Last news in Fakti

19 Май, 2018 12:06 3 701 6

Южна Корея с ключов жест към Севера

  • южна корея-
  • сащ-
  • учение-
  • северна корея-
  • доналд тръмп

Сеул се отказа да участва във военновъздушни маневри с включване на авиация от САЩ

Южна Корея с ключов жест към Севера - 1
Снимки: БТА/АР

Южна Корея се отказа да участва във военни маневри с включване на стратегическа авиация от САЩ поради опасения да не последва рязка реакция от страна на Севера. Това съобщи телевизия KBC, цитирана от ТАСС.

По данни на медията за текущата седмица са били насрочени маневри с кодово име "Блу лайтнинг", предвиждащи използването на стратегически бомбардировачи Б-52. Южна Корея обаче е заявила пред САЩ, че не желае да участва в тях с оглед подобна стъпка да не се отрази негативно върху междукорейските отношения в навечерието на срещата на върха САЩ-Северна Корея.

На 16 май южнокорейският министър на отбраната Сон Йон-моо е разговарял с генерал Винсънт Брукс, командващ американските сили на Корейския полуостров.

Южна Корея с ключов жест към Севера

Договорено е било Б-52 да не влизат в южнокорейската опознавателна зона за противовъздушна отбрана, а да летят само в японското въздушно пространство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ким Чен Ун

    19 1 Отговор
    И Д. Тръмп да шепне на срещата щото не мога да му понасям гласът!!! И да не вземе да яде на масата не понасям преживящи бледолики!
  • 2 Kcaniba

    12 4 Отговор
    империята на злото фащ - на колене!!!

    Коментиран от #6

  • 3 onq s konq

    2 4 Отговор
    Поредната територия от картата на света,превърнала се в "сфера на ЗАПАДНО ВЛИЯНИЕ".На ред е РУСИЯ!
  • 4 све

    7 0 Отговор
    Най накрая някой прояви разум.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 нулата

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Велики, българино...., учудващо е как България е оцеляла хилядолетия, с велики кратуни като твоята и на повечето ви управляващи? Аз съм истински щастлив, че САЩ, ЮКорея и СКорея са на дипломатическо ниво, а не на ракетно ниво..., което теб очевидно те прави нещастин...??? А аз съм щастлив, защото дори и далеч оттук войната е ад, а щом там е ад, означава, че ще се отрази и тук като ад, макар и по-малък. Браво на КимУн, чичо Тръмп и тези, които не допускат третата световна ад, защото това е доброто и за всеки нормален човек в света. А ти, очевидно си еволюирал от стадия "примат", според Чарлз Дарвин, до нивото "лемур", пак според неговата теория, щом се радваш на караниците с войните? Не познаваш ада, не е като да седиш пред компа на кафе и да чатиш.... Новината е добра.
Новини по държави: