20 Май, 2018 17:25 2 062 12

Германия харчи 78 млрд. евро за мигранти

  • германия-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • ангела меркел

Берлин работи за интегрирането на повече от 1 млн. чужденции, които влязоха в страната през 2015-а и 2016 г.

Германия харчи 78 млрд. евро за мигранти - 1
Снимки: БТА/АР

Германия очаква до 2022 г. да похарчи около 78 млрд. евро за въпроси, свързани с миграцията. В тях влизат 31 млрд. евро за борба с причините, които харат хората да напуснат домовете си и да се отправят към Европа, пише Der Spiegel, предаде Инвестор.бг.

Списанието се позовава на документ, изготвен от Министерството на финансите в Берлин, което оценява, че федералните разходи ще са около 70 млрд. евро до 2022 г., плюс допълнителни 8 млрд. евро, които правителството се е съгласило да прехвърли на държавите и местните общности, за да подкрият разходите си през 2021 г.

Социалните плащания на мигранти във ФРГ се очаква да достигнат 21 млрд. евро до 2022 г., като още 13 млрд. евро ще бъдат похарчени за езикови курсове и други интегративни мерки. Обработката на документи, регистрацията и настаняването на бежанци ще струват 5,2 млрд. евро.

Германия харчи 78 млрд. евро за мигранти

Федералната република работи за интегрирането на над 1 млн. имигранти, които влязоха в страната през 2015 и 2016 г. след ключовото решение на германския канцлер Ангела Меркел да не налага ограничения.

Това подкопа подкрепата за нея, а общественото недоволство от решението помогна за изпращането на крайнодясната евроскептична партия Алтернатива за Германия в Долната камара не парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чалма тв

    26 2 Отговор
    тези алахакбаровци ще видят сметката на Германия, идват за социални помощи, безделници,мързеливи "програмисти и инженери" Ще интегрират оная работа...
  • 2 соросоидни кърлежи

    24 3 Отговор
    пари на вятъра, и чеп не става от тези ислямо-талибани...
  • 3 Меркел

    24 1 Отговор
    Германия е виновна за своята гибел! Не трябваше да допуска подобно нашествие.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 ivan4o

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "Меркел":

    Не само за своята гибел, а за разпадането на еу! пхахахах още идват!
  • 5 ЗайоБайо

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Меркел":

    Поправка, Германия и Меркел в случая са две различни неща. Баба си ги покани без да уведоми никого. Отвори границите противозаконно......
    Германия още не може да се справи с интеграцията на турците си, дето са от 60 те години тука, камо ли с тия тюфлеци
  • 6 толерастията е вредна

    12 1 Отговор
    Простичко е олио и вода не се смесват !!!
    Историята някой ден, ще осъди жестоко изтрещялата бабичка, но нещата вече едва ли, ще са поправими !
  • 7 МАК

    9 2 Отговор
    Крайно време тези да почнат да се екстрадират обратно а за тия харчове веднага да се прекратят за тая измет!! Америка да поеме отговорност и да им плаща тя!!!
  • 8 двуличието на политиците

    9 0 Отговор
    За разлика от тези нелегални мигранти, част от които са терористи, ние, българите, чакахме 7 години след приемането ни в ЕС, за да добием правото да работим легално в Германия, а и в повечето страни от т.т. Западна демокрация! Това е "приятелската" политика на страните от ЕС към българите. За Шенген и неприемането ни, въпреки изпълнените критерии, не си струва да споменавам!
  • 9 Само така

    10 0 Отговор
    В Германистан, скоро арабския и турския ще са основни езици
  • 10 Наливат им пари

    8 0 Отговор
    За да могат арабелите да се плодят като зайци дакото скоро станат мнозинство ха ха ха, скоро там ще се живее по тяхните порядки и закони
  • 11 ПЕЧАТНИЦАТА ЩРАКА ЛИ ЩРАКА КИНТИ

    2 0 Отговор
    А НАС НА КЛАТЯТ ЛИ КЛАТЯТ......
  • 12 Вълчан

    3 0 Отговор
    Германия си подготвя със 78 милиона бъдещи камикадзета и фанатици.Изгониха Европеиците та да учат тези примати да учат и живеят нормално.Срам.
Новини по държави: