Last news in Fakti

20 Май, 2018 17:36 1 573 2

Черна гора вдига гранична ограда срещу мигрантите

  • черна гора-
  • ограда-
  • граница-
  • бежанци-
  • мигранти

Подгорица отчита увеличение на мигрантския поток през страната по нов маршрут към ЕС

Черна гора вдига гранична ограда срещу мигрантите - 1
Снимки: БТА/АР

Черна гора, която отчита увеличение на мигрантския поток през страната по нов маршрут към ЕС, обмисля да вдигне ограда по границата с Албания за спиране на нелегалните имигранти.

Информацията разкри представител на черногорското правителство, цитиран от Reuters.

Трафиканти на мигранти създадоха нов коридор на Балканите, който преминава през Гърция, Албания, Черна гора, Босна и Хърватия.

Босна и Херцеговина все още не може да се оправи с хиляди мигранти, които са блокирани в държавата, след като преминаха през коридора Турция-Гърция-Македония-Сърбия през 2016 г., който вече е затворен, след като Анкара се съгласи да спре потока от имигранти в замяна на помощ от ЕС и други отстъпки.

Много държави подсилиха границите си с физически препятствия. Унгария вдигна ограда по границата със Сърбия и Хърватия по време на кризата през 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Салам Алеко

    2 0 Отговор
    Лошо, от една религия са с босненците, а пък не ги искат! То и нашите "турци" не ги искаха долу, били михлюзи!
  • 2 напук на Германистан

    3 0 Отговор
    Да вдигат докато е време и да връщат, връщат !