20 Май, 2018 12:26 1 830 0

Почина президентът на южнокорейския конгломерат LG

  • ку кван-мо-
  • ку бон-му-
  • lg group

След заболяването си Ку Бон-му е предал ръководството на по-малкия си брат Ку Бон-чжун

Почина президентът на южнокорейския конгломерат LG - 1

Президентът на LG Group Ку Бон-му е починал след тежко заболяване, предаде агенция "Йонхап", цитирана ТАСС.

От холдинговата компания с разнообразно производство от електроника до химикали съобщиха още в четвъртък, че 73-годишният Ку е в тежко състояние и възнамерява да номинира своя син за член на съвета на директорите като подготовка за смяна на лидерството.

Ку Бон-му е начело на южнокорейския конгломерат от 23 години. През 1995 г. той поема президентския пост от баща си Ку Чжа-гьон.

Почина президентът на южнокорейския конгломерат LG

След заболяването си Ку Бон-му е предал ръководството на по-малкия си брат Ку Бон-джун, понастоящем вицепрезидент на "Ел Джи груп". Според Йонхап в близко бъдеще президентският пост ще бъде зает от осиновения син на покойника Ку Куан-мо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: