Last news in Fakti

21 Май, 2018 16:06 1 247 4

Темида: Премиерът е невинен

  • зоран заев-
  • македония-
  • скопие-
  • никола груевски

Съд в Скопие освободи Зоран Заев от отговорност по случая "Подкуп"

Темида: Премиерът е невинен - 1
Снимки: БТА/АР

Съд в Скопие освободи премиера Зоран Заев от отговорност по случая "Подкуп", в който бе обвинен за искане на подкуп по времето, когато е бил кмет на Струмица, предаде агенция МИА.

Съдът намери, че прокурорът не е представил достатъчно доказателства за вината на подсъдимия.

"Щастлив съм, че получих оправдателна присъда и окончателно доказах невинността си. Дочаках правосъдие", каза Заев след произнасянето на присъдата. Той изтъкна, че Македония може да бъде нормална страна само ако им независимо правосъдие и прозрачни процеси, какъвто е бил процесът по делото "Подкуп".

Зоран Заев бе обвинен, че като кмет на Струмица е поискал подкуп от 160 000 евро от бизнесмена Иван Сачевалиев за предоставяне на терен за строителство. Процесът бе отлаган от началото на 2016 г.

Темида: Премиерът е невинен

Всеки път Заев предупреждаваше, че става дума за злонамерено обвинение против него с цел да му се попречи да се занимава с политика и че ще докаже абсурдността на обвинението, припомня Танюг.

Прокуратурата представи като доказателство видеозапис от разговор на Заев с бизнесмена, заснет със скрита камера, но адвокатът оспори достоверността му.

Видеозаписът беше публикуван в YouTube през 2015 г., в разгара на политическата криза в Македония, когато опозицията, водена тогава от Заев огласи записи на телефонни разговори, уличаващи в корупция антуража на премиера Никола Груевски.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 република скопска

    4 0 Отговор
    Няма грешка тия са ни братя отвсякъде !
  • 2 Иванов

    3 0 Отговор
    Кръвта, вода не става!
  • 3 Непознат

    6 0 Отговор
    Е нормално, къде на балкана ще видите осъден премиер,моля ви се тук на балканите правосъдието е сляпо,подкупно,невежо и в полза на богатите хора,както и тук в България.Така че моля ви АЗ пък мислех че ще влезне в затвора,СМЯХ
  • 4 АПААААА ОЩЕ ИДИН ЗАВИСИМ ОТ

    1 0 Отговор
    МиНАЛОТО СИ ПОЛИТИК НА НАЙ ВИСОКО НИВО МАРИОНИТКА НА СОРОСОИДИТЕ...
Новини по държави: