Last news in Fakti

20 Май, 2018 18:23 1 428 0

Мадрид: Оставаме безкомпромисни с Каталуния

  • мадрид-
  • испания-
  • каталуния-
  • ким тора-
  • мариано рахой

Мадрид ще запази прякото си управление над непокорното правителство в Барселона

Мадрид: Оставаме безкомпромисни с Каталуния - 1
Снимки: БТА/АР

Испанският премиер Мариано Рахой планира да запази прякото управление на централното правителство над Каталуния, след като новият регионален лидер включи в кабинета си политици, намиращи се в затвора или в изгнание, съобщи испанският в. El Pais.

Новият каталунски ръководител Ким Тора обяви състава на правителството си, но Мадрид разкритикува като провокация присъствието в него на политици, които са в затвора в очакване на дело или в самоналожено изгнание след участието им в кампанията за отцепване на Каталуния.

Говорител на централното правителство заяви в петък, че включването на намиращи се в затвора политици ще бъде отхвърлено от съдилищата, които вече блокираха опитите за номиниране на задържани или отсъстващи кандидати за лидерския пост.

Мадрид: Оставаме безкомпромисни с Каталуния

"Съставът на новото каталунско правителство е ясно послание, че те искат да продължат с проблемите, конфликта и провокацията", отбеляза кандидатът в Каталуния на управляващата в Испания Народна партия, Хавиер Гарсия-Албиол, след като Тора обяви кабинета си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: