Last news in Fakti

21 Май, 2018 11:59 2 891 4

Северна Корея може да преметне САЩ

  • северна корея-
  • среща-
  • сащ

Трудности в преговорите за срещата между Ким Чен-ун и Доналд Тръмп

Властите в САЩ смятат, че Северна Корея се е върнала към твърдата си линия на поведение, съобщи „Вашингтон Пост“.

Информацията идва от представител на американската администрация. Според него президентът на САЩ Доналд Тръмп все още иска срещата със севернокорейския лидер Ким Чен-ун да се състои.

В момента има сериозни трудности около съставянето на дневния ред на срещата, въпреки че планирането продължава. Според служители в администрацията Пхенян се опитва да постигне огромни отстъпки от САЩ, още преди срещата да е започнала.

Смята се, че властите в Северна Корея се опитват така да извъртят нещата, че при не добри резултати за тях, срещата в Сингапур да бъде омаловажена. В същото време от там излизат съобщения, които да извъртят ситуацията срещу самия Тръмп.

На този етап нито Северна Корея, нито Тръмп са се отказали от участие в срещата. От страната вече обявиха, че са унищожили ядрените си полигони, но до там не е бил допуснат нито един журналист или чуждестранен експерт.

Преди няколко месеца Северна Корея започнал политика на подобряване на отношенията със Запада и намаляване на напрежението на Корейския полуостров. Срещата с Тръмп трябва да се състои на 12-ти юни в Сингапур.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    6 3 Отговор
    Дано,дано ама надали.
  • 2 СссереМ

    4 12 Отговор
    И Кадафи,и Хюсеин ги изиграха ама...го чака съдбата на путинаркин ако се опита.
  • 3 onq s konq

    0 3 Отговор
    Е как да бъдат допуснати журналисти до ядрените Полигони на СК,след като СА РАДИОАКТИВНИ?Пък и какво ли ще видят там-само пръснати по земята атоми!
  • 4 Брат на путин

    2 4 Отговор
    Ако не го преметнат този Тръмп
    То съссевера е свършено
    Както кадафи