за Европа е това!!!и яд за америчка....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хасан

    23 5 Отговор
    Да живее капитала...немските олигарси дръпнаха ушенцето на Меркел...ако не се разбере уволняваме работници ...и Германия клекна...
  • 10 Диди

    3 26 Отговор
    Русия щяла да спасява Европа от Америка.Русия сама не може да се спаси от мизерията в която е затънала.Русия щяла да спасява ЦИВИЛИЗОВАНАТА ЕВРОПА...голям смях сте русофили. Дори не може и да си го мечтаете. Меркел е отишла да го запознае със задачите,върху които Путин трябна да работи.

    Коментиран от #12, #13

  • 11 Голям прос

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фьодър Пияндуркин":

    Я го кажи пак
  • 12 Голям прос

    19 1 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Ти вчера се върна от Русия и си видял/а/ мизерия

    Коментиран от #14

  • 13 Да уж

    19 2 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Добре, защо толкова терзания предизвиква във вас Русия, ако сте сигурни, че е обречена и всичко там върви на зле? Какви чувства изпитвате? Злорадство? Ненавист? Злоба? Все " добри" чувства. Разрушителни. Спрете вече.
    Не сте на висотата в морално отношение, за да съдите руснаците, чиито герои гледат от стените във всеки дом. Именно тези герои, които позволиха сега и на вас да живеете в мир. А колко са тези незнайни, които ви позволиха да живеете въобще. Съвест нямате ли?

    Коментиран от #15

  • 14 Да уж

    12 1 Отговор

    До коментар #12 от "Голям прос":

    Ако отиде в Русия със самолет , ще осъзнае с пълна сила какво е мизерия, връщайки се в България. Отгоре още се вижда.
  • 15 Диди

    1 15 Отговор

    До коментар #13 от "Да уж":

    Не одобрявам руската агресивна лъжлива политика.Не мразя руснаците.Имам приятелка,която е от Крим, на 26 май ще се жени в Хамбург,ще присъствам на сватбата й.Споделяла ми е мнението си спрямо политиката на Путин и т.н.Тя ,като рускиня не одобрява случилото се с Крим.Каза също,че хората,които живеят там,не смеят да си кажат мнението,че по добре щяха да бъдат,ако се водят към Украйна.Това е дълга тема...Вие не ме познавате,не ме поучавайте колко добре е било преди и т.н.

    Коментиран от #16, #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Да уж

    13 1 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Вие познавате " една рускиня от Крим" , която "не одобрява"! И какво от това, че тя не одобрява? А почти 90 процента от гласувалите в Крим одобряват. Или това не е важно, не трябва да се има впредвид, защото те нито са умни , нито са красиви, като останалите мизерни проценти на "неодобряващите?
    Отстрани някой от вас може ли да се погледне?
    Нетърпимост, агресия, злоба по адрес на всички, които не мислят като вас.
    Вие сте възрожденци на новия тоталитаризъм и нищо повече от това.
  • 19 az #Капитулация 2.0

    11 1 Отговор
    Меркел първа капитолира! Втори ще е Макрон...

    Който тръгне на война срещу Русия, ще бъде щастлив, ако има възможност за капитулация! :)))))
  • 20 Рудолф Хитлер

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Диди":

    Ела с мен, да си смърдим двамата!
  • 21 Рудолф Хитлер

    6 0 Отговор

    До коментар #17 от "Диди":

    Нали знаеш, че те обичам, несе сърди! Kiss
  • 22 Шаран БГ

    9 0 Отговор
    Голяма "любов" ги мъчи тези богати западни държави към Русия /СССР/.
    И от "любов" към нея преди 206 години Бонапарт затъва в руската зима, преди 162 години / в Кримската война/ само Англия и Францчия имат 700 000 "любящи миротворци" Тогава официално Турция води войната - прочетете с колко "любящи" !?
    Преди 77 години, същата тази Германия , е "изгаряла от любов" към СССР, че и "пакт за ненападение и добросъседство " между Молотов и Рибентроп е подписан. И след още две години,"разкъсвана от любов", нахлува в руските земи и също затъва в калта и студа.
    Интересно нали ? Агресивна и коварна Русия си стои в границите / с изключение на войната и с Турция 1877-1878 г на Балканите и Кавказ, която е"заквасена" още с подписването и сключването на примирието след Кримската война и Финската война 1939 год /.
    Да не споменаваме интервенцията на Запада след Първата война в Русия.
    А "миролюбивите" европейци / сега вече и открито с приятелите оттатък океана/ искат да я направят "западна демокрация", че друга няма. Голяма "любов" - голямо нещо........
  • 23 Kcaniba

    3 0 Отговор
    Германия няма избор.
    Когато жидомасоните пак ги избоцкаха оня ден, настана време разделно!!
    Инак, на два фронта пак ще им е наложи на швабите.
  • 24 цонйо

    0 0 Отговор
    газ, суровини, пазар.....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания